Türkiye'nin az bilinen sonbahar rotaları

Türkiye'de dört mevsim de harika şekilde yaşanıyor. Ormanlarla kaplı güzel ülkemizde sonbahar rotalarının sayısı bir hayli fazla. Bunlardan en güzelleri ise çok az kişinin bildiği ya da kimsenin bilmediği yerler.

Türkiye'nin az bilinen sonbahar rotaları
Türkiye'nin az bilinen sonbahar rotaları
GİRİŞ 09.10.2021 11:44 GÜNCELLEME 09.10.2021 11:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye'de gezilecek harika sonbahar rotaları bulunuyor. Bunların pek çoğu her yıl gezi severlerin akınına uğruyor. Sonbaharın en güzel renklerini sunan bu yerlerden ayrı olarak çok az kişinin bildiği ve yine çok güzel sonbahar karelerinin elde edildiği yerler var. Ülkemizdeki ağaç çeşitliliği sonbaharda çok güzel karelerin ortaya çıktığı adreslerin de sayısını yükseltiyor. İşte sizlere en güzel sonbahar rotaları ve az bilinen yerler. 

 

 

TÜRKİYE'DEKİ AZ BİLİNEN SONBAHAR ROTALARI 

Türkiye'de doğudan batıya uzanan çok güzel gezilecek adresler yer alıyor. Bu adresler içerisinde sonbaharı en güzel haliyle yaşayabileceğiniz güzide yerler de var. Çok az kişinin bildiği yerlerde sonbaharın serin havasının tadını çıkartarak kamp yapmak belki sıcak yerlerde denize girmek mümkün. Doğanın en renkli halini görebileceğiniz güz aylarında kamp yapmanın ve doğada keşfe çıkmanın da yeri ayrı olacaktır. 

 

 

İğneada Longozları 

Buradaki ormanlar sonbaharda keşfetmek için harika bir adres. En güzel renkleri de görebilir, muhteşem kareler ortaya çıkartabilirsiniz. Kırklareli'nin en özel ve güzel duraklarından biri aynı zamanda. Dünyada 3 adet longoz bulunuyor. Bunlardan biri de Türkiye'de İğneada'da. İlkbahar mevsiminde de harika bir doğal çeşitlilik sunan bu yer sonbaharda yaprakların renkleriyle büyülüyor. 

Kaz Dağları 

Ülkemizde az bilinen ve sonbaharın en çok yakıştığı yerlerden biri de Kaz Dağları. Muhteşem gezi adreslerinden biri. Çok güzel şelalelere sahip ve burada dinlenerek sonbaharın eşsiz güzellikteki renklerini tanımak mümkün. İlkbahar ve yaz aylarında yemyeşil olan ormanlar sonbaharın gelişiyle harika renk cümbüşüne bürünüyor. Trekking, hiking, kamp gibi aktiviteler için uygun bir bölge burası. Günübirlik olarak gidebileceğiniz nadir yerlerden aynı zamanda. 

Ankara Çubuk Karagöl Tabiat Parkı 

Az bilinen sonbahar rotaları içerisinde tercih edilebilecek nadir yerlerden biri de burası. Muhteşem bir doğa ve keşfedilecek biyolojik çeşitlilik bulunuyor. Bu çeşitlilik içerisinde dinlenmek ve tabiatın sesini dinlemek çok güzel olacaktır. Ailenizle beraber keşfedeceğiniz Çubuk Karagöl Tabiat Parkı'nın sonbahar manzaralarını fotoğraflamayı ihmal etmeyin. 

Gökova

Sessiz ve sakin bir sonbahar adresi arayanların mutlaka tercih edeceği nadir yerlerden biri Gökova. Diğer yerler kadar sonbahar renklerini net göremeseniz de Gökova'da tatil sezonunun kapanışını yapabileceksiniz. Muhteşem bir tabiat bulunuyor ve kış buraya biraz geç geliyor. 

Küre Dağları

Orman zengini olan ülkemizde keşfedilecek sonbahar adreslerinden biri de şüphesiz ki Küre Dağları. Harika bir gezi adresi ve sonbaharda tercih edebileceğiniz muhteşem rotalardan biri. Çok güzel kamp alanları da bulunuyor ve buradaki tabiatı keşfederek yeni canlı türleri tanıma fırsatı sunuyor. 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR 1
  • .çakırgöz 3 yıl önce Şikayet Et
    sonbaharda yedi göllerde sabahlamak.
    Cevapla