Galatasaray tarih yazıyor! Rekor geldi

Galatasaray, Ümraniyespor maçıyla bu sezonki galibiyet serisini 14’e çıkardı ve tarihindeki en uzun galibiyet serisi rekorunu kırdı.

Galatasaray tarih yazıyor! Rekor geldi
Galatasaray tarih yazıyor! Rekor geldi
GİRİŞ 01.02.2023 22:27 GÜNCELLEME 01.02.2023 22:32
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Spor Toto Süper Lig’in 22. haftasında Galatasaray sahasında karşı karşıya geldiği Ümraniyespor’u 3-2 mağlup etti. Sarı-kırmızılılar bu sezonki böylece galibiyet serisini de 14 çıkardı.

Sarı-kırmızılılar Süper Lig’de 11, Ziraat Türkiye Kupası’nda 3 olmak üzere 14 maçlık galibiyet serisi yakaladı. Bu müsabakalarda sarı-kırmızılılar ligde Fatih Karagümrük, Beşiktaş, Medipol Başakşehir, İstanbulspor, Sivasspor, MKE Ankaragücü, Fenerbahçe, Hatayspor, Antalyaspor, Giresunspor ve Ümraniyespor’u, Türkiye Kupası'nda da Ofspor, Ankara Keçiörengücü ve Alanyaspor'u mağlup etti.



Galatasaray, Ümraniyespor karşılaşmasıyla birlikte tarihindeki en uzun galibiyet serisini yaptı. Sarı-kırmızılılar bundan önce 1987-1988 sezonunun son 9 haftası,Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı ve 1988-1989 sezonunun ilk 3 haftası olmak üzere 13 müsabaka ile en uzun galibiyet serisini yakalamıştı. O dönemde Teknik Direktör Mustafa Denizli takımın başındaydı.
Galatasaray arıca resmi maçlarda bir sezon içerisinde elde ettiği galibiyet serisi rekorunu da arttırdı.



Okan Buruk, Şenol Güneş ve Ziya Doğan'ı yakaladı

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk,Ümraniyespor maçıyla birlikte Spor Toto Süper Lig tarihinde bir sezonda en uzun galibiyet serisine sahip yerli teknik direktörler Şenol Güneş ve Ziya Doğan'ın 11 maçlık rekorlarına ortak oldu.

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray evinde mücadele ettiği Ümraniyespor'u geriden gelerek 3-2 mağlup etti. Sarı-kırmızılıların Teknik Direktörü Okan Buruk, bu maçla ligde üst üste 11. galibiyetini elde etti ve bir rekora ortak oldu. Buruk, Süper Lig tarihinde bir sezonda en uzun galibiyet serisine sahip yerli teknik direktörler Şenol Güneş ve Ziya Doğan'ın 11 maçlık rekorlarına ortak oldu.

Daha önce Şenol Güneş 1995-1996 sezonunda Trabzonspor ile, Ziya Doğan da 2003-2004 sezonunda Trabzonspor ile üst üste 11 karşılaşmadan galip ayrılmıştı.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 48
  • Galatasaray 1 yıl önce Şikayet Et
    Galatasaray düşmanları kendi takımları bi varlık gösteremeyince rakip bile olmadıkları takıma dil uzatıyor . Galatasaray o dili kökünden söker alır. Söktüklerimiz zaten konuşma yetisi olmayan yerden konuşmaya başlamışlar bile
    Cevapla
  • hilal71 1 yıl önce Şikayet Et
    galatasaray'ın işi bu. tarih yazmak.
    Cevapla
  • musa 1 yıl önce Şikayet Et
    GALATASARAY bu ülkenin en büyük takımı hala anlayamadınız mı? Ama anlayacak kabulleneceksiniz. Kaldı ki kendi haklarını savunacak kadar beceriksiz yöneticiler varsa o da kendi sorunları.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    utanmadan birde gs söke söke aldı diyorlar insanın biraz yüzü kızarır ama utanacak yüz yokki bu gs da.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    hakemler yine tarih yaziyor
    Cevapla
  • King 1 yıl önce Şikayet Et
    Kaç maçı son dakika golleri ile kazandı fb onları söyle
    Cevapla
  • ED34 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen kanka Fenerbahçe forması giyerek tarih yazıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle