Eşsiz manzaraya sahip dünyanın en güzel tren rotaları

Dünyanın en güzel tren yolculuklarına şahit olmak isteyenler için muhteşem rotalar hazırladık.

Eşsiz manzaraya sahip dünyanın en güzel tren rotaları
Eşsiz manzaraya sahip dünyanın en güzel tren rotaları
GİRİŞ 07.07.2021 09:41 GÜNCELLEME 07.07.2021 10:12 KAYNAK HABER7
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Muhtemelen 'dünyanın en güzel tren rotalarını' araştırıyorsanız, tren yolculuğunu sevenlerdensiniz. Şüphesiz trende yolculuk yapmak bir başka keyifli. Raylardan gelen seslerle birlikte oluşan o nostaljik hava eşliğinde karşınızdaki manzarayı izlemek gibisi yok. Uzun süren tren yolculuklarında kitap okumak, müzik dinlemek, muhabbet etmek bir başkadır. 

Dünyanın dört bir yanında çok güzel manzaralara eşlik edeceğiniz, keyifli saatler geçireceğiniz birçok rota bulunuyor. Biz de size fikir vermesi en güzel 7 rotayı derledik. İşte detaylar

1- Tokaido Shinkansen, Japonya

Fuji Dağı'nın yanından geçen bir trenle kim yolculuk etmek istemez ki... Herkesin bildiği üzere Japonya hızlı trenleriyle adından sıkça söz ettiren bir ülke. Ve bu ülkenin çok güzel tren rotaları var. Bunlardan biri de yolcularına muhtemelen bir deneyim imkanı sunan Tokaido Shinkansen. Bu trenin rotası Japonya'nın en büyük dört şehri olan Tokyo, Yokohama, Nagoya, Osaka ve Kyoto oluşuyor. Tokaido Shinkansen o kadar hızlı ki 515 km’lik yolu sadece iki buçuk saatte kat ediyor.

2- The Trans-Mongolian Express, Çin

Tren yolculuğu seviyorsanız The Trans-Mongolian Express tam size göre. Moskova'dan başlayıp Pekin'e uzanan bu yolculuk size muhteşem manzaralar sunacak. Bu keyifli yolculuk tam 10.650 km ve 15 gün sürüyor, neredeyse dünyanın üçte biri. 15 trende sıkılırım diyosanız, yanılıyorsunuz. Çünkü vagonlarda 24 saat boyunca ücretsiz şişe suyu, çay, kahve, bisküvi ikramı yapılıyor ve  duş, tuvalet, saç kurutma makinesi, kasa, uzaktan kumandalı klima, LCD ekran bulunuyor. Yani konforlu bir 15 gün geçirmeniz için tüm imkanlar sağlanmış. Rota üzerinde yer alan şehirlerde molalar da veriliyor. Bu süre içinde şehiri gezebilir, bölgenin leziz yemeklerini tadabilir ve anı olarak fotoğraf çekinebilirsiniz.

3- Sri Lanka Demiryolları 

Sri Lanka'nın büyük bir kısmı demiryolu ağlarıyla çevrili. Ülkenin bir ucundan diğer bir ucuna trenle seyahat etmeniz mümkün. Bu demiryolu ağının en güzel manzaralarına sahip kısmını ise Kandy-Ella arasındadır. Sosyal medyada muhakkak görmüşsünüzdür, pencere ve kapılardan sarkıp, arkasına eşsiz doğa manzarasını alıp fotoğraf çekinenleri. Evet, işte o fotoğraflar Sri Lanka'nın o muhteşem trenlerinde çekiliyor. 

4- The Riviera Railway Cannes, İtalya 

Avrupa'nın en güzel tren rotası olan The Riviera Railway Cannes'i listemize eklemesek olmazdı. İtalya-Fransa arasında yapacağınız yolculukta hayatınızın en güzel manzaralarıyla karşılaşacağınıza emin olabilirsiniz. Birbirinden şirin kasabalar, harika göller ve doğa manzaraları sizi bekliyor...

5- The Sunset Limited, ABD

ABD'nin eski tren hatlarından biri olan Sunset Limited, New Orleans'tan Los Angeles'a tam 2 günde gidiyor. Ekspres Louisiana körfezini, New Mexico kaktüslerini ve Arizona'nın koyu kırmızı gün batım manzarası içeren eşsiz bir rotaya sahip.

6- The Qinghai-Tibet Railway, Çin

Nefes kesen bir yolculuğa hazır mısınız? Qinghai-Tibet demiryolu ile deniz seviyesinden 5.000 metreden daha yüksekte seyahat gerçekleştireceksiniz. Xining'i Tibet'teki Lhasa'ya bağlayan dünyanın en yüksek demiryolu olma özelliğine sahip. Tren öylesine zorlu yollardan geçiyor ki, yapımı neredeyse imkansız olarak görülüyordu. Ama mühendislik harikası bir yapımla tren hattı faaliyete geçti. Yüksekliği sebebiyle kendinizi farklı bir dünyada hissedeceksiniz ve gördüğünüz manzaralar sizi adeta büyüleyecek. Fırsat bulursanız Qinghai-Tibet Railway muhakkak denemelisiniz.

7- Doğu Ekspresi, Türkiye

Bu listede Doğu Ekspresi olmazsa olmaz! Türkiye'nin en ünlü ekspreslerinden birisi olan Doğu Ekspresi, gezginlere muhteşem manzaralar sunmasıyla biliniyor. TCDD Turistik Doğu Ekspresi, Türkiye’nin Kafkasya rotasını takip eden bir tren. Doğu Ekspresi, Ankara Tren Garı’ndan hareket ediyor ve Kars Tren Garı’na kadar gidiyor. 

YORUMLAR 1
  • münir kaya 2 yıl önce Şikayet Et
    bu lıstedeki hatlar da vize sorunu varmı.birde ücretler ne kadardır.bilgilendirirseniz memnun olurum. teşekkürler.
    Cevapla