Yurt dışında telefon kullanımı hakkında detaylı bilgiler

Yurt dışı seyahatlerinde telefonların kullanılması için bazı ayarlamalar yapılması gerekiyor. Bu ayarlamalar için kendi hat operatörünüzle ilgili detaylara da hakim olmak durumundasınız. Gideceğiniz ülkede hattınızı çok rahat kullanmak mümkün. Bunun için yurt dışında telefon hattını nasıl kullanabilirsiniz gelin beraber bakalım.

Yurt dışında telefon kullanımı hakkında detaylı bilgiler
Yurt dışında telefon kullanımı hakkında detaylı bilgiler
GİRİŞ 06.01.2020 14:45 GÜNCELLEME 06.01.2020 15:54

Yurt dışında telefon kullanımı hakkında herkesin az ya da çok bilgisi bulunuyor. Ancak operatörlerin telefonları yurt dışı kullanımına açması ile ilgili başka ayarları da bulunuyor. Siz de yurt dışı seyahatinizde sorun yaşamadan iletişim kurmak için bu ayarlamaları öğrenerek yapabilirsiniz. Yurt dışında telefon hattı kullanımı çok kolay işlemlerle yapılıyor. Gideceğiniz ülkeye göre ayarlamalar değişiklik gösterebileceği için bu konuda operatörünüzden de bilgi almanızda fayda var.  

 

 

YURT DIŞINDA TELEFON KULLANIMI  

Seyahat ya da gezi amacıyla yurt dışına çıkacak olan kişiler telefon hattını yurt dışı kullanımına da açtırmak istiyor. Gideceğiniz ilde yapacağınız görüşmeleriniz için telefon hattınızın o ülkede de kullanılabilir olması şart. Geçmişte bu işlem çok zor ve zahmetli olsa da günümüzde telefon hat firmaları bu konuda kişileri artık rahat ettiriyor. Saniyeler içinde yapacağınız ayarlamalar ile telefon hattını yurt dışı kullanımına açabilirsiniz.  

 

 

3 hat için de ayarlamalar bulunuyor. Bu üç hat sahibi olan kişiler Türkiye'de olduğu gibi yurt dışında da telefonlarını kolaylıkla kullanabilirler.  

HATTIMI YURT DIŞI KULLANIMINA NASIL AÇABİLİRİM? 

Hattınızı yurt dışı kullanımına açmak için izlemeniz gereken bazı hususlar var. Bu hususları izlemeniz gereken yolları adım adım takip ederek yerine getirebilirsiniz. Yurt dışında telefon kullanımı için izlenmesi gereken yollar şöyle; 

- Yurt dışına çıkmadan önce mutlaka kullandığınız telefon hattı operatörünün iletişim merkezlerini ziyaret edin ya da çağrı merkezine ulaşarak hattınızın uluslararası dolaşıma açılması için izin verin. Ayrıca telefonunuzun arama ekranına *121# ya da *150# tuşlayarak da hattınızı yurt dışı kullanımına açabilirsiniz.  

- Hattınızı kullanıma açtıktan sonra artık hattınızın yurt dışı tarife ücretlerini öğrenmek üzere resmi internet sitesine girebilir ya da çağrı merkezini arayabilirsiniz. Bu ikinci adımı Türkiye'de iken yaptırmanız gerekiyor. Bunun için yurt dışınsa çıkmadan bunu halletmeye özen gösterin.  

- Yurt dışı seyahatinizde gittiğiniz ülkede kullandığınız hattın o ülkedeki anlaşmalı olduğu GDM operatörü ile iletişim sağlayacaksınız. Telefonunuza bir bilgilendirme mesajı gelecek ve ardından da tarifenize göre ücretlendirmeye tabi olarak kullanım sağlayacaksınız.  

ULUSLARARASI DOLAŞIM SERVİSİ (ROAMİNG) NEDİR? 

Ülkemizde kullandığımız hattın yurt dışında da yabancı hat şirketleri ile yaptığı anlaşma gereği hattınızın yurt dışında da kullanılması durumuna uluslararası dolaşım servisi deniyor. Bu sayede hattınız ile açtırma kapattırma yapmadan bu anlaşmanın olduğu yerlere sorunsuz şekilde seyahat edebilirsiniz.  

Bunun için yurt dışı seyahatinizden önce hattınızın roaming servisini mutlaka açtırın.  

YURT DIŞINDA TELEFON İLE KONUŞMA ÜCRETLERİ NE KADAR? 

Her GSM operatörüne ve ülkeye göre değişiklik gösteren bir konu bu. Gittiğiniz ülkenin bu konuda belirleyici olduğunu ve kullandığınız hattın da bunda etkili olduğunu söyleyelim. Ancak Türkiye'de kullanılan tarife ve ücretlere göre daha pahalı olduğunu söylemekte fayda var.  

YURT DIŞINDA İNTERNET KULLANIMI  

Mobil hücresel veriniz yani 3G, 4G, 4,5 G ya da LTE özelliğinin açık olması yurt dışında internet kullanımınızı da sağlar. Roaming'e açık olması da gerekmektedir. Eğer yurt dışı internet paketi satın almadıysanız bu konuya dikkat etmeniz gerekmektedir. İnternete girmeseniz bile bu yüzden yüklü bir fatura ile karşılaşabilirsiniz. Bunun için operatörünüzden uygun internet paketini yurt dışı kullanımı için satın alabilirsiniz.  

YURT DIŞINDA TELEFONUM ARANIRSA ÜCRET ÖDER MİYİM? 

Yurt dışı seyahatinizde eğer size Türkiye'den telefon gelirse bu telefonu cevaplarsanız tarifeniz üzerinden ücretlendirilir. Eğer bir tarifeniz yoksa bu durumda yüklü bir ücretlendirmeye tabi tutulabilirsiniz. Gelen bir aranmayı cevaplamazsanız bir ücret ödemenize gerek yok. Sadece bu durum gelen aramayı cevaplamanız halinde geçerlidir.  

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL