Çeşme'de gezilecek yerler içinde 12 ayrı adres

Tatil cenneti olan ülkemizde Çeşme en güzel tatil lokasyonlarından. Çeşme'de gezilecek yerler bu bakımdan kendini çok iyi gösteriyor. Çeşme'de neler yapılır nerelere gidilir gelin beraber bu güzel yerin gezi rehberini keşfedelim.

Çeşme'de gezilecek yerler içinde 12 ayrı adres
Çeşme'de gezilecek yerler içinde 12 ayrı adres
GİRİŞ 24.08.2021 13:47 GÜNCELLEME 24.08.2021 13:47

Çeşme'de gezilecek yerler her yıl binlerce turisti sezon açıldığı anda ağırlamaya başlıyor. Muhteşem gezi adreslerine sahip olan cennet köşesinde birbirinden güzel adresler yer alıyor.  Gelin sizlere bu turizm cenneti olan yerde, Çeşme 'de neler yapılır nerelere gidilir detaylı gezi rehberini keşfedelim. 

 

 

ÇEŞME'DE GEZİLECEK YERLER

Çeşme'de gezilecek yerler Alaçatı gibi eşsiz güzellikteki lokasyonları sunduğu gibi bizlere hiç keşfedilmemiş fotoğraflanmayı bekleyen gezi adreslerini gösteriyor. Gizli cennet diyarı olan Çeşme her yaz tatilcilerin mutlaka uğradığı yerlerden biri. 

1-Çeşme Kalesi

2. Bayezid zamanında 1508 yılında inşa edilen kale Cumhuriyet Meydanı’na yakın konumda bulunuyor. Kaleyi ziyaret etmek isteyen kişileri kale girişinde Kaptan-ı Derya Hasan Paşa heykeli karşılıyor. Kale sizlere çok güzel panoramik Çeşme manzarası imkânı da sunuyor. Bu sebeple tatilcilerin mutlaka Çeşme’de gezilecek yerler listesine eklediği adreslerden biri burası. Çeşme Kalesi içerisinde bir de Topkapı Sarayı’ndan getirilen silahlar sergileniyor. İçerisinde bir müze bulunan kale görmeye değer.

2-Çarşı

Hediyelik eşya ve günlük ihtiyaçları alabileceğiniz harika bir gezi noktası Çeşme çarşısı. Burada meşhur yiyebileceğiniz şeyler sakızlı dondurma oluyor. Aroma ağızda harika bir tat bırakıyor. Aynı zamanda meşhur olan bir diğer yiyecek ise sakız reçeli.

3-Kervansaray

1529 yılında Kanuni Sultan Süleyman tarafından inşa ettirilen tarihi yapı günümüzde otel olarak hizmet veriyor. Çok güzel bir Osmanlı eseri olan yapı iki katlı olup başarılı restorasyon çalışmasının ardından açılmış. Kaleye yakın noktada bulunuyor ve görkemi ile kendini göstermeyi biliyor.

4-Ilıca Plajı

Sonbahar aylarında dahi denize girilebilen bir plaj burası. Sebebi ise kaynaklarının yer altından gelmesi. Tatilcileri en çok kendine çeken plajlarımızdan da sadece birisi. Sıcak ve bol mineralli suları ile herkesin şifa bulmak için ruhunu dinlendirmeye gittiği bir adres bu plaj. Dalgalı bir denizi bulunduğu için de deniz sörfü yapılabiliyor.

5-Altınkum Plajı

Çeşme’nin ilçe merkezine 10 dakika kadar uzaklıkta bulunan plaj en çok tercih edilen yerlerden biri. 500 metre karelik alandaki tertemiz kumları görmeye değer. Türkiye’deki plajlar içerisinde herkesin tercih ettiği nadir yerlerden biri Altınkum Plajı.

Adını ise kumların altın sarısı renginden alıyor. Çeşme’nin en soğuk suyu da bu plajda ve dalgasız olması diğer plajlara göre tercih edilebilir olmasını sağlıyor.

6-Erythrai Antik Kenti

Adını kırmızı renkli topraklarından aldığı biliniyor. Ayrıca kentin kurucusu olan Giritli Rhadamanthes’in oğlu Erythro’dan geldiği yönünde 2 farklı varsayım ortaya atılan Erythrai Antik Kenti Çeşme’de gezilecek yerleri çerisinde tarihi yüzünü ortaya koyan bir adres. 26 kilometre uzaklıkta Çeşmeye ve Ildırı Köyü sınırları içerisinde bulunuyor. Antik kentte ilk kazılar 1963 yılları ile 1966 yılları arasında yapılmış. Burada elde edilen kalıntıları Çeşme Kalesi’nde inceleyebilme fırsatı bulabilirsiniz.

7-Aya Yorgi Koyu

İlçe merkezine bir kilo metre uzaklıkta bulunan koy çok güzel doğaya sahip. Çeşme’de gezilecek yerle içerisinde mutlaka bulunması gereken koy çok güzel eğlenceli aktivitelerin de bulunduğu bir yer.

8-Delikli Koy

Burası ise adını 2 plajı birbirinden ayıran kayalıkta bulunan delikten alıyor. Alaçatı ile Ovacık arasında bulunan Delikli Koy sörf turizminin de birinci adresi. Huzur veren denizi ve manzarası ile Delikli Koy tatil yapmak için çok iyi yerlerden. Çevreyi gezerken doğanın sunduğu tüm güzellikleri görebilirsiniz.

9-Dalyan

 Çok güzel kültürel öğeler bulabileceğiniz Ege yaşantısını sonuna kadar deneyimleyebileceğiniz bir yer Dalyan. Burada Çeşme gezinizde gidebilir ve etrafı keşfederek güzel fotoğraf kareleri elde edebilirsiniz. Daha çok sakinlik isteyenlerin adresi olup ücretsiz halk plajları da bulunuyor.

10-Ilıcalar

Dünyada nadir görülen kaplıca alanlarından biri burası. Plajların ve termallerin aynı yerde olması sebebiyle tercih edilen bir bölge. İlçe merkezine beş kilo metre uzaklıkta bulunan Ilıcalar şifa ve eğlence merkezi olarak görülüyor.

En ucuz kaplıcalar nerede?

11-Germiyan Köyü

Son zamanlarda tercih edilen lokasyonlardan biri olan köy gastronomi meraklılarının Çeşme’de gezilecek yerleri çerisinde uğradığı yerlerden biri. Yerel ve doğal ürünlerin de burada satışı yapılıyor. Kopanisti Peyniri, Hurma Zeytini, Şekeriçi Damat Lokumu, Bazina, Pirinçli Mantı gibi ürünleri keyifle tüketebilirsiniz. Köyde bir de yerel bir sanatçı bulunuyor. Nuran Erden köyde evlerin duvarlarına resimler çiziyor. Köyün içerisini gezerken bunları da görebilirsiniz.

12-Eşek Adası

Adını zamanında burada bırakılan eşeklerden alan adada konaklamaya izin verilmiyor. Eşekler burada bırakılmış ve çoğalmışlar. Koruma altında bir ada olduğu için de konaklama yasak. Günlük tekne turlarıyla buraya ulaşmak mümkün. Tertemiz koyları bulunan adanın sualtı sporlarına da uygunluğu dikkat çekiyor.

Çeşme'de gezilecek yerler böyle güzel gezi adreslerinden oluşuyor. Çeşme'nin doğal güzellikleri içerisinde gezilecek, keşfedilecek noktaları bitmez. Zengin bir doğaya ve güzelliğe sahip Çeşme'de gönlünüzce tatilinizi yapabilirsiniz.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL