New York Times 2020'de gezilecek 52 yeri açıkladı- Türkiye'den bir kent listede

The New York Times seyahat seven herkes için yeni keşif adresleri verdi. Bu adresler 52 kenti kapsayan listeden oluşuyor. Türkiye'den bir ilimiz de bu listeye girdi. New York Times, okurları için önerdiği 2020'de görülmesi gereken yerleri dünyanın dört bir yanından seçti. Türkiye'den seçtiği il ve müze için ise 'sıra dışı' ifadesini kullandı. İşte o liste ve Türkiye'den seçilen kent...

New York Times 2020'de gezilecek 52 yeri açıkladı- Türkiye'den bir kent listede
New York Times 2020'de gezilecek 52 yeri açıkladı- Türkiye'den bir kent listede
GİRİŞ 11.01.2020 13:04 GÜNCELLEME 11.01.2020 15:56
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Seyahat etmek ve yeni yerler keşfetmek isteyen herkes için büyük yayın kuruluşları öneri listeleri hazırlıyor. The New York Times da bu yayın kuruluşlarından biri. 2020'de mutlaka görülmesi gereken 52 yer başlıklı bir liste yayımladı. Dünyanın bütün kıtalarından en güzel manzara ve tarihe sahip yerleri seçtiği listede Türkiye'den de bir ilimiz bulunuyor. Engin tarihi ile her sanata ilham olan ülkemizde bir müze The New York Times'ın 2020'de görülecek yerler listesine girdi. 170 yıllık bir geçmişe sahip olan Times gazetesinin bu listesi ve listedeki adresler ise okurları tarafından çok ilgi gördü. Yeni rotalar belirlemek ve yeni yerler keşfetmek isteyen kişiler için bu listede bulunan adresler rehber olacaktır.

 

 

THE NEW YORK TİMES 2020'DE GÖRÜLECEK YERLER LİSTESİ 

1- WASHİNGTON

ABD'nin günlük gazetesi olan New York Times'ın listesinin ilk sırasında ABD'nin başkenti yer alıyor. Gezilecek yerleri ve keşfedilecek detayları bulunan Washington seyahat severler için seçenek olabilir. 

 

 

2- BRİTANYA, VİRJİN ADALARI

Karayiplerin en güzel manzaralarına sahip bu yer  ikinci sırada yer alıyor. Kuzey Amerika kıtasına çok yakın ancak yine de Britanya Krallığı'na bağlı bir nokta. Yeşil ve mavinin en güzel uyumunu görebileceğiniz bir adres. 2020'de gezilecek yerler listesinde de ikinci sırada bulunmayı hak ediyor diyebiliriz. 

3- RURRENABAQUE, BOLİVYA 

Güney Amerika kıtasının göbeğinde yer alan bu kasaba da listenin üçüncü sırasını alıyor. Beni Nehri üzerinde küçük bir kasaba olarak yer alan bu adreste keşfedilecek o kadar çok şey var ki. Son zamanlarda Madidi Uulsal Parkı ile ünlenen yer gezilecek çok güzel bir rota sunuyor sizlere. 

4- GRÖNLAND, DANİMARKA

Listenin dördüncü sırasında ise Grönland yer alıyor. Atlas Okyanusu'nun kuzeyinde yer alan bu adres keşfe değer öğeler taşıyor. Bir özelliği de kuzey kutbundaki en büyük buz örtüsü ile kaplı olması. 2 milyon kilometre kare alana yayılan bir buz örtüsü bulunuyor. Buz tabakasının kalınlığı da 3 kilometre olarak belirlenmiş. 

5- KİMBERLEY, AVUSTRALYA 

Batı Avustralya'da yer alan bir yer olan Kimberley batısında Hint Okyanusu, kuzeyde Timor Denizi, güneyde Pilbara çölleri ile, doğuda ise Kuzey Toprakları ile çevrilmiş bir yerdir. Doğa harikası bir adres olan bu nokta keşfe değer birçok yeri içinde bulunduruyor. 

6- PASO ROBLES, ABD

Listenin altıncı sırasında yer alan ABD'nin bir şehri. Nüfusu çok olmayan bir kent. Kaliforniya Eyaleti'nde bulunuyor. 

7- SİCİLYA, İTALYA 

Çizme şehir olan İtalya'nın en güzel  manzaralarına sahip bir adası burası. Akdeniz'de yer alıyor ve mis gibi bir havayı seyahat eden herkese sunuyor. İtalya'nın en güzel tatil adası olduğundan her yıl binlerce turisti ağırlıyor. 

8- SALZBURG, AVUSTURYA

Avusturya'nın orta kuzey kesiminde bir şehir olan bu yer  tarihi gezilecek birçok adres sunuyor sizlere. Avusturya'nın dördüncü büyük şehri olmasının yanı sıra Alp Dağları'nın eteğinde bulunmasıyla da ünlü. 

9- TOKYO, JAPONYA

Metropol olan bu kent dev binaları ile göz kamaştıran bir yer. Japonya'nın başkenti ve 37 milyondan fazla nüfusa sahip. Oldukça kalabalık bir şehir ve gezilecek çok güzel tarihi yeri bulunuyor. Akşam olduğunda ise herkesin gözlerini kamaştıracak kadar ışıltılı. 

10- KAYSERYA, İSRAİL

İsrail'in antik liman şehri olan bu yer Maritima'nın kıyısında bulunuyor. Antik ve liman olması da güzel manzaralar bulunduğunu ortaya koyuyor. 

TÜRKİYE'DEN YER ALAN ŞEHİR

The New York Times'ın 2020'de görülecek yerler listesi uzayıp gidiyor. Türkiye'den yer alan şehir ise Antakya, Hatay oluyor. Hatay bu listede 34. sırada yer alıyor ve kentimizdeki bir müze gezi noktası olarak gösteriliyor. 

Times, Antakya'dan şöyle bahsediyor;

Eski antik ismi Antioch olan Antakya, Türkiye'nin güneyinde Suriye sınırına yakın bulunuyor ve ziyaretçilerine zengin imkanlar sunuyor. Aziz St. Paul tarafından liderlik edilen ilk Hristiyanların merkezlerinden biri olan şehir; Hristiyanlığın ilk kiliselerinden birine yani dağ içine kayalara oyulmuş Saint Pierre Kilisesi'sine (The Church of St. Peter) ev sahipliği yapıyor.Ayrıca Arabistan dışında yapılan ilk camilerden biriyle birlikte Roma ve Bizans mozaikleriyle dolu bir müze de bu şehirde bulunuyor.

Sıra dışı bir otel olan The Museum Hotel Antakya (Müze Otel Antakya), eskiden bir forum olduğu düşünülen, keşfedilmiş en büyük Roma mozaiklerinden birine sahip bir arkeolojik alan üzerine kurulmuş. 5 yıldızlı otelin temellerini kazarken Asfuroglu ailesi, antik tarih açısından çok önemli katmanlarla karşılaşmışlar. Yüzlerce antik eser, M.Ö 300'ye ait şehir duvarları ve 4. yüzyıla ait mozaikler bu alanda bulunuyor.

Bu alan şimdi çelik sütunlarla desteklenerek benzeri olmayan bir açık hava müzesi ve otel olarak hizmet veriyor. Ücretsiz olarak erişim sağlayabileceğiniz müzede, cam üzerinde gezerek alt taraftaki alanı inceleyebiliyorsunuz.

Ülkemizin en güzel şehirlerinden biri olan Antakya bu yıl Times okuyucularının ilgisini çekecek gibi görünüyor. 

LİSTENİN DEVAMI...

11-National Parks, Çin 

12-Lesotho 


13-Colorado Springs 


14-Krakow, Polonya 


15-Jodhpur, Hindistan 


16-Kuzey İsveç 


17-Mısır 


18-La Paz, Meksika 


19-Grand Isle, La. 


20.Chow Kit, Kuala Lumpur, Malezya 


21-Jevnaker, Norveç 


22-Bahamalar 


23-Kampot, Kamboçya 


24.Christchurch, Yeni Zelanda 


25-Asturias, İspanya

 
26-Haida Gwaii, British Columbia 


27-Austin, Texas 


28.Sabah, Malezya 


29-Churchill, Manitoba 


30-Uganda 


31-Paris 


32-Lake District, İngiltere 


33-Tacikistan 


34-Antakya, Türkiye 


35-Leipzig, Almanya 


36-Lima, Peru 


37-Molise, İtalya 


38-Kopenhag 


39-Richmond, Va. 


40-Mount Kenya 


41.Minorca, İspanya 


42-Oberammergau, Almanya 


43.Plymouth, İngiltere 


44-Atlantic Forest, Brezilya 


45-Belle-Île, Fransa 


46-Val d’Aran, İspanya 


47-Moğolistan 


48-Juliana Trail, Slovenya 


49.Addis Ababa, Etiyopya 


50-Transylvanian Alps, Romanya 


51
-Urbino, İtalya 


52-Glacier National Park and Whitefish, Mont 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR 2
  • tandoğan 4 yıl önce Şikayet Et
    yalnız 10 numaradaki israil denen yer filistin den işgal edilmiş medrese minareye iyi bakın...
    Cevapla
  • abdülAziz 4 yıl önce Şikayet Et
    İsrail varsa o listede Hayır yok
    Cevapla