Sadece 10 dakikada hiç ovalama gerektirmeyen airfryer temizleme yöntemi! Airfryer nasıl temizlenir?

Hiç ovalama gerektirmeden, sadece 4 malzemeyle artık yağ, kir ve yapışkan yemek kalıntılarını çıkaracak en basit airfryer temizleme tüyosu.

Sadece 10 dakikada hiç ovalama gerektirmeyen airfryer temizleme yöntemi! Airfryer nasıl temizlenir?
Sadece 10 dakikada hiç ovalama gerektirmeyen airfryer temizleme yöntemi! Airfryer nasıl temizlenir?
GİRİŞ 19.05.2024 17:31 GÜNCELLEME 19.05.2024 17:31
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Airfryer temizleme, basit gibi görünse de pişerken içerisine eklediğiniz az miktarda yağ ya da düşen parçalar, ısının da etkisiyle kuruyarak zorlayıcı kalıntılara dönüşür. Bu kalıntılarda uzun süreler ovalama gerektiren bir temizleme yöntemi ile çıkacağı için vakit alan bir sorun haline gelir.

Konveksiyon teknolojisiyle çalışan, hızlı ve daha sağlıklı pişirmenin öncülerinden olan airfrey, hemen hemen her evin mutfağında yerini aldı. Kızgın yağda kızartılarak pişirilecek yiyecekleri, sıcak havayla pişirerek daha sağlıklı hale getirdiği ve hızlı pişirme yaptığı için oldukça popüler hale geldi. Evinde airfryer olan kişiler, bu cihazın kullanım kolaylığına alıştıktan sonra kızartma gerektiren tüm yemekleri airfryer yardımıyla yapmaya başladı.

Sadece 10 dakikada hiç ovalama gerektirmeyen airfryer temizleme yöntemi! Airfryer nasıl temizlenir?

Her elektronik cihazda olduğu gibi airfryer da doğru bakım ve temizlikle uzun süreler en iyi performansıyla hizmet verir.  Peki, neredeyse mutfakta eliniz kolunuz haline gelen airfryer nasıl temizlenir?

İşte sadece 10 dakikada hiç ovalama gerektirmeyen en basit airfryer temizleme yöntemi…

Havlular ve giysiler birlikte yıkanır mı? Havluları en iyi şekilde yıkamak için bilmeniz gerekenlerHavlular ve giysiler birlikte yıkanır mı? Havluları en iyi şekilde yıkamak için bilmeniz gerekenler

Mutfak temizliğinde sirke kullanılır mı? Mutfak temizlerken yapılan bu yaygın hata size yüzlerce liraya mal olabilirMutfak temizliğinde sirke kullanılır mı? Mutfak temizlerken yapılan bu yaygın hata size yüzlerce liraya mal olabilir

SADECE 10 DAKİKADA AİRFRYER TEMİZLEME

Sadece 10 dakikada hiç ovalama gerektirmeyen airfryer temizleme yöntemi! Airfryer nasıl temizlenir?

Airfryer temizleme, son zamanlarda en çok araştırılan konulardan bir tanesidir. Özellikle bu cihazı sıklıkla kullanan kişiler, içerisindeki yemek kalıntılarını temizlemek için çokça bilek gücü harcadıkları için temizleme işlemi zor gelebilir.

Uzmanlar, her kullanımdan sonra airfryer temizlemenin önemli olduğunu ve zorlayıcı kalıntıların daha oluşmadan önüne geçebileceğinizi vurguluyor. Sosyal medya üzerinden sürekli olarak temizlik hilesi paylaşan bir kullanıcı, airfryer kullanıcılarını sevindirecek doğal bir airfryer temizleme tüyosu içeren bir video paylaştı.

Bu videoda zorlayıcı kirlere sahip olan ve ovalama işlemi gerektirmeyen airfryer temizleme yöntemi için sadece karbonat, beyaz sirke, sıvı bulaşık deterjanı ve sıcak su malzemelerine sahip olmanız gerekiyor.

Şefler uyarıyor! Döküm tavada neler pişirilmemeli?Şefler uyarıyor! Döküm tavada neler pişirilmemeli?

AİRFRYER TEMİZLEME İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Sadece 10 dakikada hiç ovalama gerektirmeyen airfryer temizleme yöntemi! Airfryer nasıl temizlenir?

Piyasada birbirinden farklı marka ve malzemeden yapılan airfryer bulunduğu için bu airfryer temizleme işlemini uygulamadan önce her zaman kullanım kılavuzunu okumanız en iyisidir. Genel olarak airfryer temizleme işleminde hiç ovalama gerektirmeyen en basit yöntem şu şekildedir:

  • Airfryer cihazınızı kullandıktan sonra fişini çekin ve soğuması için bekleyin.
  • Soğuyan airfryer’in sepetini dışarı çıkarın ve içerisinde 4 yemek kaşığı karbonat serpin.
  • Karbonatı serptikten sonra çeyrek su bardağı beyaz sirkeyi de ilave edin ve az miktarda yemek kalıntılarındaki yağları çözmesi için sıvı bulaşık deterjanı ekleyin.
  • Tüm malzemeleri ekledikten sonra iki su bardağı sıcak suyu da ilave ederek yaklaşık 10 dakika bekletin.

Sürenin sonunda yemek kalıntılarının çözündüğünü ve suyun üzerinin renk değiştirdiğini göreceksiniz. Airfryer temizleme işleminin ardından kirli suyu lavaboya dökün ve her zaman olduğu gibi bulaşık deterjanı ile son bir kez airfryer’ı temizleyin.

Yıkadığınız tüm parçaları havlu kağıt ile güzelce ıslaklığını alıp kuruması için bir temiz bir bez ile tekrar silin. Ve işte hazırsınız! Airfryer temizlemenin en kolay halini artık biliyorsunuz.

Boraks nedir? Boraksın kullanım alanları nelerdir?Boraks nedir? Boraksın kullanım alanları nelerdir?

Ellerdeki sarımsak kokusu nasıl geçer? Eldeki sarımsak kokusu geçirecek birbirinden etkili 4 yöntemEllerdeki sarımsak kokusu nasıl geçer? Eldeki sarımsak kokusu geçirecek birbirinden etkili 4 yöntem

Sizin alternatif olarak başka bir airfryer temizleme yönteminiz varsa yorumlarda bizimle paylaşabilir, bu konuda bilgi sahibi olmak isteyen kullanıcılarımıza destek olabilirsiniz.

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Gülay Cihan 1 hafta önce Şikayet Et
    Air frair içindeki yemek vs. yi aldıktan sonra bir miktar çeşme suyu ve az sıvı deterjan ekleyip karıştırın o şekilde bekletin.. hiç karbonat, beyaz sirke vs. ye gerek yok. Çok kurumuşsa o zaman bu karışımı daha uzun süre bekleyin. Sıvı deterjan bütün kalıntıları çözer. Zaten internetten araştırıldığını da beyaz sirke kullanımının zararlı olduğunu da görebilirsiniz.
    Cevapla
  • Ayfer 1 hafta önce Şikayet Et
    Yaptım uyguladım ama çok az temizledi. Yine de teşekkür ederim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrailli muhalif milletvekili Cassif'den Netanyahu'ya soğuk duş: UCM'nin kararı doğru
Başkan Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Vekili Muhbir ve Aliyev ile görüştü