Akdeniz'in ortasında bir inci Kıbrıs'ta gezilecek yerler: Gezmeye doyulmaz 4 şehir

Kıbrıs'ta gezilecek yerler masmavi Akdeniz güzelliklerini sizlere sunduğu gibi aynı zamanda da adanın doğasını da gösteriyor. Keşfetmeye değer, gizli kalmış bütün noktalar Kıbrıs'ta sizleri bekliyor.

Akdeniz'in ortasında bir inci Kıbrıs'ta gezilecek yerler: Gezmeye doyulmaz 4 şehir
Akdeniz'in ortasında bir inci Kıbrıs'ta gezilecek yerler: Gezmeye doyulmaz 4 şehir
GİRİŞ 06.10.2021 16:12 GÜNCELLEME 06.10.2021 16:12 KAYNAK HABER7

Kıbrıs'ta gezilecek yerler adanın en manzaraları yerlerinden oluşuyor. Büyük ölçüde doğal güzellikler sunan ada, Kıbrıs 1974 yılında yapılan Barış Harekatı'ndan beri Türklerin Yavru Vatan'ı olarak Akdeniz'in ortasında bir inci gibi parlamaya devam ediyor. Kıbrıs'ta gezilecek yerleri keşfederken öğrendiğiniz tarih ile Kıbrıs'ı parlatmaya devam edeceğimizi de anlıyoruz. 1960'lı yıllarda Türklere uygulanan zulüm ve soykırım Yavru Vatan'ın her tarihi noktasına sinmiş durumda. Günümüzde ise daha güvende ve iyi şartlarda yaşamlarına devam ediyorlar. Güney ve Kuzey olarak ikiye ayrılan Kıbrıs halkı vize ya da pasaport gerektirmeden her iki tarafa da giriş çıkış yapabiliyor. Ancak dışarıdan gelen turist için diğer kısma geçmek vize pasaport uygulamasını zorunlu kılıyor. Kıbrıs için pasaport, vize gerekiyor mu sorunuza aşağıda daha detaylı bilgi verdik. Kıbrıs keşfinde her köşede ve ayrıntıda farklı bir bilgi sizi karşılayacak. Kıbrıs'ta ne yenir, Kıbrıs'tan hediye ne alınır gibi konularda da ayrıntılarda farklı bilgiler karşınıza çıkacak diyebiliriz. Şimdi yanı başımızda duran ancak hakkında çok az şey bildiğimiz, belki de hiçbir şey bilmediğimiz Kıbrıs keşif rotasına göz atalım. Kıbrıs'ın masmavi denizi uzayıp giden manzaraları ayaklar altına seriyor.

 

 

KIBRIS'TA GEZİLECEK YERLER

Kıbrıs'ta gezilecek yerler tarihi ve doğal güzellikler Akdeniz'in mavisi le birleşiyor çok güzel manzaralar ortaya çıkıyor. Tarihi yerler de size hiç okumadığınız muazzam bilgiler veriyor .Efsanelerle dolu tarihi adresler içinde muhakkak gitmeniz gereken yerleri aşağıda sıraladık. Ancak şunu belirtmeliyiz ki Salamis Antik Kenti, Selimiye Camii gibi tarihi yerleri mutlaka görmelisiniz.

Kıbrıs tarihi yerlerini keşfederken büyülenmemek imkansız.

 

GAZİMAĞUSA'DA GEZİLECEK YERLER

Gazimağusa Kıbrıs'ın gezilecek en güzel şehirlerinden biri. Burada gezilecek çok güzel noktalar bulunuyor. Mavi ve yeşil uyumunu en iyi görebileceğiniz bu yerde çok güzel gezi noktaları bulunuyor. Salamis Antik Kenti ise binlerce yılık bir geçmişe sahip. Çok güzel manzarasının bulunduğu gibi burada tarihin farklı bir sayfasını okuyacaksınız

 

 

Salamis Antik Kenti hakkında detaylı bilgiyi buradan okuyabilirsiniz. 

Aynı zamanda kiliseden çevrilen bir de cami bulunuyor Gazimağusa'da. Bu kilise muhteşem mimarisi ile göklere uzanıyor. Önceden kralların taç giyme töreni yapılırken günümüzde ezan sesleri duyulan cami. İçerisindeki süslemeler de Osmanlı zamanından kalmış Mutlaka görmeye değer. Lala Mustafa Paşa Camii hakkında detaylı bilgiyi buradan okuyabilirsiniz. 

-Namık Kemal Zindan Müzesi 

Namık Kemal Zindan Müzesi

Namık Kemal meydanı bulunuyor burada. Bu meydana açılan kapısı bulunuyor Lala Mustafa Paşa Camii'nin. Namık Kemal Meydanı ismi verilmesinin sebebi ise 'vatan Yahut Silistre' oyununu yazdığı için Kıbrıs'a sürülmesi ve burada tarihi bir zindanda tutulması. Namık Kemal'in 38 ay boyunca kaldığı bölge ve eserleri hakkında bilgi veren bir müze bulunuyor bu meydanda.

-Othello Kalesi 

12. yüzyılda limanı savunmak amaçlı yapılan bu kale tarihi geçmişten günümüze yansıtan bir yer. Denize açılan kapısı ile şehrin girişlerinden biri içinde bulundurmaktadır. Bu nedenle de önemli yere sahiptir. Turistleri kendine çeken detay da bu kapı oluyor.

-Barnabas manastırı

Yahudi bir ailenin çocuğu olan Barnabas burada Hristiyanlığı yaymaya çalışmış. Ancak tarihte buna izin verilmemiş ve öldürülüp parçaları farklı yerlere gömülmüş. Bu yerlerden biri de bu kilisenin bulunduğu yermiş. Barnabas'ın öğrencileri de onu hatırlamak için anısına bu manastırı yapmıştır. 

-Maraş Bölgesi 

1974 yıllarında bir tatil yeri olan bu yer Barış Harekatı'nda Türk askerlerinin karargahı olmuş. Tatil beldesi özelliğini kaybetmiş. Burası da tarihi değerleri ile görülmeye değer bir yer. 

GÜZELYURT'TA GEZİLECEK YERLER

Adı gibi Güzelyurt. Çok güzel manzaraları bulunduğu gibi burası narenciye bahçeleriyle de ünlü. Kıbrıs'ın meşhur yiyecekleri burada yetişiyor. Mandalina, portakal, nar gibi narenciyelerin en güzel haili burada yetişiyor. Sulu, tatlı ve enfes kokulu olan narenciyeler dünyaya buradan dağıtılıyor. Çok güzel bahçeleri siz de ziyaret ederek portakalları, mandalinaları dalından koparıp yiyebilirsiniz. 

-Kıbrıs Doğa ve Arkeoloji Müzesi

Kıbrıs Barış Harekatı'ndan sonra açılan ilk müze burası. Çok güzel bir gezi noktası Güzelyurt'ta bulunuyor. İçerisinde çok ilginç malzemeler bulunuyor. Çok eski tarihi taçlar, takılar ve tokalar da yer aldığı gibi aynı zamanda doğada yaşayan hayvanların figürlerini de burada görebilirsiniz. Dünyayı Geziyorum ekibi Kıbrıs'ın keşfedilecek tüm güzel rotalarını sizlere sunuyor. Bu rehber eşliğinde Kıbrıs'ı gezerken ayrıntılar hiç yabancı gelmeyecek. 

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları  

Youtube: esirgenc 

Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor 

Facebook: dunyayigeziyorum 

-Aziz Mamas Kilisesi

Aziz Mamas Kilisesi Güzelyurt'ta gezilecek yerler içinde en güzel yerlerden biri. Tarihi bilgiler sunan farklı bir gezi noktası burası da. Bizanslar kiliseyi yapmış Lüzinyanlar da bu temeller üzerine bu kiliseyi inşa ederek müze haline getirmiş. Aziz Mamas kabartması ilk girişte bulunuyor. Herkesin dikkatini çeken güzel bir detay. 

Güzelyurt'ta gezilecek yerlerden biri de Geçit Köy Göleti. Burada çok güzel bir manzara bulunuyor. Bu manzaranın sebebi ise Türkiye'den adaya tatlı su ihtiyacını karşılamak için götürülen su ile oluşan gölet. Masmavi gölet manzarası ve Kıbrıs'ın yeşil doğası birleşince güzel bir manzara ortaya çıkartmış. Geçit Köy Göleti'ne dair detaylı bilgiyi buradan okuyabilirsiniz. 

GİRNE

Girne'de gezilecek yerler de diğer yerlerde olduğu gibi çok güzel tarihi ve doğal gezi rotalarından oluşuyor. Sizler için Girne'de gezilecek yerleri daha detaylı olarak yazdık. Bunun için Liman şehrinde görmeye değer 11 yer haberimizden okuyabilirsiniz. 

Girne akşamları da ışıklarla güzel görüntüler sunuyor.

LEFKOŞA

Lefkoşa, dünya üzerinde ikiye bölünen ilk ülke başkenti olarak biliniyor. Yani güney ve kuzey Kıbrıs'ın başkenti iki bölünmüş durumda. Bir kapı ile iki tara da geçiş sağlanabiliyor. Bu özelliği ise Lefkoşa'yı daha çok görmeye, keşfetmeye değer kılıyor. Siz de Lefkoşa'nın gezilecek yerlerini merak ediyorsanız hiç durmadan bu güzel şehre dair gezi rotanızı hazırlayın deriz. Ayrıca Lekoşa'da üniversite ve yüksek okullar hakkında da bilgi verdiğimiz Lefkoşa'da gezilecek yerler: Mutlaka görülmesi gereken 7 yer haberimizi okuyabilirsiniz. 

Kıbrıs'ta ne yenir? Meşhur yemekleri midelere şenlik.

KIBRIS'TA NE YENİR?

Güzel bir Kıbrıs keşfinde her şeyin mükemmel olması için güzel planlama yapmalısınız. Gezilecek yerleri yukarıdaki gibi planladıktan sonra artık Kıbrıs'ta ne yenir konusuna geçebilirsiniz. Kıbrıs'ta yenilecek en güzel meyveleri yukarıda belirtmiştik. Mutlaka narenciye bahçelerine uğrayın ya da bir yerden narenciye alın. Kokusu , tadı burada bambaşka. Bunların yanında Kıbrıs'ın meşhur yemeklerine gelin beraber bakalım. 

Kıbrıs Köftesi 

Kıbrıs köftesi burada çok meşhur. Her köşe başında tıklım tıklım restoranlar görebilirsiniz. Tek bir nedeni var. Kıbrıs köftesi yemek için. Sıra bekleyenler, paket yaptıranlar kısaca herkes mutlaka bir şekilde köftelerden yemeden dönmüyor. 

Hellim Peyniri

Kıbrıs'ta meşhur bir diğer yiyecek de Hellim peyniri. Mutlaka ailenize de getirerek paylaşmalısınız. Tadı çok güzel. 

Peksimet

Hellimden sonra en çok tüketilen yiyeceği de peksimet oluyor. Mutlaka dünyada ünlenecek bir lezzet olacağını da not düşelim.

Şeftali Kebabı 

Koyun ve keçi kıymasının terbiye edilmesiyle hazırlanan köfte çeşididir. İç yağına sarılır ve kömürde yavaş yavaş pişirilir. Mutlaka Kıbrıs'ta tatmanız gereken bir lezzet. 

Ceviz Macunu 

Kıbrıs'ın geleneksel yiyeceklerinden biri ceviz macunu. Hatta eskiden misafirleri bu yiyecekle ağırlıyor ve mutlaka ikram ediyorlarmış. 

Kuzey Kıbrıs'ı vize ve pasaport gerektirmeden keşfedebilirsiniz.

KIBRIS İÇİN PASAPORT YA DA VİZE GEREKİYOR MU?

Kuzey Kıbrıs'a gitmek için vize ya da pasaport almanıza gerek yok. Ancak Güney Kıbrıs'a geçiş sağlayacaksanız bunun için kesinlikle vize almanız gerekiyor. Tek yada çok girişli olarak Güney Kıbrıs vizesi alabilirsiniz. 

KIBRIS'TAN HEDİYE NE ALINIR?

Kıbrıs'tan alınacak hediyelik eşyalar içinde çok güzel kültürel öğeler bulunuyor. Bu ürünler bizim kültürümüzün bir parçası olduğu gibi çok uzak olmayan ürünler. Bu yüzden Kıbrıs'tan hediyelik eşya ne alınır konusunda düşünmenize gerek kalmıyor. El işlemesi ürünler, duvar süsleri ve magnetler herkesin en çok tercih ettiği hediyelik ürünler oluyor. 

Kıbrıs'tan alınacak hediyelik eşyalar, alışveriş yapılacak yerler haberimizde bu hediyelik ürünlere dair detaylı bilgi verdik. Bu ürünleri nerede bulabileceğinize dair bilgiler de yine bu haberimizin içeriğinde bulunuyor. 

 

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL