Edirne'nin en güzel gezi adresi: Meriç Nehri ve tarihi köprü

Edirne'de tarihi yapılar saymakla bitmiyor. Meriç Nehri üzerinde güneş gibi doğan tarihi köprü harika bir gezi noktası. Gören herkesi hayran bırakan köprü nehrin ayırdığı iki karayı birleştiriyor.

GİRİŞ 23.11.2021 11:09 GÜNCELLEME 23.11.2021 11:09 KAYNAK HABER7

Meriç Nehri gezilecek en güzel duraklardan biri. Muhteşem manzarası bulunan nehrin aynı zamanda üzerinde tarihi bir köprü bulunuyor. Bu köprü Mecidiye Köprüsü olarak da biliniyor. Meriç Nehri üzerinde yer aldığı için Meriç Köprüsü de denilen  köprünün tarihi değeri çok büyük. Yerinde daha önce ahşap bir köprü bulunurken zaman içerisinde tahrip olması sebebiyle bu görmeye değer tarihi yapı inşa edilmiş. Edirne'de gezen herkes Meriç Nehri'nin güzelliğini keşfederken mutlaka köprüyü de geziyor. 

MERİÇ NEHRİ

Meriç Nehri  Edirne ilimizde bulunuyor. Şehrin ortasından geçen nehir ip gibi uzayarak geçtiği her yere muhteşem güzellikler götürüyor. Yunanistan ile Türkiye arasında sınır oluşturan nehir 480 kilometre uzunluğunda. Bulgaristan'dan doğan Meriç Nehri Türkiye üzerinden geçerek Ege Denizi'ne dökülüyor. Türkiye'nin 10. büyük nehri aynı zamanda. 

Meriç Nehri Balkanlar'daki en büyük akarsulardan biridir. Meriç Nehri esasında hırçınlığı ile bilinir ki yoğun yağışlarda nehir taşar ve üzerindeki köprü dahi kaybolur, sular altında kalır. Nehrin en güzel yanı ise muhteşem gündoğumu manzarasıdır. Buradan gün doğumu izlemek çok büyük keyif verir. Aynı zamanda muhteşem görüntüler ortaya çıkar.

MECİDİYE KÖPRÜSÜ 

Diğer bir adıyla Meriç Köprüsü olan tarihi yapı 1847 yılında inşa edilmiş. Çok güzel bir tarihi eser niteliğinde. Edirne- Karaağaç yolunda yer alıyor. Sultan Abdülmecit'in  emriyle 1842 yılında yapımına başlanan köprünün 1847 yılında yapımı tamamlanmıştır. 263 metre uzunluğunda olan tarihi köprü 7 metre genişliğindedir. 13 ayak üzerine inşa edilmiş ve 12 sivri kemerli bir taş köprüdür. 

Tarihi Meriç Köprüsü üzerinde bir de köşk bulunmaktadır. Köşkün yapı malzemesi ise tamamen mermerdendir. Meriç Nehri aynı zamanda harika bir kuş cennetidir. Birbirinden güzel kuş türlerini burada gözlemlemek mümkün. Kendilerine yaşam alanı buldukları bu yerde harika bir keşif imkanı sunuyorlar. 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL