Kanada gezi rehberi: Gölleri ve doğal parklarıyla Kanada'da gezilecek yerler

Kanada, doğal güzellikleri ve farklı kültürleri bir arada barındırmasıyla her mevsim turistleri çekiyor. Ekonomik olarak da dünyanın refah seviyesi yüksek ülkelerinden biri olması ve festivalleriyle her turisti ülkeden mutlu uğurluyor.

Kanada gezi rehberi: Gölleri ve doğal parklarıyla Kanada'da gezilecek yerler
Kanada gezi rehberi: Gölleri ve doğal parklarıyla Kanada'da gezilecek yerler
GİRİŞ 09.07.2021 17:14 GÜNCELLEME 09.07.2021 17:14

Amerika kıtasının kuzey bölgesinde bulunan Kanada, yüz ölçümüyle dünyanın en büyük ikinci ülkesi konumunda yer alıyor. Kanada, geniş topraklarında onlarca doğal güzelliğiyle beraber ülkeye sonradan yerleşmiş Avrupalı ve Amerikalı göçmenlerin kendi kültürlerine özgü alışkanlıkları getirmesiyle çok kültürlü hale gelmiştir. Bu farklı kültürler içerisinde Kraliçe 2. Elizabeth, "Kanada Kraliçesi" ve devlet başkanı olabilme yetkilerine  sahip olabilecek kadar Britanya mirası, daha ağır basmaktadır.

 

 

Kanada'da Britanya'nın yanı sıra Fransa kültürü de yoğun olarak görülmektedir. Öyle ki ülkenin resmi dili, İngilizce'nın yanında Fransızca olarak kabul edilmektedir. El değmemiş doğal güzelliği arasında capcanlı popüler şehirlerinde Kanada'yı beraber gezelim.

 

 

Niagara Şelaleleri

Kuzey Amerika'da ABD ile Kanada arasında Amerika sınırları içerisinde bulunan Niagara Şelalesi, Kanada'ya seyahate gittiğinizde de mutlaka görmeniz gereken bir doğa harikası. Niagara Şelaleri, Niagara Nehri'nin üzerinde akan Horseshoe, American Falls ve Bridal Vell Falls olmak üzere 3 ayrı şelalenin birleşmesiyle ortaya çıkmıştır. Her yıl genişlemeye devam eden şelale havzası, hem Amerika hem de Kanada için elektrik üretmektedir. Akan suların taşlara çarparak geri dönmesiyle dünyada ters yöne akan tek şelaledir.

Eşi benzeri olmayan Niagara'nın etrafı park haline getirilmiştir dolayısıyla Niagara'ya gittiğinizde yalnızca şelaleleri görmekle kalmayacaksınız. Bölgede Niagara Vadisi ve botanik bahçelerini de gezebilirsiniz. Uğramadan geçmemeniz gereken bir diğer yer ise Queenston Heights Parkıdır. Queenston Height'te bisiklet turlarına katılarak Niagara çevresinde keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Old Quebec

Fransızca'nın resmi dil olarak kullanıldığı Quebec Eyaletinde 1600'lü yıllardan kalma Quebec City, modern yaşamdan sıyrılıp tarih içinde yolculuk etmenizi sağlayacak sıcacık bir şehir. Geçmişte Fransız kolonisi olması nedeniyle yoğun olarak Fransız kültürünün hissedildiği Quebec'te mini bir Fransa şehri ruhunu hissedebilirsiniz. Kutup iklimi görülen Quebec'de hava, kışları eksi derecelere düşebilmektedir dolayısıyla çok sıcak olmayan yaz aylarında ziyaret etmeniz daha uygun olacaktır.

Surlarla çevrili bu şehirde tarihi tapınakları gezebilir, Vieux limanı, Lawrence Nehri kıyılarında yürüyüş yapabilirsiniz. Quebec'in tarihi dokusunu tam olarak yansıtan Quartier Petit Champlein bölgesinde kahve molası vermeyi de ihmal etmeyin.

 

Stanley Park

Doğal ve kentsel anlamda bir birleşimin meydana getirdiği Stanley Park, Kanada'nın çok meşhur sedir ve köknar ağaçlarının bir arada bulunduğu 405 hektarlık en önemli parkıdır. Stanley parkı, her yeriyle cennetten bir köşe gibi görünüyor fakat deniz kıyısı yürüyüş rotaları, ayrı bir güzelliğe sahip. Stanley'de deniz kıyısı şeridinde mutlaka bisiklet sürmeli ve bu oksijen deposunun keyfini çıkarmalısınız. Park bölgesi, 3 bin yıldan uzun süredir yerli halkın barınağı olmuş geniş bir alanı kaplamaktadır. 

Stanley Park'ında büyük akvaryum, hayvanat bahçesi ve Seawall gibi en çok ilgi gören yerleri de gezmelisiniz. Ayrıca park içerisinde doğal yaşamı devam eden rakunları da gözlemleyebilirsiniz.

Jasper Milli Parkı 

Kanada Rockies Dağları'nın en büyük milli parkı olan Jasper Milli Parkı, karlarla kaplı dağlar arasında uzanan masmavi gölüyle nefes kesen, doyumsuz manzaralar oluşturuyor. Her mevsim güzel görünen fakat ilkbahar ve sonbaharda bir başka güzel hale geliyor. Gökyüzünün en güzel göründüğü yer olarak ün yapan Jasper Milli Parkı'nda ekim ayında "Jasper Dark Sky"  festivaline katılıp büyüleyici yıldız manzaralarını izlemeli ve uygulamalı bilim ile astronomi etkinliklerine yer almalısınız. Kanada'ya kadar gelmişken kuzey ışıklarının gökyüzünde dansını izlemeyi de ihmal etmeyin.

Manzara izlemenin yanı sıra doğa sporlarını sevenler Jasper Milli Parkı'nda kışın kayak, daha ılık havalarda ise yürüyüş, kamp ve bisiklet aktiviteleri yapabilirler.

KANADA'YA NE ZAMAN GİDİLİR?

Kanada, turizm bakımında gelişmiş bir ülke olduğu için seyahat severlere göre her döneme uygun doğal güzelliklerini eğlenceli bir şekilde sunmaktadır. Kutuplara yakın olması nedeniyle kışları çok soğuk ve karlı olan ülkede kayak yapmak ya da diğer kış sporlarını yapmak en keyifli etkinliklerden olabilir. Edebiyat ve sanata da büyük değer veren Kanada'da Nisan-Mayıs aylarında ülkenin önemli festivalleri düzenlenmektedir. Beklentinizle orantılı olarak Kanada, her mevsimde gitmek için uygundur.

KANADA'DA NE YENİR?

Kanada, çok farklı milletlerin bir arada yaşadığı çok kültürlü bir ülkedir dolayısıyla ülkenin mutfağı da bu doğrultuda çeşitlilik göstermektedir. Avrupa mutfağından Asya mutfağına, Amerika mutfağında yerel Kanada mutfağına kadar birçok çeşidi bulabilir kendinize uygun yemeği mutlaka keşfedebilirsiniz. Özellikle yerli Aborjinler tarafından kullanılmaya başlanan Kanada'nın sembolü "Akçaağaç şurubu", ülkenin en merak edilen meşhur lezzetidir. Masada tuz ve karabiber nasıl bulunursa Kanada'ya gittiğinizde masanızda akçaağaç şurubu görmeye hazır olmalısınız.

Kanada'ya özgü bir patates kızartması çeşidi olan Poutine, üzerine lor peyniri ve gravy sos dökülmesiyle yapılmış Kanada'nın çok meşhur sokak yemeğidir.

Kanada Strata ise pastırmanın süt ve peynirle bütünleştiği enfes lezzeti denemeden dönmemelisiniz. Yemek üzerine tatlı ne yemeliyiz diye sorarsanız da tart ve turtalarıyla nam salmış Kanada'da bol cevizli ve üzümlü Butter Tarts tatlısını yemeden geçmemelisiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL