Adriyatik Denizinin berrak suları ile buluşan Kotor Körfezi nerede?

Stari Grad olarak bilinen adı ile Kotor çok eski bir yerleşim yeri olarak karşımıza çıkıyor. Muazzam güzelliği ile turistlerin akın ettiği bu yer Kotor Körfezi nerede sorusunu da sorduruyor. Herkes buraya yapacağı seyahatler için planlar yaparken Dünyayı Geziyorum ekibi gidemeyenler için Kotor Körfezini ve sur içini sizin ayağınıza getiriyor. İşte tüm güzellikleri ile tarihi kent Kotor...

Adriyatik Denizinin berrak suları ile buluşan  Kotor Körfezi nerede?
Adriyatik Denizinin berrak suları ile buluşan Kotor Körfezi nerede?
GİRİŞ 04.11.2019 17:03 GÜNCELLEME 05.11.2019 12:12

Kotor son zamanların en turistik noktası. Çok güzel manzaraya sahip ve Adriyatik Denizini de berrak suları ile doğal güzelliğini birleştiriyor. Türkiye'den vizesiz gidilen Karadağ'da yer alan Kotor Körfezi giden herkesin sosyal medyasında paylaşmaktan keyif aldığı bir yer. Bu nedenle de herkes Kotor Körfezi nerede merak ediyor. Kotor bütün güzellikleri ile dikkat çekmeyi başarırken körfezi ve su işçin de tarihi yapıları ile herkesi kendine çekmeyi başarıyor. 

 

 

Kotor Körfezi Nerede?

 

 

Kotor bir farklılık ile diğer yerlerden ayrılıyor. Bu isim hem körfezin hem şehrin hem de bu bölgenin adı. Yani Kotor Bölgesi'nde gideceğiniz bütün turistik mekanların adında Kotor bulunuyor. Kotor Körfezi Karadağ ülkesinin Kotor şehrinde bulunuyor. Adriyatik Denizinin bir parçası olan bu yer limanların, yatların ve teknelerin demir attığı çok lüks bir yer.

Eskilerden kalma tarihi surların içerisinde ise bir eski şehir bulunuyor. Burada birbirine meydan okuyan tarihi eserler büyük bir güçle ayakta durmayı başarıyor. 

Kotor Tarihi Şehri 

Kotor tarihi şehri surların içerisinde bulunuyor. UNESCO'nun hem tarihi hem de doğal miras listesinde bulunuyor ve koruma altında. Uzun seneler Venedik hakimiyeti altında bulunduğundan eski şehir alanında Venedik mimarisini görmek mümkün.

Gezilecek Yerleri 

Stari Grad Sokakları 

Masalsı orta çağ mimarisine bu sokaklarda rastlamak mümkün. Taş ve dar sokaklar rengarenk, tertemiz ve cıvıl cıvıl. sizin karşılayan mimariler ise döneminin bütün hissiyatını yansıtıyor. Venedik ve orta çağ mimarisinin harmanlandığı yapılar önünde unutulmaz fotoğraflar çekilmek çok iyi bir deneyim olacaktır. Ayrıca buradaki her detay size her konuda ilham verecek nitelikte .

Kotor Kalesi - San Giovanni Kalesi - Aziz Yuhanna

Türkçe olarak Aziz Yuhanna olarak bilinen bu yer bütün güzel fotoğrafların elde edildiği tepe. Burada bütün körfez tüm güzelliği ile ayaklarınızın altına seriliyor. Turistlerin büyük uğraşlar ile çıktığı bu kale zamanında yapılmış ve günümüze kadar gelebilmeyi başarmış. Kaleye çıkmak o kadar kolay değil 1300 basamak çıktıktan sonra bu kale ulaşarak bu muazzam manzarayı izleyebilirsiniz. 

Kaleye çıkıp inmek maksimum 2 ya da 2,5 saat sürüyor. Her noktada durarak fotoğraf çekilmek de buna dahil. 

Kotor Kalesi'ne nasıl gidilir haberimizden ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz. 

Kotor Saat Kulesi 

Kotor surlarından açılan kapı sizi tarihi bir yolculuğa çıkarıyor. Kapıdan girdiğinizde eski Kotor çıkıyor karşınıza. Bu saat kulesi de eski Kotor'un parçalarından biri. 300 yıldır bakımı Avustralyalı bir aile tarafından yapılan bu yer şehrin en güzel odak noktası. Önünde de bir yapı bulunuyor. Bu yapının adı utanç anıtı. Eskiden suç işleyen kişiler ceza olarak buraya bağlanır ve herkese ifşa edilirmiş.  17. yüzyıldan beri ayakta kalmayı başaran saat kulesi antik özelliğe sahip. 

Kotor Aziz Tryphon Katedrali

800 yıllarda inşa edilen bu yapı bulunduğu yerdeki meydana da adını veriyor. İçerisinde bir çok katedral bulunan Kotor şehrinde kendine hayran bırakan yerlerden biri de burası oluyor. Giriş ücreti 2 Euro'dur. Bu ücreti vererek katedralin içerisini gezebilir mimarisini yakından inceleyebilirsiniz. 

2009 yılında yeniden restore edilmiş ve bugünkü haline gelmiş. Çevresinde minik kiliseler de yer alıyor. 

Ne Zaman Gidilmeli?

.balkanlar her mevsim ayır güzelliğe sahip yerlere sahip. birbirinden güzel doğal alanları bulunan Balkan ülkelerinde her mevsim gitmek, her yeri gezebilmek mümkün. Karadağ yılın 7 ayı güneş gören bir ülke olduğundan özellikle Kotor'a gidecek olan kişiler güneşli günlerde gidebilirler. Yine de diğer aylarda da bahar havasında günler görmeniz mümkün. 

Ne Kadar Kalmalı?

Karadağ gezisi için 4 ya da 5 gün yeterli olacaktır. Bu sürede bütün Karadağ gezilebilir. Ancak bu 5 günün iki gününü Kotor için ayırabilirsiniz. Kotor Körfezi ve Kotor sur içi iki gün gibi bir sürede çok rahat gezilebilir. Tabi ki daha geniş ve rahat gezmek isteyen kişiler 3 gün buraya ayırabilirler. 

Bu da ilginizi çekebilir; 7 ay denize girilen Sveti Stefan nerede?

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL