Yemyeşil yürüyüş rotası: Yatakkaya Şelalesi

Yürüyüş rotalarının en yeşili diyebileceğimiz gezi adresinde muhteşem doğasıyla Yatakkaya Şelalesi sizi karşılıyor. Yalova'da yer alan şelale harika bir adres ve doğa severlerin son zamanlarda gözde yeri.

Yemyeşil yürüyüş rotası: Yatakkaya Şelalesi
Yemyeşil yürüyüş rotası: Yatakkaya Şelalesi
GİRİŞ 18.08.2021 10:07 GÜNCELLEME 18.08.2021 10:08

Son zamanlarda herkesin büyük ilgisini çeken Yatakkaya Şelalesi Yalova'nın en yeşil köşesini sunuyor bizlere. Harika bir doğaya sahip olan şelale yürüyüş rotasının varış noktası konumunda. Bu sebeple doğa yürüyüşü yapmayı seven herkesin son zamanlarda trend mekanlarından biri. Yeşilin her tonunu görebileceğiniz gezi adresinde harika dinlenme noktaları bulacak ve doğal yaşamının içerisinde keşfedilebilecek her şeyi tanımanın keyfine varacaksınız.  

Doğada tertemiz havanın tadını çıkartarak dinlenmek, bir yandan da yürüyüş yapmak güzel bir hafta sonu aktivitesi olacaktır. Ancak her ihtiyacımız olduğunda doğanın tertemiz havasından faydalanmak için lütfen çöplerinizi çevreye atmayın ve yürüyüşünüz boyunca doğal yaşama zarar verecek eylemlerde bulunmayın.  

YATAKKAYA ŞELALESİ NEREDE? 

Yalova’nın Termal ilçesinde yer alan şelale zengin bir çevreye sahip. Tabiatında birbirinden farklı canlı türleri bulunuyor. Aynı zamanda fotoğraf çekmek isteyen herkese harika manzaralar sunuyor. Yemyeşil doğa içerisinde huzura doymak mümkün. Türkiye'deki yürüyüş rotaları arasında yeşili en bol olan adres toplamda 6412 metre uzunluğunda. Takip ederek yürüyüş yapacağınız patika orman içerisinde yer alıyor. Herkesin kolaylıkla yürüyebileceği bir yapıya sahip. Güzel bir yürüyüş için tercih edilebilir.  

Şelaleye ulaşana kadar yürüyeceğiniz bu yolda zengin bir flora ve manzara size eşlik ediyor.  Yürüyüş rotasının en güzel yanı ise yüzde 85’inin orman içerisinde olması. Yürüyüş rotasının ortasında ise Yatakkaya Şelalesi bulunuyor. Buradan sonra isterseniz devam edebilir isterseniz dönebilirsiniz. Harika bir dinlenme adresi. Muhteşem fotoğraflar çekerek zengin tabiatı arşivinize alabilirsiniz. 

Büyük bir şelale değil ancak yeşil doğası herkesi kendine hayran bırakıyor ve yürüyüş rotasının merak edilen noktası oluyor.  

YÜRÜYÜŞ ROTASI HAKKINDA  

17 kilometre uzunluğa sahip olan yürüyüş parkuru orta zorlukta.  Bütün parkur dinlenmeler dahil 7 ile 8 saat arasında sürecektir.  

Doğa yürüyüşü için tercih edilebilecek güzel adreslerden biri.  

Yatakkaya Şelalesi yürüyüş rotası içerisinde zorluk çekmemek adına mutlaka kıyafet ve ayakkabı seçiminize dikkat etmenizde fayda var. Rahat kıyafetler ve yürüyüşe uygun ayakkabılar tercih etmelisiniz. Bu yürüyüş parkurunu rehber olmadan gezebilirsiniz. Yolda sizi yönlendirecek işaretler bulunuyor.  

Yatakkaya Şelalesi bu yürüyüş parkurunun bitiş noktasına yakın bir konumda bulunuyor. Dilerseniz burada dinlenerek parkura devam edebilir ya da dinlenip geri dönüş yapabilirsiniz.  

Yürüyüş parkuruna başlamadan önce yemeğinizi ve suyunuzu, kullanıyorsanız ilaçlarınızı mutlaka yanınıza alın.  

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL