Kış turizminde yeni cazibe merkezi: Ovit Dağı

Türkiye'nin 6 ay ile en uzun süreli kar altında kalan bölgesi Rize'nin İkizdere ilçesinin 2 bin 640 metre yükseklikteki Ovit Dağı'nda kış turizm sporları merkezi kurulması için çalışma başlatıldı. Özel girişimciler tarafından babylift, telesiyej sistemleri kurulacak, amatör ve profesyoneller için kayak pistleri oluşturulacak projenin ilk etabı ocak ayında hizmete giriyor.

Kış turizminde yeni cazibe merkezi: Ovit Dağı
Kış turizminde yeni cazibe merkezi: Ovit Dağı
GİRİŞ 24.12.2019 17:04 GÜNCELLEME 24.12.2019 17:04 KAYNAK DHA

Türkiye'nin kış merkezi Erzurum diye bilinir. Özellikle Palandöken kış turizmi için oldukça revaçta olan bir yer olarak görülür fakat Erzurum'un tahtını sallandıracak yeni bir cazibe merkezi oluşuyor: Ovit Dağı

KIŞ TURİZMİNİN YENİ MERKEZİ

Türkiye'nin 6 ay ile en uzun süreli kar altında kalan bölgesi olan ve Bakanlar Kurulu kararıyla 2008 yılında Kış Turizm Sporları Merkezi ilan edilen Rize'nin 2 bin 640 metre yükseklikteki Ovit Dağı için harekete geçiliyor.

Ekstrem spor tutkunu iş insanı Ruşen Ekşi tarafından hazırlanan proje ile Ovit Dağı'nda babylift, telesiyej sistemleri kurulacak, amatör ve profesyoneller için kayak pistleri oluşturulacak, kar motorları ile turlar ve kızaklarla kayak aktiviteleri yapılacak.

Babylift sisteminin devreye gireceği Ovit Dağı'nda kış oyunları da düzenlenecek. Buzul gölünde yüzme, kayaklı koşu ve helikopterli kayak (heliski) aktiviteleri de yapılabilecek. Konaklama ve günübirlik tesislerin de hizmete gireceği Ovit Dağı, Türkiye'nin yeni kış turizm sporları merkezi olacak.

OCAK AYINDA SEZONU AÇIYOR

Türkiye'nin önde gelen Uludağ, Palandöken ve Kartalkaya gibi kış turizm merkezlerini planlayan ekibin çalışma yürüttüğü Ovit Dağı'nda, kış turizm sporları merkezi projesinin ilk etabı ocak ayının ortasında tamamlanıyor.

Ovit Dağı'nda çalışma yürüten ekip, kar motorları ile yamaçlarda amatör ve profesyoneller için oluşturulacak kayak pistlerinin belirlenmesi için keşif yaptı. Ekip, kar motorları ile dik yamaçlardan hızla çıkarak, eğlenceli anlar da yaşadı.

Ovit Dağı'na gelen yerli ve yabancı turistler de kar motorları ile yapılan gösterileri ilgiyle izledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL