Yeni yılda nereye gidilir? Türkiye'de gezilecek 15 yer

2020'ye girdiğimiz bu günlerde tatil ve seyahat için yer arayışları da başladı. Yurt içinde tatil yapmak isteyenler için hazırladığımız bu haberde kış, doğa ve eğlence turizmine dair gidebileceğiniz yerleri detaylı olarak ele aldık. Kapadokya'dan Kars'a, Uludağ'dan Kıbrıs'a bir çok destinasyonu incelediğimiz yazı ile tatil rotanızı oluşturabilir, yeni yıl tatilinde nereye gidilir sorusunun cevabını bulabilirsiniz.

Yeni yılda nereye gidilir? Türkiye'de gezilecek 15 yer
Yeni yılda nereye gidilir? Türkiye'de gezilecek 15 yer
GİRİŞ 02.01.2020 13:36 GÜNCELLEME 02.01.2020 13:36 KAYNAK HABER7
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

2020'ye girdik. Yeni yıl mutluluğunu yaşadığımız bu günlerde bir yandan gelecek yılın plan ve programlarını oluştururken, bir diğer yandan da tatil hazırlıkları yapılıyor. Kış tatili meraklıları ise kendilerine seyahat yerleri bakmaya çoktan başladı.

 

YENİ YILDA NEREYE GİDİLİR

Kısa süreli tatil arayanlar rotayı yurt içindeki destinasyonlara çevirdi. Özellikle aralarında kışın büyüleyici manzaralarının olduğu Karadeniz ovaları, Peribacaları bu listelerin başında geliyor. Biz de Yeni yılı geçirmek için yer arayanlar için liste hazırladık. Türkiye'nin en güzel kış beldelerini ele aldığımız bu yazımızda gitmek istediğiniz yerlere yönelik detaylı notları bulabileceksiniz. İyi tatiller.

 

 

İSTANBUL

Türkiye'nin incisi İstanbul, turizmde dünyanın en önde şehirlerinden biri olarak geliyor. Her mevsimde bir başka güzel olan İstanbul, kışın ayrı bir güzelliğe bürünüyor. Pırıl pırıl parlayan şehir dünyanın bir çok yerinden gelen ziyaretçilerini ağırlarken tarihi ve turistik yerleri ziyaretçi akınına uğruyor. Bu şehrin en güzel zamanlarına da yine bu aylarda tanıklık edebilirsiniz.

Siz de bu şehrin büyülü kar manzarasını yakından görmek isterseniz, tatilinizi İstanbul'da geçirebilirsiniz.

ANKARA

Kimileri için en güzel yanı dönüş yolu olsa da bizce Ankara Türkiye'nin en güzel şehirlerinden biri. Özellikle kışın bambaşka bir görünüme bürünen Ankara yılın bu zamanlarında oldukça renkli oluyor. Tunalı Hilmi Caddesi'nin ağır ağır yürüyerek, Kuğulu Park'ta oturarak kışın tadını doyasıya yaşayabileceğiniz gibi, Ankara Kalesi'ne çıkarak bu şehri bir de yüksekten izleyebilirsiniz.

Ankara yılın bu zamanı oldukça soğuk oluyor ancak soba sıcaklığını halen bulabileceğiniz nostalji kokan şehirlerden biri olan Ankara da bu kışı geçirebileceğiniz en güzel adreslerden.

RİZE

Karadeniz'in incisi Rize de kış tatili için oldukça gözde olan yerlerden biri. Özellikle sosyal medya ile yaylaların artış gösteren popülaritesi burayı da bir cazibe merkezi haline geldi. Hepsi birbirinden güzel yaylalar kışın sizi bekliyor.

Rize’de, Çamlıhemşin’e bağlı Pokut Yaylası da bunlardan sadece biri. Yaz aylarında ve baharda yemyeşil bir doğayla karşınıza çıkan Pokut Yaylası, kış aylarında ise bembeyaz bir örtüye bürünür. Pokut Yaylası’ndaki bungalovları tercih edenleri harika bir tatil, keyif dolu bir kış bekliyor olacak.

Türkiye'nin kış merkezi Erzurum diye bilinir. Özellikle Palandöken kış turizmi için oldukça revaçta olan bir yer olarak görülür fakat Erzurum'un tahtını sallandıracak yeni bir cazibe merkezi oluşuyor: Ovit Dağı. Burası da kar ve kışı doyasıya yaşayabileceğiniz bir yer.

Rize'nin göz bebeği olan yerlerden bir tanesi 'Ayder Yaylası' hem manzarası hem de samimi görüntüsü ile kış mevsimde misafirlerine kucak açıyor.

Farklı bir yolculuk denemek isteyenlere ve kar tatilinde farklı bir mekan denemek isteyenlere kaçınılmaz olan bir öneri Ayder Yaylası olabilir. Yemyeşil doğasını görmeye alıştığımız Ayder Yaylası'nın kış mevsiminin de ayrı güzel ve keyifli yaşanması ile bir çok ziyaretçiye davetiye çıkarıyor. Ahşap evleri sayesinde kasaba edasında olan bu şirin yer nostaljik ve rustik bir görselliği ile görenleri büyülüyor.

KAPADOKYA

Tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri ile konuklarına masalsı bir atmosferde tatil imkanı sunan Türkiye'nin önemli turizm bölgelerinden Kapadokya, her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor. 4 mevsimi de ayrı bir güzellikte yaşatan bu yer, kışın bambaşka bir güzelliğe bürünüyor. 

Milyonlarca yıl önce Erciyes ve Hasan Dağı'nın püskürttüğü lav ve küllerin oluşturduğu yumuşak tabakanın yağmur ve rüzgar tarafından aşındırılmasıyla oluşan peribacaları ve ilginç kaya oluşumları bembeyaz görünümü ile sizi bekliyor.

BURSA

Kış eğlencesi dediğiniz karsız, dağ evsiz, şöminesiz olmaz diyenlerdenseniz kar tatillerinin değişmeyen adresi Uludağ, sizin için en uygun adres olacaktır. Uludağ Milli Parkı sınırları içerisine girdiğinizde zirveye ve kayak merkezine doğru çıkan yolda birçok dağ evi ve dağ köşkü sizi karşılar. Bu evlerin her biri kışın başlamasıyla birlikte bembeyaz karlarla kaplanır ve tam bir dağ evi havasına bürünür. 

Uludağ, Türkiye'nin en iyi kayak pistiyle de kayak severlere kaliteli bir hizmet sağlıyor. İstanbul'a yalnızca 4 saatlik uzaklıkta bulunan Uludağ'a günü birlik bile gidip eğlenebilirsiniz. Kayak yapmanın yanı sıra kar motoruyla macera dolu dakikalar geçirebilir ya da teleferikle manzarayı zirveden izleyebilirsiniz.

Uludağ'ın eteklerinde bulunan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan 700 yıllık Osmanlı sivil mimarisini bozulmadan günümüze taşıyan Cumalıkızık, her mevsim doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini hoş bir tatil geçirme fırsatı sunuyor. Uludağ’dan köy sokaklarına akan sular, köyün o renkli sokaklarına farklı bir hava katarken yöresel ürünlerin ve hediyelik eşyaların satıldığı tezgahlarda alışveriş yaparak köyün otantik havasını hissedebilirsiniz. 

KARS

Sıradışı bir tatil arıyorsanız, sizin için en güzel adreslerden biri de Kars. Doğu Ekspresi ile ünlenen Kars, inanılmaz güzel bir kış manzarasına sahip. Dillere destan soğuğu ve kara kışı ile sizin için oldukça güzel bir kış tatili vadeden Kars muhteşem güzelliği ile sizi bekliyor.

Bu maddede Doğu Ekspresi deneyimini muhakkak tatmanızı öneriyoruz. Unutulmaz bir yolculuk deneyimi sağlayan Doğu Ekspres, 24 saati aşan yolculuk süresiyle sizleri diyardan diyara taşıyacak. Ankara-Kars arasında rayları nakış gibi dokuyan Doğu Ekspresi'ne bilet bulmanız her ne kadar zor olsa da bu zorluğa değecek bir seyahat deneyimi sizleri bekliyor.

Kars denilince akla ilk gelen yerlerden biri de Çıldır Gölü. Donan yüzeyi ile kartpostallık görüntüler oluşturan bu yerin tadına doyamayacaksınız. Bu deneyimi yaşamanız için yeni yıl tatilinizi Kars'ta geçirmenizi öneriyoruz.

BOLU

Doğa sevdalıları için en güzel adreslerden biri Bolu. Milli park ile iç içe olan Bolu'da Kartepe'nin eteklerinde güzel bir tatil geçirebilirsiniz.

Kış taitlini kayak yaparak geçirmek isteyenler için bir diğer seçenek de Bolu’nun ünlü kayak merkezi Kartalkaya. Türkiye’deki doğa harikaları arasında olan Yedigöller ve Abant'a de ev sahipliği yapan Bolu, Ankara ve İstanbul’un tam ortasında yer almasından dolayı her iki kentin sakinlerinden de büyük ilgi görüyor.

KAYSERİ

Yaklaşık 1 milyon yıl yaşında sönmüş bir volkanik dağ olan Erciyes, kış sezonlarının en çok tercih edilen kayak merkezlerinden biri. Dağcılık ve buzul tırmanışları için de profesyonel sporcuların en çok tercih ettiği merkezlerden olan Erciyes, kış boyunca kayak ve kar sporları severlere hizmet veriyor. Bu yıl başında da bir çok kişinin tercihi olacak Erciyes, güzel bir tatili sizlere vadediyor.

Erciyes Kayak Merkezi'nde alp disiplini, kuzey disiplini, kar kızağı, buz pateni, snowboard ve serbest stillerden kayabileceğiniz pek çok pist bulunuyor. Kayak dışında çeşitli eğlence ve aktivitelerinin düzenlendiği Erciyes'te uluslararası etkinlikler de yapılmaktadır. kış tatilinizde kara ve kışa doyacağınız bu yer kış tatili için en güzel tercih yerlerinden biri.

ERZURUM

Türkiye'nin kışı en sert yaşayan şehirlerinden Erzurum, kayak turizmi için vazgeçilmez noktalardan biridir. Meşhur Palandöken Kayak Merkezi, 2010 yılında Üniversite Kış Oyunları'na da ev sahipliği yaparak bu alandaki kalitesini gözler önüne koymuştur. Palandöken'de küçükten büyüğe, amatörden profesyonele herkes için uygun pistleriyle ailenizle gönül rahatlığıyla vakit geçirebileceğiniz imkanlar sunuyor.

Palandöken, yılında 5 ayı kayak yapabileceğiniz uluslararası tescilli yalnızca Türkiye'nin değil dünyanın ileri gelen kış tatil merkezidir.

KOCAELİ

Özellikle İstanbul'da yaşayanlar için Kocaeli'nde kısa süreli tatillerinizi değerlendirme seçeneği oldukça güzel. Maşukiye'nin bulunduğu bu güzel Marmara ili, hem sizi stresinizden uzaklaştırıp dinlendirecek, hem de kışı güzel geçirebilmenizi sağlayacak bir tatil yapmanızı sağlayacak.

Kocaeli Belediyesi’nin bir girişimi olan Ormanya, doğanın içinde tüm canlılara saygılı duyulan bir ortam kurmuş durumda. Adını sosyal medya kanallarında sıkça karşımıza çıkan Hobbit Evleri ile duyduğumuz Ormanya’ya gelen misafirler için 40 araçlık karavan ve 100 çadırlık çadır kamp alanı vardır. Misafirler bu alanlarda konaklama yapabilirler. Şu an için Hobbit Evler’de konaklama yapılmamaktadır. Birçok canlı ile beraber bu harika ortamda yeni yılı karşılamak isterseniz, istikamet Kocaeli Ormanya.

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar jeotermal alandaki potansiyeli ile Türkiye'nin lideri konumunda. Özellikle soğuk ve buz gibi kış mevsiminde tercih sebebi olan sıcacık sularıyla Afyon termalleri, bu kış da tatil için planlamaların ilk sıralarında yer alıyor.

Kış aylarının en dinlendirici yerlerinden olan Afyon termalleri, hem eğlenceli hem de bol dinlenceli bir kaç gün için sizleri bekliyor.

GAZİANTEP

Güney Doğu'nun Batı'ya açılan kapısı olan Gaziantep, tarihi ipek yolu üzerinde milyonlarca yıllık kültürü ile varlığını sürdürüyor. Tarihi kalıntılarının yanı sıra mutfağı ile öne çıkan Antep  "Türkiye'nin Gastronomi Kenti" olarak tanınıyor. Yeni yıla girerken Gaziantep'in leziz yemeklerini keşfetmek ve tarihi çarşılarında baharat kokuları arasında kaybolmak, bildiğiniz tüm kış tatillerinden daha farklı bir deneyim olacaktır. 

Gaziantep, her ne kadar yemekleriyle çok tanınsa da yemekleri kadar yüzünü güldürecek müze ve mağaralarıyla keyifli bir tatil geçirebileceğiniz rota. Özellikle çarşı ve pazarlarında özel el işçiliğiyle yapılmış bakırların her formunu bulabilirsiniz. 

Gaziantep'in en önemli turistik noktası dünyanın en büyük ikinci mozaik müzesi, Zeugma Mozaik Müzesi'nde, 1700 metrekare gibi büyük bir alanda yaklaşık iki bin yıllık mozaikleri de görmeden Antep'ten ayrılmamalısınız.

ESKİŞEHİR

Kış tatili deyince ilk akla gelen şehirlerden biri olmasa da üniversite şehri olan Eskişehir genç ve dinamik yapısının yanı sıra tarihi dokusu ile ziyaret edilmesi önerilen şehirler listesinde önerilerimiz arasında.

Buraya geldiğinizde Odunpazarı evlerinde konaklama yapmanızı muhakkak öneririz. Zira Eskişehir'in muhteşem dokusunu en güzel yaşatan bölge burası. 

ANTALYA

Evet yanlış duymadınız Antalya. Sıcak iklimi soğuk bir mevsimde tercih etmek ne kadar doğru sizce bilemiyoruz ancak burası kışı da bir başka yaşayan bir şehir.

Eğlence ve kış turizmi açısından oldukça isabetli bir rota olan Antalya, yazın denizin ve güneşin merkezi olduğu gibi kışın da hizmet veriyor. Saklıkent bölgesinde bulunan kayak tesisleri burada kış turizminin en önemli merkezi. Hem de fiyatlar Uludağ gibi popüler bir yere göre yarı yarıya daha uygun.

BARTIN

Özellikle yeni yıl keşmekeşinden uzak kalmak isteyenlerin adresidir Bartın.

Şehir merkezi ile arasında 17 km bulunan Bartın’ın dar sokakları ahşap evleri ile çevrili olup, çarşısında gezebileceğiniz tarihi yerlerden milli parklara kadar ilgi çeken birçok yer bulunmaktadır. bu noktada öne çıkan yer şirin bir ile olan Amasra'dır. Burada sakin ve huzurlu bir tatil yapmanızı öneririz.

BONUS: KKTC

Her ne kadar yurt içi olmasa da bizden sayılan Kıbrıs da yeni yılda kış tatili için revaçta olan bir yer. Bu noktada oldukça popüler olan Kıbrıs kısa da olsa bir yurtdışı havası solumak isteyenler için güzel bir seçenek olacak.

YORUMLAR 3
  • adalet 4 yıl önce Şikayet Et
    Kimin yılbaşında kimi tatile gönderiyoruz, Hayırdır Be Müslüman
    Cevapla
  • neoturk 4 yıl önce Şikayet Et
    Niye Müslümanin Hakki yokmu,bilakiz bu Pisyadaki alaboradan sonra, arti ARAB YAHUDI yapiyosa ben hayli hayli yaparim be Dindas
    Cevapla
  • şubatlı 4 yıl önce Şikayet Et
    bence en iyi gidilecek yer erkenden evinde yatagındır dünyanın rezaletine batmaktan bir tırılyon kere iyidir en güzel gezilecek yerdir O GECE ERKENDEN YATAGA GİRMEK bu kadar
    Cevapla