Anfield Road'da utanç gecesi: 8-0

Beşiktaş İnönü'de devirdiği Liverpool'la bu kez Anfield Road'da karşı karşıya geldi. Şampiyonlar Ligi'nin en farklı mağlubiyetini alan Beşiktaş UEFA tarihine geçti.

Anfield Road'da utanç gecesi: 8-0
Anfield Road'da utanç gecesi: 8-0
GİRİŞ 07.11.2007 00:00 GÜNCELLEME 07.11.2007 00:00
Bu Habere 552 Yorum Yapılmış

Avrupa Şampiyonlar Ligi (A) Grubu'ndaki FC Liverpool-Beşiktaş maçının hakem ve takım kadroları şöyle:

Stat: Anfield Road

Hakemler: Markus Merk, Sönke Glindemann, Peter Henes (Almanya)

FC Liverpool: Reina, Arbeloa, Carragher, Hyypia, Fabio Aurelio, Benayoun, Maschereno, Gerrard, Riise, Voronin, Crouch

Beşiktaş: Hakan, Serdar Kurtuluş, Diatta, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Serdar Özkan, Koray, Cisse, Mehmet Sedef, Delgado, Bobo

MAÇ BAŞLADI

DK 1: Oyuna Beşiktaş başladı.

DK 2: Delgado sağ taraftan topla ilerledi. Cezasahasına çevirdiği topa Mehmet Sedef hareketlendi. Vuruşu kaleci Reina'da kaldı.

DK 4: Beşiktaş defansının büyük hatasını Boroni iyi değerlendiremedi. Vuruşu az farkla auta çıktı.

2 bin 500 civarında Türk seyirci Beşiktaş'a destek veriyor.

DK 8: Liverpool Crouch'la yine tehlikeli geldi. Beşiktaş defansı yerinde müdahale ile tehlikeyi geçiştirdi.

DK 10: Voronin topla cezahasına girdi. Önündeki büyük boşluğu değerlendirdi. Diatta müdahale etti. Ve top tekrar Voronin'e çarparak auta çıktı.

 DK 12: Serdar Özkan rakibine yaptığı hareket sonrası maçta ilk sarı kartı görüyor.

DK 17: Liverpool 0-0 Beşiktaş

 DK 18: Crouch golü attı. Voronin Beşiktaşlı oyunculara bir çalım denemesi yaptı. Beşiktaş defansına çarpan top Crouch'a pas oldu. İlk vuruşu Hakan'dan döndü. İkinci vuruşu filelere gitti ve takımını 1-0 öne geçirdi.

DK 21: Crouch yine tehlikeli geldi. Çok sert vurdu. Az farkla auta çıktı.

DK 28: Beşiktaş bu dakikalarda top çevirmekte zorlanıyor. Gerrard ve Crouch kolay pozisyona giriyor. Ancak Diatta yerinde müdahalelerle gol şansı vermiyor.

 DK 31: Risse taç atışı kullandı. Çabuk çıktılar.  Sol taraftan yapılan orta Benayoun'un önünde kaldı. Şık ve düzgün vurdu takımın 2-0 öne geçiren golü attı.

DK 38: Liverpool gollerden sonra çok daha kolay ataklar geliştiriyor. Bunlardan biri yine. Gerrard cezasahası önünde topu ayağına alır almaz kaleyi düşündü. Vuruşu defanstan döndü. Bu kez Crouch'un önünde kaldı. O istediği vuruşu yapamadı.

DK 43: Toroman, Voronin'e faul yaptı. Hakem serbest vuruşu işaret etti. Tehlikeli yerden Kullanılacak atışın başında Gerrard var. Paslaşarak kullanıldı. Gerrard'ın vuruşu kötü. Aut.

Markus Merk ilk yarıyı bitirdi.

Liverpool 2-0 Beşiktaş

MAÇTA İKİNCİ YARI

 İkinci yarı öncesi Serdar Özkan yerini Ali Tandoğan'a bıraktı.

DK 46: İbrahim Üzülmez topu aldı. Pas verecek arkadaşına baktı. Bobo içieri kaçtı. Hyypia geldi ve topu kaptı.

 DK 51: Liverpool yine tehlikeli geldi. Risse soldan gelen topa sert vurdu. Hakan'dan döndü. Top Benayoun'un önüde kaldı. Vuruşunda top filelere gitti. 3-0

 DK 54: Diaatta faül yaptı.  Atışı Gerrard kullandı. Çok sert vurdu. Hakan topu kontrol edemedi. Benayoun'un önünde kaldı. Onun vuruşunda top bir kez daha filelere gitt. 4-0

 DK 62: Serdar Kurtuluş yerini Higuain'e bıraktı.

DK 64: Liverpool'ın 4-0'lık üstünlüğü sürüyor.

DK 66: Gerrard 4. golün atıldığı yerden yine serbest vuruş kullandı. Vuruşu barajdan sekti ve Beşiktaşlılar topu uzaklaştırdı.

 DK 69: Bu kez Gerrard. Topla çok hızlı ilerledi. Cezasahasına girdiği anda vurdu. Diatta'ya çarpan top filelerle buluştu. Durum 5-0 oldu.

DK 72: Benayoun'a gelen topa Delgado hareketlendi. Onun hareketi faul. Benayoun hemen kullandı. İleri uçta Risse topla buluştu. Uzaktan sert vurdu. Top üstten az farkla auta çıktı.

 DK 78: Gol Babel. Topuk harketi ile topu bir kez daha filelerimize yolladılar. Şimdi durum 6-0.

 DK 81: Yine Babel. Bu kez Top İbrahim Toroman'a çarprak yükseklik kazandı. Hakan çok ilerde kaldı. Geriye dönemedi. Top 7. kez ağlarımıza gitti.

DK 83: Babel kafa topuna çıktı. Şık bir vuruş yaptı. 8. gole üst direk izin vermedi.

 DK 88: Benayoun ortaladı. Crouch mükemmel yükseldi ve 8. kez topu ağlarımızda gördük.

MAÇ BİTTİ

Liverpool 8-0 Beşiktaş

Ferhat Esnek / Haber 7

YORUMLAR 552
  • CAN KURT 16 yıl önce Şikayet Et
    galatasaraylı arkadaşlar. bu haftaki gs gençler maçında eski topçularımız hakan ünsal, arif erdem, bülent korkmaz, suat kaya, ergün penbe, ümit davala, tugay kerimoğlu, emre belözoğlu lehine gıyaben tezahurat yapalım gündeme inat (gündem küçük hakan hakkında söylenenler)
    Cevapla
  • Gökhan KUrt 16 yıl önce Şikayet Et
    geri geri. bugün Türk futbolunun neden gerilediğini dünkü futbol maçında görmüş oluyoruz..pas yüzdesi fazla bir liverpool, geri pas yüzdesi fazla bir beşiktaş, ileri dönük oynayan bir liverpool geriye dönük oynayan bir beşiktaş, türk takımları galiba bazı siyasiler gibi, türkiyenin ilerlemesini istemeyen bazı kesim gibi, türk futboluda ileriye gitmekten korkuyor.Pekiya Osmanlı neden korkmuyordu,çünkü karşılarında böhh dedinmi korkacak birileri olduğunu biliyordu.marsilyanın yaptığını yapacaktık sadece sertleşeçektik
    Cevapla
  • tolgahan seyhan 16 yıl önce Şikayet Et
    büyütmeye gerek yok... istanbuldaki maçtan sonra ne demişti sinan engin \'\' fazla büyütmeyin alt tarafı liverpolu yendik \'\' onun için fazla büyütmeye gerek yok alt tarafıda onlar intikamını aldı hende futbuol dersi vererek fener maçı sonrası ligden çekilmeyi düşünen sinan bey şimdidide avrupa liglerinden çekilmeyi düşünürmü acaba çok merak ediyorum... çarşı.. dokuza karşı sekize razı :)
    Cevapla
  • arif arı 16 yıl önce Şikayet Et
    . batılılara karşı bir türk takımını destekleyemeyen ve başarısızlığına sevinen bir anlayışa şaşırıyorum. rakibine kızdığından düşmanını ancak batılılar destekler diye düşünüyordum, yanılmışım. ay yıldızı taşıyan ve dönme olmayanların ayağının tozu olayım.
    Cevapla
  • nahit şanli 16 yıl önce Şikayet Et
    UZATMA OYNANMADI. Hakem maçı erken bitirdi uzatma oynatmadı belki beşiktaş uzatmada 8 gol atar diye erken bitirmiştir??? bizi rezil ettiler transfer pazarlıgında gece hayatında arslan kesiliyorlar ruhsuzlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle