Giresun’da doğayla iç içe 1 gün

Karadeniz’in doğal güzellikleri bozulmayan şehirlerinden Giresun, doğa turizmi için sık sık tercih edilen bölgeler arasında yer alıyor. Turistler, gür ormanlar ve temiz hava içerisinde geleneksel yaylacılık faaliyetlerine eşlik ederek yöre halkıyla beraber keyifli vakit geçiriyor. Kümbet yaylası da bu yaylalar arasında ön plana çıkıyor.

Giresun’da doğayla iç içe 1 gün
Giresun’da doğayla iç içe 1 gün
GİRİŞ 24.09.2019 17:33 GÜNCELLEME 24.09.2019 17:33

Kümbet yaylası, 1710 rakımlı doğal yaşamın korunduğu nadir yerlerden olarak turistler tarafından ilgi görüyor. Bir gün içerisinde dört mevsimin de hissedilebileceği yaylada bakkal, kasap, manav, restoran, fırın ve sağlık ocağı bulunmaktadır.

Her yıl Ağustos ayında yaylanın şenlik alanı Aymaç Çayırı’nda düzenlenen “Kümbet Kültür ve Sanat Festivali” sayesinde tanıdık tanımadık herkesle beraber horona katılıp eğlenceli anlar geçirebilirsiniz. Konaklama için ise dağ evlerini ve bungalov evlerini tercih ederek yaylanın otantik yaşamını hissedebilirsiniz.

Dağ evlerinde konaklamak istemeyen ziyaretçiler, doğanın huzurlu ortamında kamp kurabilirler. Yaylanın her yeri, kamp yapmak için uygun olduğu gibi Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait kamp tesislerini de kullanabilirsiniz.

Kümbet’e günübirlik uğramak isteyen misafirler, Salon Çayırı’nda özel olarak düzenlenmiş piknik alanlarında tablo görüntüsünü andıran manzaraya karşı mangal yapıp günü değerlendirebilirler.

Yayla’nın yöre halkının el yapımı ve doğal ürünlerinin satıldığı yerel pazarında da mutlaka alışveriş yapmalısınız.

Kümbet Yaylası’na ulaşım

Dereli ilçe merkezine 27 kilometre uzaklıkta olan yaylaya ilçe merkezinden dolmuşlarla ulaşım sağlayabilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL