HIS yenilenen logosuyla turizmde farkındalık yaratmaya hazırlanıyor

Dünyanın en başarılı turizm şirketleri arasında yer alan HIS, 40. yılında yenilediği logosunu Japonya’da yaptığı özel bir etkinlik ile duyurdu. Başta gençler olmak üzere seyahat etmeyi herkese aşılama ve turizmin geleceğini şekillendirme hedefiyle 1980 yılında Tokyo’da kurulan ve bugün dünyanın en başarılı ilk 10 turizm şirketi arasında yer almayı başaran HIS, yeni logosu ile şirket felsefesini öne çıkartıyor.

HIS yenilenen logosuyla turizmde farkındalık yaratmaya hazırlanıyor
HIS yenilenen logosuyla turizmde farkındalık yaratmaya hazırlanıyor
GİRİŞ 03.12.2019 17:40 GÜNCELLEME 03.12.2019 17:40

Turizm sektörünün öncü firmalarından HIS logosunda, şirket felsefesini ön plana çıkartan bir değişikliğe gitti.

Bu yeni logo ile marka algısında da bir devrim yaratan HIS, evrensel bir tasarım kullanarak seyahatin dünya kültürlerini keşfetmek için en önemli araç olduğunu vurgulayarak, seyahat kültürünü tüm insanlığa ait kılmayı amaçlıyor. 

SEYAHAT ETMEK EVRENSELDİR

Yaratıcılık, gelişim, dünya barışı, doğaya saygı temalarına dikkat çeken yeni logosuyla HIS, alıştığımız ‘nokta’ kullanımını da tamamen kaldırıyor. İsmini de aldığı uluslararası kalite standartlarını (Highest International Standards) maksimum düzeyde tutan ve her geçen gün gelişmeye devam edip, yönünü daima ileriye çeviren şirket, eski logosunda yer alan noktaları kaldırmasındaki nedeni ‘gelecekteki noktayı yaratmak’ istemeleri ile açıklıyor. HIS’in yeni logosundaki en büyük fark ise evrensellik.

Yeryüzündeki tüm insanlara hizmet edecek bir varlığın parçası olmak istediklerinin altını çizen HIS, siluet kullanımıyla da dilin sınırlarını aşarak bu evrenselliği yakalamayı amaçlıyor. Dikdörtgen ve daire motifleriyle dünyanın her yerinde HIS algısını yaratmak isteyen turizm devi, tüm insanlık için seyahat alanında evrensel bir dil oluşturmayı hedefliyor.

HOŞGÖRÜ VE ÖNYARGILARDAN ARINMA

Daima ileriye doğru gidildiğini vurgulayan tasarımdaki bir diğer önemli ayrıntı ise motiflerin bu görüşü savunarak eğimli ve ayrı konumlandırılmış olması.

Köşeli dikdörtgenden daireye geçişi ‘farklıyız ve dünyayı değiştireceğiz’ şeklinde açıklayan HIS, daire motifi ile de ‘bu değişim ile önyargılardan sıyrılmış bir dünya yaratacağız’ görüşünün altını çiziyor. Bu hedef doğrultusunda dünya barışına da katkı sağlamayı bir ilke olarak gören HIS, mavi renkten vazgeçmeyerek, “hepimiz dünyayı bir arada tutan ve birbirine bağlayan gökyüzünün altındayız” felsefesini vurguluyor. Seyahat etmenin, yeni kültürler tanımanın ve dünyayı keşfetmenin farkındalık yaratacağına ve bu farkındalığın da insanlığı birleştireceğine olan inancı ile HIS, herkesi aynı gökyüzünün altında buluşmaya davet ediyor.

HIS Hakkında:

Gençlerin daha fazla yurt dışı seyahati yapması fikriyle 1980 yılında Hideo Sawada tarafından kurulan HIS, Japonya’da tur seyahatinin popüler olduğu bir dönemde seyahati ve tatili farklılaştırdı. Ucuz uçak biletleri satarak daha fazla seyahat severin kişisel seyahatine kapı açan HIS, günümüzde dünyanın en büyük 10 seyahat operatöründen biri konumunda.

Toplam 73 ülkede 550’den fazla ofisi, 17.000’den fazla çalışanı ile turizmde geleceği şekillendiren şirketin 2005 senesinde açılan ofisi HIS Travel ise, dünyadaki tüm HIS ofisleri arasında en başarılı ofis olarak öne çıkıyor. HIS Travel, 100’den fazla çalışanı ile kurumsal seyahat, etkinlik ve ihtiyaçlarını hayallere en uygun biçimde gerçekleştiriyor.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL