Kharkiv'de gezilecek yerler: Shevchenko Botanik Parkı Yunus Akvaryumu

Ukrayna'nın ikinci büyük şehri ve Kharkiv gezilecek yerler bakımından da yeşil alan yönünden de çok zengin bir kent. Çok ünlü Shevchenko Botanik Parkı içerisinde bulunan çocukların çok eğleneceği bir mekan yer alıyor burada. Yunus Akvaryumu'nda yunuslar ve balinalar harika bir gösteri sunuyor. Gösteri sonrası ise bu dostane canlılarla yüzmek mümkün. İşte detaylar...

Kharkiv'de gezilecek yerler: Shevchenko  Botanik Parkı Yunus Akvaryumu
Kharkiv'de gezilecek yerler: Shevchenko Botanik Parkı Yunus Akvaryumu
GİRİŞ 21.10.2019 11:54 GÜNCELLEME 03.07.2020 10:07 KAYNAK HABER7

Shevchenko  Botanik Parkı içerisinde yer alan gösteri merkezi, buraya çocukları ile gelen ailelerin ilk uğradığı yer. Kharkiv gezilecek yerler sıralamasında aile gezileri için başta geliyor.  'Dünyayı Geziyorum' ekibi de bu güzel gösteriyi yerinde kaydetti. Gösteriye ait en özel anları aşağıda yer alan videodan izleyebilir, bu gösteri merkezine ait ayrıntılı bilgiyi haberimizin detaylarından okuyabilirsiniz. 

Çocuklar eğitimli yunusların ve balinaların gösterisini büyük sevinçle izliyorlar. Öyle ki bu gösteri sırasında sevinçlerini, şaşkınlıklarını etkilendiklerine dair yüz ifadelerini gizleyemedikleri çok belli oluyor. Keyifli bir aile aktivitesi için kesinlikle gidilmesi gereken bir yer burası. 

Ukrayna'nın devasa alanlarından biri olan Shevchenko Anıt Parkı içerisinde yer alan yunus ve balinaların gösteri merkezi her küçük gezginin ilgi odağı olan bir yer. Buradaki yunuslar ve balinalar tamamen profesyonel eğitmenler tarafından  büyük sevgi ve şefkatle bakılıyor. Bütün gösteri için gerekli olan sevgi verildiğinde balinalar ve yunuslar da bu sevgiyi ziyaretçilerine yansıtıyor. Onlar da en az bu gösteriyi izleyen çocuklar kadar sevinçli ve keyifli oluyorlar. Gösterilerinde her hareketlerini büyük mutlulukla yapıyorlar. Bu muazzam gösteri bir saat sürüyor. 

Gösteri sonrası çocuklar bu balinalar ile isterse yüzebiliyor.

Yunuslar ile yüzmek serbest. İsteyen çocuklar balıkları da besleyebilir. Keyifli saatler geçiren çocuklar, balina ve yunusların sevecenliği ile mutlu oluyor. Bu aktivite sırasında bir eğitmen de çocuklara eşlik ediyor. Sırtüstü yatan balinanın üzerine kendini bırakan çocuklar için bu aktivite kişisel gelişimlerine olumlu katkı sağlıyor. 

Yüzme sonrası balina ve yunuslar el sallayarak buradan sizleri uğurluyor.

Güzel bir Kharkiv gezisi yaparken yolunuz Shevchenko  Botanik Parkı'na düşerse yunusların ve balinaların bu güzel gösterisini de izleyin. Çocuğunuza onlarla yüzme deneyimi yaşatarak hayatı boyunca unutamayacağı güzel bir anı bırakın. 

Shevchenko  Botanik Parkı gezilecek yerlerini aşağıda yer alan videodan izleyebilirsiniz. 

 

 

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları 

Youtube: esirgenc

Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor

Facebook: dunyayigeziyorum

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL