Dünyanın en iyi ülkeleri listelendi: Türkiye kaçıncı sırada?

ABD’de düzenlenen bir araştırmayla, 2020 yılında, dünyada yaşanacak en iyi ülkeleri belirledi. 75 farklı kategoriye göre yapılan değerlendirmede listenin bir numarasını İsviçre çekerken, Türkiye listede 35'inci sırada yer aldı.

Dünyanın en iyi ülkeleri listelendi: Türkiye kaçıncı sırada?
Dünyanın en iyi ülkeleri listelendi: Türkiye kaçıncı sırada?
GİRİŞ 24.01.2020 17:18 GÜNCELLEME 24.01.2020 17:18 KAYNAK HABER7

Küresel pazarlama iletişimi şirketi VMLYRnin hazırladığı anket çalışmasında 2020'nin en iyi ülkeleri belirlendi. 75 farklı kategoriye göre yapılan değerlendirilen ülkeler, 20 binden fazla kişinin verdiği cevaplara göre sıralandı.

 

 

Yaşam standartları ve imkanlar üzerinden yapılan değerlendirmede 73 ülke birbiriyle yarıştı. Listede Türkiye'nin de yer aldığı araştırma sonucuna göre, dünyanın en iyi ülkeleri belirlendi.

 

 

DÜNYANIN EN İYİ ÜLKELERİ

36 ülkeden yaklaşık 20 bin kişi arasında yapılan ankette, bu kriterlere bakarak en iyi ülkeler sıralamasında 75 ülke belirlendi. Geleneksel olarak her yıl yayınlanan listenin bu yıl da birincisi değişmedi.

Yaklaşık 4 yıldır İsviçre'nin birinci olduğu listede Türkiye 35'inci sırada yer aldı.

DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ

“U.S. News” tarafından düzenlenen en iyi ülkeler sıralamasında, “girişimcilik”, “yaşam kalitesi”, “güç”, “miras”, “kültürel etki”, “vatandaşlık”, “macera” ve “işe açıklık” gibi kriterler değerlendirildi.

2020 yılı klasmanında, İsviçre’yi, Kanada, Japonya, Almanya ve Avustralya izledi. İngiltere 6. sırada yer alırken, ABD ise bu klasmanda 7. oldu. Lübnan, Sırbistan, Umman, Belarus ve Tunus ise 75 ülke içinde son 5 sırayı aldı.

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL