Okyanusun ortasında inci gibi ada: Lombok

Lombok'ta gezilecek yerler çok güzel manzaralara sahip mekanlardan oluşuyor. Doğa ile iç içe olan bu yerler masmavi sulara bakan manzarası ile göz kamaştırıyor. Herkesi büyüleyen Lombok manzaraları için Endonezya'ya yola çıkabilirsiniz.

Okyanusun ortasında inci gibi ada: Lombok
Okyanusun ortasında inci gibi ada: Lombok
GİRİŞ 05.10.2021 11:24 GÜNCELLEME 05.10.2021 11:25 KAYNAK HABER7

Lombok'ta gezilecek yerler masmavi sulara bakan manzaralara sahip yerlerden oluşuyor diyebiliriz. Çok iyi gezi noktaları bulunan Lombok Adası'nda seyahat edeceğiniz her yerde doğanın bin bir yeşil tonunu ve okyanusun da mavisinin her tonuna tanık olabilirsiniz. Endonezya'da yer alan Lombok Adası balayı çiftlerinin de en çok tercih ettiği yerlerden biri olmayı başarıyor. Siz de güzel bir tatil düşünürseniz mutlaka Lombok Adası'nı keşfedebilirsiniz. Kalacağınız oteller de doğa ile iç içe ve size huzur verecek kadar güzel yerler. Bu yüzden adım attığınız her yerde bu adada keşfedeceğiniz sayısız yer olacak.  

LOMBOK GEZİ REHBERİ

LOMBOK GEZİLECEK YERLER  

Lombok'ta gezilecek yerler adanın içinden değil aynı zamanda çevresinden de ibaret. Batı Nusa Tenggra bölgesinde turistik bir ada olan Lombok 'küçük su adaları' olarak adlandırılıyor. Adada en büyük şehir ise Mataram. Bali'den 'Lombok Boğazı' ile ayrılan bu adada diğer önemli şehirler ise Kuta, Praya, Selong, Senggigi ve Tanjung. 4 milyondan fazla nüfusa sahip olan adada ekvator iklimin etkileri görülüyor.  

Rinjani Dağı 

 

 

Rinjani Dağı muazzam manzarası

 Adada gezilecek en güzel yerlerden biri burası. Tırmanış sporuna meraklı olan kişiler buraya yürüyüş de düzenleyerek dağın zirvesini görebilirler. Lombok Adası'nın bir simgesidir bu dağ. Volkanik bir dağ olması sebebi ile belirli bir yere kadar yürüyüş yapabilirsiniz. Volkanik bir de göl bulunuyor burada ve güzelliği ile herkesi büyülüyor.  

Narmada Su Parkı 

Narmada Su Parkı yeşilin her tonunu sunuyor.

19. yüzyılda kraliyet aileleri tarafından kurulan bir su parkı olan bu yer de turistlerin mutlaka ziyaret ettiği bir yer. Klasik bir su parkı değil burası. Çok önemli bir mimarlık göstergesi olduğu da söylenemez. Ancak yine de herkesin mutlaka uğradığı bir nokta.  

Pura Kalasa 

Pura Kalasa

Parlak ulusal mimari anıtı burası. En çekici yeri ise Gençlik Çeşmesi olarak biliniyor. Rijani kentinde yer alan park geniş bir alanı kaplar. İnsanların elleriyle inşa ettiği mimari yapıların yanı sıra burada göl ve taşlar da dikkat çeken diğer detaylardır. Kraliyet ailesinin temsilcilerinin dinlenme odaları hala ayakta kalmayı başarmış.  

Mayura Su Sarayı  

Mayura Su Sarayı

1744 yılında inşası tamamlanan yer oldukça sıra dışı ve mimari dönüm noktasıdır. Ancak burası 19. yüzyılım sonunda Hollandalıların saldırısına uğramış ve çoğu yeri yıkılmış. Daha sonra yıkıntılar çevresine güzel bir park yapılmış. Yakınındaki göl nedeniyle su sarayı olarak adlandırılıyor. Güzel heykeller ve çeşmelerle dekore edilen yer keşfetmeye değer bir yer.  

Sukarare Köyü  

Lombok Adası halkının geleneksel yaşam sitilini ve kıyafetlerini, evlerini görmek için mutlaka bu köye de uğramalısınız. Burada yerli halkın tüm geleneksel kültürlerini yansıtan tüm unsurları görebilirsiniz. Ayrıca kadınlar burada kendi elleriyle dokuma kumaşlar üretiyorlar. Bu kıyafetler Endonezya halkının geleneksel kıyafetlerini oluşturuyor. Kilden yapılmış süs eşyaları ve palmiye ağacının parçalarından yapılmış çantalar gibi ürünler de hediyelik eşya olarak buradan alınabilir. Herkesin çok beğeneceği ürünlerdir.  

Kuta Plajı  

Bali ile Lombok arasında kalan bu plaj upuzun ve her daim canlı, eğlenceli ve renkli. Herkesin hayran kaldığı tertemiz suların olduğu plajlardan da biri aynı zamanda. Lombok Adası'nda tatilin keyfini çıkartabileceğiniz plajlardan biri olan bu yerde turkuaz sularda keyifle yüzebilirsiniz.  

Gili Adaları  

Gili Adaları Lombok Adası'nda ufak bir yolculuk ile gidebileceğiniz çok güzel adalar takımı. Dört takım adadan oluşan bu adalar grubu çok güzel manzaralar sunuyor. Kimsenin bulunmadığı adalarda turistlerin de sayısı az. Bu yüzden kafa dinlemek için çok iyi yerler buralar. 

Lombok Adası'na nasıl gidilir?

LOMBOK'A NASIL GİDİLİR? 

Adaya direkt uçuşlar bulunmuyor. Bu yüzden aktarmalı seyahat edeceksiniz. Bu şekilde 15 ile 20 saat arasında bir uçuş süresi olacak. Bali'den gelecekler için feribot kullanımı öneriliyor. Bali'den Lombok'a feribot ile 4 ya da 5 saatte ulaşabilirsiniz.  

LOMBOK'A NE ZAMAN GİDİLİR? 

Ekvatoral iklimin görüldüğü yerde yağışlı olmayan zamanları seçmek ve bu zamanlarda gitmek daha iyi olacaktır. Kuru sezonun yaşandığı Mayıs ile Eylül arası zamanlar tercih edilebilir.  

Lombok'ta neler yapılır?

LOMBOK'TA NELER YAPILIR? 

Ada'nın önemli şehirleri de dahil olmak üzere her yerini kendiniz keşfedebilirsiniz. Kimsenin bilmediği gezi noktalarını bulabilir ve hiç tanık olmadığınız şeyler görebilirsiniz. Arşiviniz için çok güzel fotoğraf kareleri bulabileceğiniz manzaraları da seyahatinizde yürüyerek gezerek Lombok Adası'nda yakalayabilirsiniz.  

LOMBOK OTELLERİ NASILDIR? 

Herkesi hayran bırakan otellerde odaların kapıları da denize ya da doğanın içerisinde açılıyor. Herkesi büyük ölçüde hayran bırakan doğaya sahip olan Lombok otelleri hem lüksü hem de doğanın en güzel hallerini sizlere gösteriyor. Ayrıca otellerin yapımında kullanılan malzemeler doğada elde edilen ürünler oluyor.  
 

Lombok'ta gezilecek yerleri keşfederek keyifli bir tatil geçirmek mümkün. Bu gezi rehberinin yanı sıra siz de hiç kimsenin bilmediği yerleri öğrenebilirsiniz.  Lombok Adasın'dan muazzam manzaralara sahip görüntüleri Dünyayı Geziyorum ekibi sizler için getiriyor. 

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları  

Youtube: esirgenc 

Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor 

Facebook: dunyayigeziyorum 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL