Köyceğiz Gölü gezi rehberi: Yangından önce görüntülenen yemyeşil ormanlar

Köyceğiz Gölü muhteşem gezi adreslerimizden biri. Muğla'da yer alan göl deniz plajlarını aratmayan kumlara ve muhteşem doğaya sahip. Yangının ardından yaralarını sarmaya çalışan Köyceğiz'in değerli ormanları ve gezi adresleri.

GİRİŞ 01.09.2021 15:18 GÜNCELLEME 01.09.2021 15:18 KAYNAK HABER7

Haber7/ Menekşe Gümüş Yılmaz

Köyceğiz Gölü muhteşem bir doğaya sahip güzide gezi adresimiz. Burada fotoğraflar çekilecek öyle güzel detaylar var ki her birinde dinlenerek keyif de yapabilirsiniz. Eğlenceli ve dinlendirici bir tatil için birçok kişinin tercih ettiği Köyceğiz ve çevresini sizler için verdik. Yangından önceki doğası ve ormanlarını Dünyayı Geziyorum ekibi sizler için görüntülemişti. Şimdilerde yaralarını sarmaya çalışan Köyceğiz keşfetmeye ve korunmaya değer daha nice güzelliğe ev sahipliği yapıyor. 

Köyceğiz Gölü

KÖYCEĞİZ GÖLÜ 

Köyceğiz Gölü kocaman görüntüsü ve masmavi görüntüsüyle adeta bir denizi andırıyor. Aynı zamanda muhteşem plajları da denizlerin sahip olduğu kumlara eş değer. Yüzünüzü masmavi sularına döndüğünüzde sırtınızı da yemyeşil ormanlara veriyorsunuz burada. Öyle güzel bir doğa ve tertemiz sular var ki gelen herkes hayran kalıyor. Her bir köşesi turistler tarafından keşfediliyor. Keşfetmeye ve korunmaya değer güzelliklere sahip Köyceğiz. 

Burada hayatlar gölün çevresinde akıyor. Akdeniz'e bağlantısı olduğu için lagün görevi de gördüğü söyleniyor. Köyceğiz Gölü su sporları yapanların da uğrak yeri. Yerli ve yabancı turistler göl içerisinde kano sporunu yapıyor ve çevrede koşu yerlerin de değerlendiriyorlar. Dört mevsim dünyanın dört bir yanından ziyaretçi alıyor. 

Sessiz ve sakin bir yer olan Köyceğiz dinlenmek isteyen kişilerin ilk olarak tercih ettiği yerlerden biri. Kışın ortasında dahi ılık havası var Köyceğiz'in. Balıkçılık ile de geçimini sağlayan Köyceğiz turistik bir merkez olması sebebiyle yazları baya kalabalık oluyor. 

Sahil kenarında gezmek isteyenler için ve spor yapmak isteyenler için ayrı yol bulunuyor. Dört mevsim buraya gelen herkes buranın her detayını keşfediyor. 

KÖYCEĞİZ PLAJLARI

Köyceğiz'de birbirinden güzel plajlar ve koylar var. Delta plajı da bunlardan biri. Yaz geldiğinde boş yer bulmak zor. Yarısı tatlı yarısı tuzlu bu güzel plaj sularının. Kent merkezinde çok güzel plajlar var. Koyların güzelliği de yine görmeye değer. Saklı bir cennet adeta. 

KÖYCEĞİZ ORMANLARI

Köyceğiz'de el değmemiş harika bir tabiat bulunuyor. Yangından önce Köyceğiz'in yüzde 70'lik bölümü ağaçlarla ve ormanlarla kaplıydı. Hala keşfetmeye ve korunmaya değer yerleri bulunuyor. Yanan bölümleri ise en kısa sürede kendini yenileyerek eski güzel görünümüne kavuşacak. Aşıklar yolu da güzel ağaçların bulunduğu güzide bir yer. Muhteşem fotoğraf karelerinin çıktığı bu yolda ağaçlar tünel gibi bir görüntü oluşturmuş burada. ağaçlar 40 metreye kadar uzuyor. Özellikle yaz mevsiminde yemyeşil oluyor. Bu ağaçların kabuklarından yağ elde edilerek tedavi amaçlı kullanılıyormuş. Bu ağaçların hemen yanında bir de narenciye bahçeleri bulunuyor. Narenciye bahçeleri upuzun bir görüntü oluşturuyor. 

EKİNCİ KOYU

Dünyanın en güzel tatil yerlerinden biri Köyceğiz'de Ekinci Koyu bulunuyor. Aynı isimli köyde bulunan koy muhteşem bir görünüme sahip. Pembemsi bir görünümü olan plaja sahip koy her mevsim ziyaretçilerin birinci uğrak yerlerinden biri. Suyu pırıl pırıl ve ılık bir yapıya sahip. Sessiz ve sakin bir koy burası. Yazları dahi sessiz olan bu yerde kafa dinleyerek güzel bir tatil geçirmek mümkün. 

AŞIKLAR TEPESİ

Aşıklar Tepesi herkesin mutlaka giderek fotoğraflar videolar çektiği bir yer. Harika bir renk uyumu var burada. Yemyeşil doğanın yanı sıra burada dünyanın ender olaylarından bir durum bulunuyor. Çay kendiliğinden gölle ve denizle buluşuyor burada. Bu buluşma harika bir renk tonu ortaya çıkartmış. Muazzam bir görünüme sahip. 

SULTANİYE KAPLICALARI 

Sultaniye Kaplıcaları şifalı olduğu söylenen sularla dolu bir yer. Hastane olarak kullanılmış binlerce yıl önce ve bugün de yine şifa olması amacıyla buraya yerli ve yabancı turistler geliyor. Cilt rahatsızlıklarına, kemik hastalıklarına ve daha birçok rahatsızlıklara iyi geldiği söyleniyor. Öyle ki buraya 'Ölümün giremediği kent' olarak isimlendirilmiş. 

TOPGÖZÜ KANYONU 

Adeta elle çizilmiş gibi bir görüntü bulunan kanyon harika bir görünüme sahip. İp gibi uzanan kanyonun içerisinde bir de akarsu bulunuyor. Kanyon boyunca yürümek her yerini en ince detayına kadar keşfetmek mümkün. Harika fotoğraf kareleri çekebileceğiniz gibi aynı zamanda güzel videolar da çekebilirsiniz. 

Köyceğiz Gölü ve çevresindeki gezilecek yerler birbirinden güzel detaylara sahip. Muhteşem güzellikteki gezi yerinde kendine has birçok detay bulunuyor. Dünyayı Geziyorum ekibinin en güzel görüntüleri ile gördüğünüz bu yerler keşfetmeye değer. 

 

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL