Her mevsim bir başka güzel: Borçka Karagöl Tabiat Parkı

Karadeniz’in eşsiz güzelliklerini ve muhteşem doğasını her yönüyle barındıran Borçka, Karagöl ile herkesi mest ediyor. Tabloları andıran manzarası ve yaylalarıyla doğayla iç içe vakit geçirme imkanı sunarken yerli yabancı turistlerin yaz kış gezi rotasında yer alıyor.

Her mevsim bir başka güzel: Borçka Karagöl Tabiat Parkı
Her mevsim bir başka güzel: Borçka Karagöl Tabiat Parkı
GİRİŞ 05.02.2020 14:17 GÜNCELLEME 05.02.2020 14:17

Yeryüzü cenneti olarak bilinen Karagöl, doğa tutkunlarının ve şehirden uzak sakin bir gün geçirmek isteyenlerin son zamanlarda en çok tercih ettiği yerlerden bir tanesi. Özellikle fotoğraf tutkunları için bir derya olan bu cennet, her köşesinde hayranlık uyandıran manzaralar sunuyor. Göl, dünyanın en güzellerinden biri olarak 2002 yılında Bakanlar Kurulu tarafından Borçka Karagöl Tabiat Parkı ilan edilmiştir.

Her mevsim doğanın binbir tonunu en güzel halleriyle sunan Borçka, huzur arayanlara hem yemyeşil doğasıyla hem de beyaz örtüyle kaplanmış manzaralarıyla görenleri büyülüyor. Türkiye'nin "saklı cennetleri" arasında gösterilen Borçka, tabiat parkında mevsimlere göre farklı etkinlikler yapma imkanı da sağlıyor. Borçka'da ağırlıklı olarak göl kenarında yürüyüşler yapmak ve kamp alanında çadır kurmak en çok tercih edilen aktivite şekli.

Borçka’da yapılması gereken aktiviteler arasında kamp yapmak ilk sırada geliyor. Bu huzurlu tabiat parkında bir gece geçirmek tüm stresinizi atacaktır. Göl üzerine kurulan platformda şahane göl manzarasını daha yakından seyre dalıp herkesi hayran bırakacak fotoğraflar çekebilirsiniz.

Sandal kiralayarak kuş sesleri eşliğinde gölde gezintiye çıkıp Karadeniz’in temiz havasını ciğerlerinizde hissedebilirsiniz.

Ziyaretçilerine doğanın tüm nimetlerini sunan bu doğa müzesinde yürüyüş yaparak Borçka’nın ormanlarını keşfe çıkabilirsiniz.

Karagöl’de konaklama ve Yemek

Karagöl bölgesine 5-10 kilometre uzaklıkta konaklamak için pek çok pansiyon bulunmaktadır. Karavan ve kamp alanlarında geceyi geçirmek de konaklama seçenekleri arasında yer almaktadır. Kamp yapmaya hazırlıklı olmayanlar için gölde çadır kiralama imkanı da sunulmaktadır. Karagöl’de yiyecek ihtiyacınızı karşılamak için parkın dışında bulunan restoranı tercih edebilirsiniz. Gölde balık tutmak yasak.

Karagöl’e ne zaman gidilir?


Karagöl, ziyaretçilerine her mevsim güzelliklerini sunarken Mayıs ve Ekim ayları olan bahar aylarında çok daha güzel manzaralarla karşı karşıya bırakıyor. Sonbaharda yaprakların yeşilden kırmızıya dönüşünü izlemek çok daha keyifli olacaktır. Sonbaharda çok fazla yağmur yağdığı için tedbirli gitmeniz önerilir.

 

 

 

 

 

Karagöl’de fiyatlar

Kendi çadırınızla kamp yapmak- 30 TL

Çadır kiralama- 60 – 80 TL

Motorsiklet giriş ücreti- 8 TL

Otomobil giriş ücreti- 11 TL

Minibüs- 30 TL

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL