Ölüdeniz Gezi Rehberi: Plajlar, gezilecek yerler, aktiviteler

Ölüdeniz Fethiye'de gezilecek en güzel yerlerden biri. Turistlerin büyük ilgisini çeken bölgede plajlar merak ediliyor, yapılacak aktiviteler aranıyor. Alternatifler bakımından zengin seçenekler sunan Ölüdeniz gezi rehberini hazırladık.

Ölüdeniz Gezi Rehberi: Plajlar, gezilecek yerler, aktiviteler
Ölüdeniz Gezi Rehberi: Plajlar, gezilecek yerler, aktiviteler
GİRİŞ 16.08.2021 10:57 GÜNCELLEME 16.08.2021 11:12

Ölüdeniz'de gezilecek yerler tatil yapmaya gelen herkese geniş seçenek yelpazesi sunuyor. Plajlar ve keyifli aktiveteler barındıran bölgede tatil günleri boş geçmiyor. Muazzam bir manzara sunan Ölüdeniz aynı zamanda tertemiz plajı ve deniziyle ziyaretçilerini ağırlıyor. 

ÖLÜDENİZ GEZİ REHBERİ 

Türkiye'de gezilecek en güzel gezi adreslerinden biri Ölüdeniz. Muhteşem manzaraları ve masmavi uzayıp giden denizi sadece Türkiye'den değil dünyanın her yerinden insanları hayran bırakıyor. Gitmek, görmek isteyen herkesin ilgilendiği konu ise 'Ölüdeniz Gezi Rehberi' oluyor. 

Fethiye'yi tüm dünyaya tanıtan meşhur manzara Ölüdeniz'e ait. İnce burnu olan plaj bembeyaz görünümü ile dikkat çekerken denizi ise masmavi görünümü ile uzayıp gidiyor. Babadağ'da yamaç paraşütü yapan turistlerin de manzarasını izlediği ve iniş yaptığı yer burası. Her mevsim ayrı bir güzellik sunuyor Ölüdeniz. Pırıl pırıl suyu göz kamaştırırken sıcacık kumları da dinlenmek için ideal görünüyor. 

ÖLÜDENİZ PLAJI ÜCRETLİ Mİ?

Ölüdeniz Plajı'nın iki ayrı bölümü bulunuyor. Ücretli olan kısım bulunduğu gibi ücretsiz herkesin girebildiği kısmı da mevcut. Ücretli olan kısma 'Kumburnu Plajı' denmektedir. Burada plaj altın sarısı kumlara sahip olduğu gibi denizi de oldukça sığdır. Bu sebeple çocuklar ve yüzme bilmeyen kişiler için oldukça ideal. Metrelerce yürümenize ve denizin ortasına kadar gitmenize rağmen su seviyesi yükselmiyor. 

ÖLÜDENİZ'DE ÜCRETSİZ PLAJ 

Bölgeye ilk girdiğinizde masmavi görünen muhteşem deniz Ölüdeniz Plajı'nın ücretsiz kısmını oluşturuyor. Burada istediğiniz gibi denize girebilirsiniz. Eğer aracınızla bölgeye geldiyseniz şemsiyenizi ve kamp sandalyenizi de yanınıza aldıysanız hiç bir ücret ödemeden Ölüdeniz Plajı'nın ve Akdeniz suyunun keyfini çıkartabilirsiniz. Eğer yanınızda getirmediyseniz burada ücretli şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. 'Kumburnu'na göre burada deniz daha çabuk derinleşiyor. Ancak kum aynı güzellikte yer alıyor.

Ölüdeniz plajı, denizi ve kumuyla herkesi kendine çeken, tatil günlerinde dolup taşan güzide bir gezi adresi. Öyle ki bayram tatillerinde uzayan araç kuyrukları görebilir, şezlong ve şemsiye bulmakta zorlanabilirsiniz. 

ÖLÜDENİZ PLAJI'NDA YAPILACAK AKTİVİTELER 

Ölüdeniz'de yamaç paraşütü deneyimini daha önce bahsetmiştik. Harika bir deneyim olan yamaç paraşütü bölgede ilk olarak yapılan aktivitelerden biri. Buraya geldiğinizde mutlaka bu deneyime ortak olmalısınız. Ölüdeniz'e geldiğinizde katılmanız gereken bir diğer önemli aktivite ise kesinlikle 'tekne turu' olacaktır. Fethiye'nin ve çevrenin gizli kalmış, hiç görmediğiniz harika cennet koylarını böylece gezebilirsiniz. Buralarda denize de girerek pırıl pırıl suların keyfini çıkartabilirsiniz. Sabah saatlerinde başlayan tekne turları akşama kadar devam etmektedir. 

ÖLÜDENİZ PLAJI'NA NASIL GİDİLİR?

İlçe otogarına kadar geldiyseniz buradan 6-7 kilometre sonra plaja ulaşabilirsiniz. Buradaki yolu takip etmeniz yeterli. Ancak aracınız yoksa otogardan hareket eden Ölüdeniz servislerine binerek ulaşım sağlayabilirsiniz. Sezon açıldığında her 5 dakikada bir servis hareket etmektedir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL