Denizine doyamayacağınız Patong Plajı nerede?

Yaz ya da kış her zaman gidilecek bir yer olan Patong vizesiz bir ülkede yer alıyor. Patong'da gezilecek yerler büyük ölçüde doğal güzellikler ve plajlardan oluşuyor.Birbirinden güzel plajlar içerisinde ise Patong Plajı efsane güzel bir yer olarak göze çarpıyor. Peki Patong Plajı nerede? Hadi gelin bu güzel plajı ve bölgeyi beraber keşfedelim.

Denizine doyamayacağınız Patong Plajı nerede?
Denizine doyamayacağınız Patong Plajı nerede?
GİRİŞ 11.11.2019 17:21 GÜNCELLEME 13.11.2019 17:40

Tayland ile Türkiye arasında vizeler kalktı ve direkt uçuşlar da başlatıldı. Bunu fırsat bilen herkes için buradaki bütün adalar ve gezi noktaları tercih yeri oldu. Bu yerlerden biri de şüphesiz ki Patong. 

 

 

Patong'da gezilecek yerler nereler herkes merak ediyor. Ayrıca da Patong Plajı nerede merak edilen diğer bir konu. Biz de haberimizin detaylarında bu yere dair detayları verdik. Dilerseniz bu detaylara geçmeden önce bu sorularınızın cevabını da bulabileceğiniz Dünyayı Geziyorum ekibinin güzel Phuket- Patong videosunu aşağıdan izleyin. 

 

 

Patong Plajı Nerede?

Patong Plajı tam olarak Tayland'ın Phuket Adası'nda bulunuyor. Burada bir bölge olan Patong'da yer aldığı için de bu plajın adı Patong Plajı olarak adlandırılmış. Binlerce turist en fazla Çin'den olmak üzere dünyanın dört bir yerinden buraya akın ediyor. 

Türkiye ile Tayland arasında vize bulunmuyor. Yani 30 günlük turistik gezileriniz için siz de uçağa atlayıp Phuket gezisi yapabilirsiniz. 

Patong Plajı Phuket'in en büyük plajı. Bu yüzden de tatil severler tarafından en fazla tercih edilen sahil. Bu plajda geze olduğunda da partiler başlar ve sabah akşam gece hiç boş kalamdan buradaki insan sayısı hiç azalmadan günler geçer. 

Phuket'in kalbi denilen yer burası.

Sadece parti yerleri değil eğlence merkezleri de bulunuyor burada. Bununla beraber spor aktiviteleri ve su parkları da yer alıyor. Yani buraya giden her tarzda turist için eğlenecek vakit geçirilecek bir yer mutlaka var. 

Denizinde dilediğiniz gibi vakit geçirebileceğiniz tertemiz sulara da sahip. Bu sulara misafir olduğunuzda, sizi ev sahibi gibi ağırlayacak olan planktonlar da biraz ısırabilir. Çok fazla etkisi yok ancak yine de tedbirli olmakta fayda var. 

Akşam olduğunda ise Patong Plajı'ndan gün batımı izlemek en güzel aktivite oluyor. Burada gün batımı bir büyülü film gibi sizi sarıp sarmalayacak. Çok güzel görüntüler ortaya çıkıyor ki bunu da fotoğraf makinesi ile yakalayarak arşivinize kaldırabilirsiniz. 

Andaman Denizi'nin eşsiz güzelliğini gece gündüz fark etmemek imkansız oluyor burada. Berrak sularında yüzerken, serin sularda rahatlayabilir akşam da suyun dalga sesleri ile partilerde eğlenebilirsiniz. Burası aynı zamanda da dünyanın en iyi dalış yerlerinden de biridir. 

Önerilen içerik; Dünyanın en iyi 10 dalış rotası

Patong'da Gezilecek Yerler Nereler?

Patong baştan sona çok güzel gezme yerleri sunuyor sizlere. Phuket gezinizde sadece yarım gününüzü buraya ayırabilirsiniz. Ancak geniş geniş her yeri adım adım keşfetmek isterseniz size tavsiyemiz bir gün plajında dinlenin bir gün de bütün Patong Bölgesi'ni gezin. Daha iyi bir plan olacaktır. 

Burada daha çok bisiklet kullanılıyor. Araçlar ile trafik oluşturmak istemiyorlar. Bu yüzden de motosiklet kullanmayı daha akıllıca buluyor halk. Burada 'tai masajı' yapan yerler de var. Bu masajlar da çok pahalı değil. Bir saat ayak masajı için 20 ile 25 TL arasında para vermeniz yeterli olacaktır. Burada masaj salonu çok fazla. Turistleri de davet ederek burada istedikleri masajı yapıyorlar. 

Patong sokakları çok renkli ki toplu taşıma araçları bile rengarenk. Kapıları, camları olmayan bu toplu taşıma araçları da aynı zamanda bir kamyonet. Bizdeki gibi otobüs değil. Bu da Türkiye'den giden turistlerin dikkatini çeken bir diğer unsur oluyor. 

Burada keşfedilecek o kadar güzel yerler var ki seyahate doyacaksınız. 

Patong Caddesinde birkaç adım gittiğinizde tapınaklar örebilirsiniz. Her yerde inanmış oldukları tanrılara hediyelerini bırakıyorlar. Çok farklı kültürlerini her yerde bütün turistlere gösteriyorlar. 

Bu da ilginizi çekebilir; James Bond Adası turu- Phuket James Bond Adası'na nasıl gidilir?

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL