Kıbrıs'tan alınacak hediyelik eşyalar, alışveriş yapılacak yerler

Kıbrıs seyahati yapan herkes merak ediyor. Kıbrıs'tan ne alınır? Kıbrıs, güneyde bizden ama farklı kültürler öğeleri bağrında yaşatan yavru vatanımız. Kıbrıs'tan alınacak hediyelik eşyalar bu yüzden ayrı bir kültürle karşımıza çıkıyor. Kıbrıs'ta alışveriş yapılacak yerler de tarihi pazarlardan oluştuğu gibi lüks mağazalar da bu yerlerin arasında bulunuyor. İşte tüm detayları ile Kıbrıs'ın meşhur hediyelik ürünleri.

Kıbrıs'tan alınacak hediyelik eşyalar, alışveriş yapılacak yerler
Kıbrıs'tan alınacak hediyelik eşyalar, alışveriş yapılacak yerler
GİRİŞ 16.08.2020 16:38 GÜNCELLEME 16.08.2020 16:38

Kıbrıs'tan alınacak hediyelik eşyalar bizim kültürümüzden ürünleri olduğu gibi apayrı milletlere ait kültürel ürünleri olarak da karşımıza çıkıyor. Birbirinden güzel hediyelik eşyalar içinde sevdikleriniz için güzel ürünler satın alabilirsiniz. Tarih boyunca farklı medeniyetlerin hüküm sürdüğü bu ülkede kültürel unsurlar da farklılık gösteriyor. Bu nedenle Kıbrıs'ın meşhur ürünleri saymakla bitmiyor. Peki Kıbrıs'ta alışveriş yapılacak yerler nereler? Tarihi yerlerden oluşan alışveriş noktaları olduğu gibi lüks mağazalar da tercih ediliyor. Turistler en çok tarihi pazar yerlerini tercih ediyor. 

 

 

Lefkoşa ve Girne'de çok güzel gezi noktalarının bulunmasının yanı sıra aynı zamanda da alışveriş yapmak için de tercih edilen şehirler buralar oluyor. Geleneksel ortamlar günümüzde burada devam ediyor. Çeşidin fazla olması ve fiyatların da uygun olması sebebi ile Girne ve Lefkoşa en çok tercih edilen yer oluyor.  

KIBRIS'TAN ALINACAK HEDİYELİK EŞYALAR  

 

 

Kıbrıs'tan alınacak hediyelik eşyalar içinde kıyafetler, magnetler, çanta ve ayakkabı ürünler alabilirsiniz. Bu ürünler için Lefkoşa'da yer alan Dereboyu Caddesi'ni tercih edebilirsiniz. Seramik, Fayans, pek, yastık örtüleri, magnetler ve eşarplar bulabilirsiniz.  

Kıbrıs’ın açık pazarları da Lefkoşa, Magusa ve Girne’de bulunmaktadır ve Türkiye’deki pazarlar gibidir. Sebze ve meyveler bulunduğu gibi hediyelik eşyalar da satılıyor bu pazarlarda.  

KIBRIS’TA ALIŞVERİŞ YAPACAK YERLER 

Kıbrıs'ta alışveriş yapacak yerler her ilde farklı noktalardan oluşuyor. Bu yerlere ulaşım da kolay olduğu için zorluk çekmeden ulaşabilirsiniz. Genelde şehir merkezinde bulunuyor ve büyük oldukları için de herkesin birinci adresi oluyor. Bu nedenle de fiyatlar biraz daha makul olarak karşınıza çıkıyor.  

DEREBOYU CADDESİ 

Günün her saati canlı ve cıvıl cıvıl olan bu yerde birbirinden güzel eşyalar satılıyor. Her yıl binlerce turist buradan alışveriş yapıyor. Öncelerde Shakespeare Caddesi olarak adlandırılan bu caddede sayısız mağaza ve dükkân bulunuyor. Alışveriş yapmak için de hepsi tercih edilebilir. Bu caddede mağazalar ve bütün dükkanlar pazar günleri tamamen kapalı. Bugünün dışında açık bulabilirsiniz. Dereboyu Caddesi Lefkoşa’da bulunuyor.  

ARASTA SOKAĞI  

Bu sokakta istediğiniz her şeyi çok rahat bulabilirsiniz. Esnaflar hem kendi yaptıkları ürünleri atıyor yani el emeği ürünler bir hayli fazla hem de ayrıca hediyelik ürünler de satılıyor. Zaten ‘arasta’ kelimesinin anlamı da “Her ihtiyaca cevap verebilen esnafın ve zanaatkârın toplanıp hizmet ürettiği yer” olarak karşılık buluyor. Lefkoşa’nın ikinci en büyük alışveriş noktası burası. Trafiğe kapalı olan bu yerde tarihi doku içerisinde alışveriş deneyimi yaşayacaksınız. İstediğiniz her ürünü de çok rahat bulabilirsiniz. Parke döşeli yolarda rahatlıkla gezerek geleneksel çarşı gezme deneyimini yaşayabilirsiniz.  

BÜYÜK HAN  

Tatil günlerinin vazgeçilmez adresi olarak gösteriliyor Büyük Han. Kıbrıs’ta yer alan birçok yöresel eşyayı bulabilirsiniz. Büyük Han’da gezerek istediğiniz eşyayı alabilir ve buradaki dinlenme noktalarında tasrihi hanı inleyerek dinlenebilirsiniz.  

BANDABULYA ÇARŞISI  

Osmanlı’dan izler taşıyan bir çarşı burası. Kentin ana pazarı burasıymış ve bütün yöresel ürünler olduğu gibi halkın ihtiyacını karşılayacak her şey burada satılıyormuş. Lefkoşa Belediye Pazarı olarak da biliniyor günümüzde. Türk yemeklerinin yanı sıra, hediyelik eşyalar da satılan bir yer. Hafta içi her gün 06.00-15.00 saatlerinde bu pazar açık bulunuyor. Cumartesi günleri ise 06.00-13.00 saatleri arasında gezilebilir.  

DOĞA PARK AVM  

Kıbrıs’ta alışveriş yapılacak yerlerde yöresel pazarlar değil de bu şekilde modern AVM’ler gezmek isterseniz burası çok iyi bir adres olabilir. Çok geniş bir kullanım alanı bulunan alışveriş merkezinin günümüzde buluşma noktalarından biri olduğu da söyleniyor. Bu merkez de Lefkoşa’da bulunuyor. Sabah 08.00 akşam 00.30 saatleri arasında ziyaret edilebilir. 

GİRNE ÇARŞISI  

Kıbrıs’ta en çok ziyaret edilen çarşılardan biri olan Girne Çarşısı, hediyelik eşya satılan ve giyim mağazalarının bulunduğu cadde. Takılar, seramikler, mutfak eşyaları, süs eşyaları, el işleri, hellim peyniri, bademli gül suyu ve alıç reçeli gibi Kıbrıs’a özgü her şeyi bulabilirsiniz. Burada uyguna ürünler almak için önce bütün mağazaları gezip fiyat almanız ardından uygun olan mağazalardan alışveriş yapmanız daha iyi olacaktır.  

GİRNE BELEDİYE PAZARI  

Girne Belediye Pazarı herkesin mutlaka uğradığı diğer noktalar gibi Kıbrıs’ın yöresel ürünlerinin satıldığı bir yer. Güzel bir alışveriş ve Kıbrıs’tan hediye ne alınır diye düşünenlerin uğrak yeri olabilir. Sadece çarşamba günleri açık olan pazarda istediğiniz ürünü bulabilirsiniz. Diğer günler kapalı otopark olarak kullanılıyor.  

CİTY MALL AVM  

Gazimağusa’nın en popüler alışveriş merkezlerinden birisi burası. 1500 metrekare süpermarketi, 1000 metrekare yapı marketi ve 1100 araç kapasiteli otoparkı ile oldukça kapsamlı ve konforlu bir alışveriş deneyimi sunan merkez, haftanın her günü 10:00-22:00 saatleri arasında hizmet veriyor.  

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL