Az masrafla keyifli tatil yapabileceğiniz rotalar

Seyahat etmek her ne kadar pahalı bir hobi olarak görülse de ekonomik olarak uygun rotalar çizerek az masrafla gezmek de mümkün.

Az masrafla keyifli tatil yapabileceğiniz rotalar
Az masrafla keyifli tatil yapabileceğiniz rotalar
GİRİŞ 12.10.2021 17:34 GÜNCELLEME 12.10.2021 17:34 KAYNAK HABER7

Haber7/ Esma BALCIOĞLU

Seyahat etmek, özellikle de kur farkı nedeniyle yurt dışı seyahatleri gerek yeme içme gerekse ulaşım ve konaklama harcamalarıyla oldukça masraflı bir hobi olarak düşünülüyor. Hal böyle olunca da seyahat planları rafa kaldırılıyor, hayal olarak kalıyor. Fakat dünyada az masraflı tatil şehirleri bulmak da zor değil. Üstelik uygun tatil planı yaparken yalnızca yurtiçiyle sınırlı kalmak zorunda da değilsiniz. Amerika ve Avrupa gibi pahalı ülkeleri seyahat listenizden çıkarıp vizesiz, sadece kimlikle girilebilen ya da ucuz ülkeleri tercih ederek alternatif bir tatil planı yapabilirsiniz.

Ülkelerin az masraflı olması dışında ucuza uçak bileti, erken rezervasyon yapmak gibi stratejik planlar yaparak da tatilinizi uyguna getirebilirsiniz. Hangi ülkelerde daha az masraflı tatil yapılır merak ediyorsanız sizler için hazırladık.

BOSNA HERSEK

Balkanların en popüler ülkelerinden olan Bosna Hersek, hem tarihi hem de doğanın en güzel miraslarına ev sahipliği yapıyor. Osmanlı'nın izlerinin peşinde iz sürmek isterseniz Bosna Hersek, tam size göre bir adres. Özellikle başkent Saraybosna'da Osmanlı kültürünün etkileri hala devam ederken caddelerde Türkçe konuşmalar duymak ve Türk yemekleriyle karşılaşmak sizi evinizde gibi hissettirecek. 

Katolik Batı Roma, Ortadoks Doğu Roma ve güneyine de Osmanlı eklendiği için "Balkanların Kudüs'ü" olarak anılmaya başlanan Saraybosna'da bulunan pek çok eser Osmanlı dönemine ait. Ülkede 2. Dünya Savaşı'nı simgeleyen Sönmeyen Ateş Anıtı ve Umut Tüneli ilk ziyaret etmeniz gereken yerlerin başında geliyor.

GÜRCİSTAN

Türklerin en çok gittiği ülkelerden biri olan Gürcistan, başkenti Tiflis ile oldukça uygun fiyatlı bir tatil sunuyor. Tiflis, şehrin ortasından geçen Kura Nehri'nin iki yanına inşa edilmiş tarihi ahşap binaları ve modern köprüleriyle adeta geçmiş ve geleceğin harmanlanmış hali. Bir yanda Karadeniz'in yemyeşil doğası diğer yanda estetik mimarisi ve grafitilerle süslenmiş sokaklarıyla Tiflis, sizi oldukça şaşırtacak. Tüm şehri gezmek için 2-3 gün yeterli olacakken 1 gününüzü tamamen Eski Tiflis'e ayırmanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü Eski Tiflis, mimarisiyle gözlere şenlik verirken fotoğraf çekmelere doyamayacaksınız. 

Tiflis'in Abanotubani bölgesi olarak bilinen çok meşhur sülfür hamamlarında sağlığa iyi gelen doğal kaynak suyunda sülfür banyosu deneyimini yaşamadan da dönmemelisiniz. Türk vatandaşlarının Gürcistan'a yalnızca kimlikle girebiliyor olması da ülkeyi cazip kılan faktörlerin başında geliyor.

ENDONEZYA

Dünyanın dört bir yanından çiftlerin balayı için tercih ettiği ada olarak bilinen Bali ile tanınan Endonezya, kış mevsimin yaşanmadığı daima sıcak bölgelerden biri olarak yaz, kış fark etmeksizin ekonomik bir tatil geçirebileceğiniz hem yeşile hem masmavi denize doyabileceğiniz ülkelerden biri. Güneydoğu Asya ülkelerinin ortak özelliklerinden yeşili bol, denizi berrak ve el değmemiş doğasıyla içinizi açacak bir tatil geçirebileceğiniz Endonezya'da sonsuz bir keşfe çıkacaksınız. 

Endonezya'da adalar arası tekne turları yapabileceğiniz gibi antik volkanik kraterin meydana getirdiği Bromo Tengger Semeru Ulusal Parkı ile vahşi yaşamı yakında izleyebileceğiniz Tanjung Puting Ulusal Park'larında ülkeye özgü deneyimler tadabilirsiniz.

GÜNEY AFRİKA

Afrika kıtasının en gelişmiş ülkesi olan Güney Afrika Cumhuriyeti, yıllık sıcaklık ortalamasının 13 derece olduğu ılıman iklimiyle turistlerin sıklıkla tercih ettiği uygun fiyatlı bir tatil rotası. Afrika denilince akıllara gelen safari görüntülerinin tam aksine rengarenk sokakları ve masmavi plajlarıyla Avrupa esintilerini bol bol görebileceğiniz Güney Afrika, kültür mozaiği gibi bir ülke. Özellikle kültür başkenti Cape Town, bu kültür mozaiğini mutfağına, mimarisine, müziğine kadar yansıtmış durumda. 

Ülke bu renkli yönünün yanı sıra kölelik tarihiyle de biliniyor. Tarihteki bu büyük ırkçılık olaylarına dair izleri Köle Barınak Müzesi'nde görebilirsiniz. Ayrıca şehir elmas madenciliğiyle de ünlü olduğu için Elmas Müzesi'nde bu değerli taşın öyküsüne tanıklık edebilirsiniz.

İRAN

Binbir gece masallarından fırlamış gibi bir ülke olan İran, hem Türkiye'ye yakınlığı hem de ekonomik yapısıyla gönül rahatlığıyla gezebileceğiniz bir destinasyon. Kültürü ve tarihiyle doğunun en güçlü ülkelerinden biri olan İran, özellikle sarayları, müzeleri, rengarenk camileri ve türbeleriyle masalsı manzaralar sunuyor. Pek çok saraya ev sahipliği yapan ülkenin en güzide saray mimarilerinin başında Gülistan Sarayı geliyor. Değerli kristal taşlarla bezeli saray, göz alırken rengarenk camlardan sızan gün ışığı adeta dans gösterisi sergiliyor.

Cami mimarisinde ise oldukça süslü bir tarz sizi karşılayacak. Pembe cami olarak da bilinen Nasır el-Mülk Camii, İran kültürünün yanı sıra eski Türk Uygarlıkları, Osmanlı ve Fars sanatlarının etkisini de barındırıyor. Şeyh Çerağ Camii ise "Işıkların kralı, ışıkların şahı" anlamlarına gelen isminin hakkını verircesine parıldayan taşlarıyla gözleri kamaştırıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL