Türk otellerine yeni yıl için yoğun rezervasyon talebi

Türkiye'nin bacasız sanayisi turizm, yeni yıla yüksek turist potansiyeli ile giriyor. 2023 hedeflerine oldukça yaklaşan Türkiye, 2020'de 117 ülkeden rezervasyon aldı.

Türk otellerine yeni yıl için yoğun rezervasyon talebi
Türk otellerine yeni yıl için yoğun rezervasyon talebi
GİRİŞ 03.12.2019 14:50 GÜNCELLEME 03.12.2019 15:26

Bacasız sanayi olarak adlandırılan turizm, ülke ekonomimizin gelişmesi için son derece önem taşıyan bir sektör. Antalya’da 9.cusu gerçekleştirilen Uluslararası Resort Turizm Kongresi’nde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2018 yılını 29,5 Milyar dolar gelir ile kapattığımızı, bu yıl ise 34.5 milyar dolar gelire ulaşacağımızı açıklamıştı. Ülke olarak da 2023’te, 54 Milyon turiste ulaşarak, 65 Milyar dolar gelir hedefinde olduğumuz belirtilmiş, Japonya, Çin, Hindistan, Güney Kore ve Orta-Doğu Avrupa ülkelerinin hedef pazarlar olduğu açıklanmıştı.

 

 

Bu açıklama sonrası, SAN Tourism Software Group (SAN TSG) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Türk, global pazarda çalışan yazılımları ile Türkiye’nin turizmdeki 2023 hedeflerine katkıda bulunmak için heyecan duyduklarını belirterek, gündem hakkında değerlendirmelerde bulundu.

 

 

YABANCI YATIRIMCILAR İZLİYOR

Geçtiğimiz ay Antalya Teknokent Bilişim Vadisi’nde 12 Milyon TL’lik yatırımla inşa ettirdikleri 3,700 m2’lik yeni ofislerine taşınan SAN TSG, geleceğe yönelik hedefleri ve Türkiye turizmine sağladıkları fayda hakkında değerlendirmelerde bulundu.

SAN TSG Yönetim Kurulu Başkanı Erol Türk açıklamasında, “Global tedarikçilerin (bed banklar) hemen hepsi ile entegrasyonumuz var. Dünyanın önde gelen pek çok markası bizi tercih ederek, ürünlerimizin kalitesi ve gücünü de tasdik etmiş oldular. AeroFlot Havayollarının markası olan Pobeda Airlines ve Atlas Global dinamik paketleme ve tüm yazılımı bizden temin etti. Rus Ostovok, Russian Express gibi firmalar Paximum’dan ürün tedarik ediyorlar. İran’ın en büyük online firması Alibaba.ir Paximum markamızla işbirliği yapıyor. Dünya devi Amadeus, Global GDS’lerde Paximum ürünlerini satıyor. Çin Ctrip, Dida, Hoaqiao gibi firmalar Paximum’dan ürünler alıyor. Almanya’da Peakwork Hub’ına ilk entegre olan Türk firması da biziz. Yine Alman dinamik operatörlerinin LMX, JT, XPUR, FORYOU, SCHMETTERLING gibi firmalarında ilk sıralardaki tedarikçisi de biziz. LotsofHotels (webbeds), W2M, Hotelspro ve IATI gibi markalarda, İspanya merkezli Travelgate firmasında Premium tedarikçiyiz. Paximum ile 172 ülkeden seyahat severin, toplam 170 ülkeye turistik faaliyet yapmasını sağladık. Bu yılı 250,000 kişi ve 50 milyon Euro’nun üzerinde bir ciro ile kapatmayı hedefliyoruz. Doğal olarak bu rakamlar, yabancı yatırımcıların da dikkatini çekmeyi başardı.” dedi.

SAN TSG Hakkında :

1992 yılında Acente Yazılımı üzerine çalışmaya başlayan SAN TSG (SAN Tourism Software Group), seyahat teknolojileri konusunda uzmanlaşarak 70 ülkede aktif bir şekilde kullanılan yazılım çözümleri üretmektedir. Türkiye’deki hemen hemen tüm incoming acentelerin kullandığı “Sejour” ve Tur Operatörü yazılımı olan “TourVisio” lokomotif ürünleridir.

Bunların yanı sıra muhasebe yazılımı olarak “Abacus”, B2B, B2C sistemler, web servis – XML ürünleri ve otel acente rezervasyon iletişimi olarak 6000+ otel ve 250 acente arasında kullanılan “Hotel2Sejour”, Uçak XML platformu “San Flight” diğer yazılımlarıdır. San TSG ortaklığı ile farklı bir iştiraki olan Paximum’un “Global Travel Marketplace” projesi ile San TSG ürünlerinin güçlerini birleştirmesini sonucu Global Pazarda çok daha ses getiren işler yapmaktadır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL