Marmara'da gezilmesi gereken 5 yer

Özellikle İstanbul'da yaşayanlar için günübirlik kaçamak rotaları arayanlar, yakın çevrede gidilebilecek yerlere yöneliyor. Bunun için de en uygun yer Marmara çevresi. Özellikle günübirlik tatil rotaları için birbirinden güzel yerleri bünyesinde barındıran Marmara, ilçe ve kasabaları ile huzuru ve dinginliği vaadediyor.

Marmara'da gezilmesi gereken 5 yer
Marmara'da gezilmesi gereken 5 yer
GİRİŞ 26.09.2019 15:52 GÜNCELLEME 26.09.2019 15:52

Yaz tatillerinin değişmez yurt içi rotası Ege ve Akdeniz'deki yoğunluk, mevsimin sona ermesi ve sezonun kapanması ile bitti. Özellikle tatilcilerin işbaşı yapması, onları yoğun iş yaşantısının arasında küçük kaçamaklar yapmaya iterken, İstanbul'da yaşayanların bu noktadaki en çok tercih ettiği destinasyon Marmara ve çevresi oluyor.

Bu yazının içeriğinde İstanbul'da yaşayıp haftasonu kaçamağı yapmak isteyenler için 5 yeri anlatacağız.

SİLİVRİ

İstanbul'un en uç noktasında kalan Silivri, listemizde dinlence rotalarının ilk sırasında yer alıyor. Özellikle kasaba tadındaki sahil şeridi, havalar henüz soğumamışken denize girmek için ideal olduğu gibi aynı zamanda da sessiz sakin bir şekilde kafa dinlemenizi sağlayacak.

Buranın en önemli özelliği sahil şeridinin araç trafiğine kapalı olması. Yani İstanbul'da yaşanan o trafik keşmekeşinden bir nebze de kurtulabileceğiniz fikri bile insanı dinlendirmeye yetiyor.

 

TİRİLYE

İstanbul'a oldukça yakın bir yer olan Tirilye, Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı bir kasaba. deniz otobüsü ile trafik derdine takılmadan ulaşabileceğiniz gibi, araçla da 1-2 saatlik bir yolculuk ile ulaşabilirsiniz.

Şirin bir sahil kasabası olan Tirilye tarihi dokusu, doğal güzellikleri ile kalabalık şehirlerin gürültüsünden soyutlanmış bir huzur yeri. Günübirlik kaçamaklar için oldukça uygun bir yer olan Tirilye özellikle İstanbul'dan gelecek olan misafirlerini bekliyor.

ERİKLİ

Erikli için Trakya'nın Bodrum'u dersek yanlış da söylemiş olmayız, zira oldukça uzun ve ince kumlu plajları olan bu kasaba, hem havası hem de deniziyle bölgenin incisi. Saros Körfezi'nin hemen kıyısında bulunan Erikli, Edirne'nin Keşan ilçesine bağlı.

Özellikle şirin evleri ve sakin günlük yaşantısı ile oldukça dinlendirici bir yer olan Erikli'de gönül rahatlığı ile denize girebileceğiniz gibi gününüzün tamamını muhteşem plajda yürüyerek geçirebilirsiniz.

Çiftlik ve pansiyonlar ile de günlük kiralama usulü ailenizle ev tutabileceğiniz gibi, oteller de burada konaklama için oldukça müsait.

ERDEK

Marmara Denizi'nin en berrak hali ve incecik kumlu sahilleriyle Erdek, güneydeki tatil beldelerini aratmayacak kumsallara sahip. Balıkesir'in en güzel ilçelerinden biri olan Erdek, İstanbul'a yakın olmasıyla da tatilseverler için önemli bir tercih.

Plajlar, müzeler ve ören yerleri açısından zengin bir içeriğe sahip olan Erdek aynı zamanda kültür turizmi için de güzel bir tercih olarak listedeki yerini aldı.

KARASU

Şehir karmaşası ile trafik derdinin bulunmadığı bir diğer ilçe de Karasu. Sakarya'ya bağlı olan Karasu, geniş plajı, ince taneli kumu ve tertemiz deniziyle oldukça dikkat çekiyor. Tatilden beklentisi huzur ve doğa olanlar için harika bir rota olan Karasu, haftasonu kaçamakları ile günü birlik gezintileriniz için muhteşem bir destinasyon.


FISTIKLI

Sıradaki yerimiz Marmara'nın en temiz denizine sahip. Yalova'nın Armutlu ilçesine bağlı olan Fıstıklı, sahip olduğu doğal güzellikleri ile keyifli ve huzur dolu bir tatilin en yakındaki adreslerinden biri.

Dinginlik ve huzur içinde geçirebileceğiniz bir hafta sonu için Fıstıklı en güzel tercih olacak.

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL