Tüm Avrupa'yı gezme fırsatı veren interrail nedir?

İnterrail nedir sorusunu seyahat etmeyi seven herkes soruyor. Biz de haberimizde interrail nedir, interrail ücretleri 2021 güncellemesini sizlerle paylaştık.

Tüm Avrupa'yı gezme fırsatı veren interrail nedir?
Tüm Avrupa'yı gezme fırsatı veren interrail nedir?
GİRİŞ 04.09.2021 10:29 GÜNCELLEME 04.09.2021 10:29

İnterrail nedir? Seyahat etmeyi ve yeni yerleri keşfetmeyi seven herkes bu soruyu çok sık soruyor. İnterrail ücretleri 2021 güncellemesini de İnterrail hakkında her şeyi haberimizin detaylarında verdik. Bir tren bileti türü olan 'interrail' kültür olmaya başladı. Sırt çantasını alıp ülke ülke gezenler ise 'interrail yapmak' gibi bir deyimi ortaya çıkardı. Avrupa'yı trenle gezmek, hiç görmediğiniz yerleri keşfetmek en güzel deneyimlerden biri olacaktır.  

 

 

İNTERRAİL NEDİR? 

Daha çok gençlerin ilgi gösterdiği interrail son zamanların en çok revaçta olan seyahat rotası. Avrupa'yı daha ekonomik şekilde gezmenizi sağlayan tren yolculuğu olarak tanımlayabiliriz. Aldığınız kombine tren bileti ile Avrupa'nın birçok iline gidebilirsiniz. Ayrıca bazı feribotlarda da bu bilet geçerli oluyor. Yunan adaları arasında geçerli olan bir interrail bileti var. Bu biletle bütün adalara seyahat edebiliyorsunuz.  

Daha çok öğrenciler interrail ile seyahat etmeyi tercih ediyor. Trenin ikinci sınıf vagonlarında seyahat ederek 30 ülke gezebiliyorlar. İnterrail her yaştan kişilere açık satılan bir bilet ama 28 yaş altı kişiler indirimli fiyatlardan yararlanabiliyor. İnterrail ücretleri konusuna da ayrıca değineceğiz.

 

 

İnterrailin bitmesi gibi bir durum söz konusu değil. Dilediğiniz zaman dilediğiniz gibi alabilirsiniz.  

KİMLER İNTERRAİL ALABİLİR?

İnterrail Pass biletlerini Avrupa'da ikamet eden ya da resmi bir evrak ile bir ülkede yaşadığını belgeleyen kişiler alabilirler. Biletin alınabilmesi için resmi makamlardan alınacak olan vatandaşlık belgesinin ve ikametgah belgesinin önemi büyüktür. 

İNTERRAİL NEREDEN ALINIR? 

İnterrail almak için belirli yerler var. Bu yerler şöyle sıralanıyor; 

Uluslararası bilet satışı yapan garlar: Sirkeci Garı bunun için ideal bir seçim 

Yetkili Turizm Acenteleri  

interrail resmi web sitesi  

İNTERRAİL ÜCRETLERİ 2021 

İnterrail ücretleri 2021 yılı için yeniden düzenlendi bu bilgilere göre düzenlenen yeni ücretler 1. sınıf ve 2. sınıf olarak ayrılıyor. Ayrıca 28 yaş altı ve üstü kişiler de farklı ücretlendirmeye tabi tutuluyorlar.  Interrail’da, 15 gün içinde 5 gün, 1 ay içinde 7 gün, 1 ay içinde 10 gün, 1 ay içinde 15 gün, 15 gün sürekli geçerli, 22 gün sürekli geçerli ve 1 ay sürekli geçerli olmak üzere 7 farklı bilet türü bulunur. Seyahat edecek kişiler bu biletlerden kendisi için uygun olanı tercih eder. Öğrenciler daha ekonomik olduğu için 2. mevki biletlerden almayı seçiyor. Daha konforlu seyahat etmek isteyenler daha fazla ücret ödeyerek birinci mevkiden bilet alabilirler. 

1 Ay İçinde 4 Gün (Flexi) 2221.30 TL (€ 246.00)


1 Ay İçinde 5 Gün (Flexi) 2546.30 TL (€ 282.00)


1 Ay İçinde 7 Gün (Flexi) 3024.90 TL (€ 335.00)


2 Ay İçinde 10 Gün (Flexi) 3620.80 TL (€ 401.00)


2 Ay İçinde 15 Gün (Flexi) 4451.50 TL (€ 493.00)


15 Gün Sürekli Geçerli 4000.10 TL (€ 443.00)


22 Gün Sürekli Geçerli 4677.30 TL (€ 518.00)


1 Ay Sürekli Geçerli 6049.70 TL (€ 670.00)


2 Ay Sürekli Geçerli 6600.50 TL (€ 731.00)


3 Ay Sürekli Geçerli 8144.60TL (€ 902.00)

İNTERRAİL BİLET TÜRLERİ 

Temel olarak iki tür bilet bulunuyor. Glopass ve One Country Pass olmak üzere. Bu biletler de geçerlilik süresi ve bu ürede ne kadar seyahat edebileceğinize dair bilgileri içinde bulunduruyor.   

Global Pass ile gezebileceğiniz ülkeler ise şöyle; Avusturya, Belçika, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Birleşik Krallık, Yunanistan, Macaristan, İrlanda, İtalya, Lüksemburg, Makedonya, Karadağ, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre, Türkiye. 
Özetle; İngiltere ve bazı Baltık ülkeleri hariç, tüm Avrupa’da geçiyor. 

-İnterrail Country Pass 

Belirli bir süre zarfında sadece bir ülkede trene binme, imkanı sağlayan bilet çeşididir. Yukarıda global Pass geçerli olan bütün ülkelerde Country Pass alabilirsiniz. Yani Hırvatistan’da bu biletten alarak tüm ülkeyi ücretsiz gezebiliyorsunuz.  

-Balkan Flexi Pass 

2 ay boyunca bu gruba giren balkan ülkelerini ücretsiz gezmenizi sağlar. Büyük bir keşif yapmak için çok iyi fırsat. Bu ülkeler ise şöyle; Bulgaristan, Makedonya, Romanya, Sırbistan, Karadağ, Bosna Hersek, Yunanistan ve Türkiye 

-Benelux Flexi Pass 

1 ay boyunca bu gruba dahil olan ülkeleri özgürce gezmenizi sağlar. Bu ülkeler ise şöyle sıralanıyor; Belçika, Hollanda ve Lüxemburg 

-Greek Island Pass 

Yunan adaları arasında ulaşım sağlamak için feribotlara ücretsiz olarak binebilirsiniz. Bu bilet 1 ay geçerlidir ve 6 kez kullanabilirsiniz.  

-İnterrail İtaly Plus Pass 

İtalya’da geçerli olan ve Yunanistan’a geçişte kullanılan bilettir.  

-İnterrail Greek Plus Pass 

Yunanistan’da geçerli olan bilet türü ve İtalya’dan Yunanistan’a geçişte kullanılır.  

-İnterrail Premium 

Sadece İtalya ile İspanya arasında geçerli olan bir bilet türüdür.  

İnterrail ile İlgili En Çok Sorulan Sorular

İNTERRAİL NE ZAMAN BAŞLAR?

İnterrail başlaması için bir tarih yoktur. Siz biletinizi ne zaman alırsanız istediğiniz zaman başlatabilirsiniz. Bu konu size bağlıdır. Ancak biletinizi seyahatinizden en fazla üç ay önce alabilirsiniz. 

İNTERRAİL HANGİ ÜLKELERİ KAPSIYOR?

Almanya, Avusturya, Belçika, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, İrlanda Cumhuriyeti, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Karadağ, Litvanya,  Lüksemburg, Macaristan, Makedonya Cumhuriyeti, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Türkiye, Yunanistan. 

İNTERRAİL ALIRKEN NE BELGE GEREKİYOR?

İnterrail alırken yanınızda getirmeniz gereken evraklar sadece pasaport. Pasaport numarası bilete işleneceği için yanınızda götürmeniz gerekecektir. 

İNTERRAİL İÇİN VİZE GEREKLİ Mİ?

Yolculuğa başlamadan önce geçeceğiniz ve Türk vatandaşlarından vize isteyen ülkelere girebilmek için vize almanız gerekiyor. Kapıda vize vermeyen bazı schengen ülkeleri ve diğer ülkelere giriş yapamazsınız.

Schengen vizesi nasıl alınır okumak için tıklayınız. 

Vize nasıl alınır okumak için tıklayınız. 

 

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL