Kış tatilinin en uğrak noktası burası: Kartalkaya Kayak Merkezi nerede?

Kartalkaya Kayak Merkezi kış mevsiminde herkesin mutlaka seyahat ettiği bir nokta. Kış turizmini özellikle ara tatil geldiğinde en iyi değerlendiren kayak merkezi büyük küçük herkesin yüzünü güldürüyor. Kartalkaya Kayak Merkezi nerede, bu gezi ve eğlence noktasına nasıl gidilir, kayak merkezinde yapılacak aktiviteler neler, gezilecek yerler nereler tüm detaylar haberimizde bulunuyor.

Kış tatilinin en uğrak noktası burası: Kartalkaya Kayak Merkezi nerede?
Kış tatilinin en uğrak noktası burası: Kartalkaya Kayak Merkezi nerede?
GİRİŞ 28.01.2020 12:04 GÜNCELLEME 05.02.2020 15:48

Kartalkaya Kayak Merkezi kış mevsimi geldiğinde çevre illerin ilgi odağı olmaya başlıyor. En iyi kayak yapılacak yerlerden biri olması sebebi ile de büyüklerin ve küçüklerin eğlence duraklarında biri olmayı da başarıyor. Kartalkaya Kayak Merkezi nerede merak edilen bir konu iken buraya nasıl gidilir, Kartalkaya Kayak Merkezi'nde neler yapılır, nereler gezilir merak edilen diğer konular oluyor. Kartalkaya Kayak Merkezi Türkiye'nin dört bir yanından ziyaretçi aldığı gibi aynı zamanda yurt dışından gelen turistlerin de Türkiye'de kış seyahati planlarında mutlaka ziyaret etkileri bir nokta. Ara tatil fırsatını değerlendirmeyi başaran çocuklar çoktan Kartlakaya Kayak Merkezi'ni doldurdu.  Türkiye'deki kayak merkezleri içinde rekor ziyaretçi aldığı söylenen Kartalkaya Kayak Merkezi  kış turizminin gözdesi olmaya her sene devam edecek gibi görünüyor. 

 

 

KARTALKAYA KAYAK MERKEZİ NEREDE?

Kartalkaya Kayak Merkezi Batı Karadeniz bölgesinde yer almaktadır. Bolu ilinin güneydoğusunda yer alan kayak merkezi herkesin en çok gittiği kayak merkezlerinden biri. Köroğlu Dağları üzerinde bulunan Kartalkaya Bolu'ya 35 kilometre uzaklıkta yer alıyor. İstanbul'a ise 295 kilometre uzaklıkta bulunan merkez başkentimiz Ankara'ya ise 190 kilometre uzaklıkta yer alıyor.  

 

 

KARTALKAYA KAYAK MERKEZİ'NE NASIL GİDİLİR? 

Ankara başkentimiz ve İstanbul metropolümüzün tam ortasında bulunan Kartalkaya Kayak Merkezi Bolu'ya 35 kilometre uzaklıkta bulunuyor. İstanbul'dan özel araçla 3,5 saatte buraya ulaşabilirsiniz. TEM otoyolunu kullanarak Bolu gişelerini geçerek D-100 kara yolunu takip ettiğinizde karşınıza kayak merkezi çıkacaktır.  

Ankara Kartlakaya arası özel araç ile 2,5 saat sürmektedir. Ankara'dan ulaşım sağlayacak olan kişiler için ise TEM otoyolu üzerinden Bolu gişelerinden çıktıktan sonra yine aynı şekilde D-100 kara yolunu kullanarak Kartalkaya tabelasından dönmeliler.  

KARTALKAYA KAYAK MERKEZİ'NE NE ZAMAN GİDİLİR? 

Kartalkaya Kayak Merkezi'nde sezon genelde aralık ayı itibari ile başlar. Mart ayına kadar devam eden sezonda binlerce kayak sever buraya akın eder. Ocak ve şubat aylarında kar kalındığı iki metreyi bulabiliyor. Bu aylarda gitmek için en iyi sebep bu olabilir. Zaten iklim özellikleri sebebi ile yılın 135 günü buradan kar hiç kalkmaz. Çam ve gürgen ağaçları ile kaplı olan bu yerde kayak yaparken muazzam bir manzara da size eşlik eder. 1850- 2200 metre yükseklikte bulunan kayak merkezi mevsim başında tozlu kar mevsim sonunda ise ıslak kar yağışı ile bilinir. Hâkim rüzgâr yönü kuzeybatı olduğu için ülkemizdeki en uzun kayak yapılan yer olarak bilinir. Sezon burada daha geç kapanır diğer kayak merkezlerine göre.  

KARTALKAYA KAYAK MERKEZİ'NDE NELER YAPILIR? 

Kartalkaya Kayak Merkezi'nde kar motosikletiyle çevreyi keşfetmek mümkün. Burada çok güzel dağ yürüyüşleri yapan gruplara da katılabilirsiniz. Karda güvenli şekilde dağ yürüyüşü yapmak çok iyi bir faaliyet olacaktır. Ayrıca Kartalkaya Kayak Merkezi'nde çok güzel festival ve eğlenceler de düzenleniyor. Birbirinden ünlü isimlerin katıldığı konserler de yine burada eğlencenin en güzel detayı.   

KARTALKAYA KAYAK MERKEZİ OTELLERİ  

Kartalkaya Kayak Merkezinde birkaç otel bulunuyor. Genel olarak çiftlerin ve çocuklu ailelerin tercih ettiği kayak merkezinde gecelik konaklama ücretleri kişi başı 1000 TL gibi fiyatlardan başlıyor. Bu ücret otelin kayak merkezine yakın ya da uzak olmasına göre değişkenlik gösterebilir.  

KARTALKAYA'DA GEZİLECEK YERLER 

Kartalkaya'da gezilecek yerler kayak merkezinin yanı sıra diğer doğal güzellikteki görülecek yerlerden oluşuyor. Burada muazzam bir doğa ve keşfedilecek çok güzel yerler var.  

Sarıalan Yaylası  

Kartalkaya'da güzel bir kayak macerasının ardından doğayı keşfetmek için çevreye çıkabilirsiniz. Sarıalan Yaylası bunun için eni noktalardan biri. Yeşilin tüm tonlarını burada görebilirsiniz. Kartalkaya'ya 10 kilometre mesafede bulunuyor burası.  

 

Seben Gölü  

Batı Karadeniz'in en büyük göllerinden biri olan bu yer de Bolu'ya 32 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Tamamen yapay olan bu göl 2006 yılında yapılmaya başlanmış. 2010 yılında ise hizmete açılmış.  

 

Yedigöller Milli Parkı  

Bolu il merkezine yaklaşık olarak 43 kilometre uzaklıktadır. Birçok doğa sporunu yapabileceğiniz bu yer muazzam manzaralara ev sahipliği yapıyor. Görmeye ve keşfetmeye değer bir yer.  

Mudurnu Sülüklügöl  

Tamamen doğal bir göl olan bu yer de kamp yapmak için çok iyi bir yer. 1703 yılına kadar tarihi uzanan Sülüklügöl Heyelan set gölü olarak oluşmuş. 1987 yılında ise koruma altına alınmış.  

Akdoğan Tabiat Koruma Alanı 

Bolu'ya 25 kilometre uzaklıkta bulunan bu yer en önemli tabiat parklarımızdan biri. Dünya üzerinde nadir bulunan Ebe Çamı burada bulunuyor. Kartalkaya Kayak Merkezi'nde vaktinizi geçirdikten sonra burada doğayı keşfedebilirsiniz.  

 

Kökez Tabiatı Koruma Alanı  

Bolu il merkezine 13 kilometre uzaklıkta bulunan bu yer Atacak mevkii sınırları içerisinde bulunuyor. Koruma altına alınan bu yer 324 hektarlık bir alana yayılmıştır.  

Abant Gölü 

Herkesin mutlaka etrafını keşfettiği bu yer muazzam doğa güzelliklerine sahip bir yer. Doğa severlerin akın ettiği bu doğa harikası yer gezilecek en güzel yerlerden biri.  

Akeşmseddin Türbesi 

Bolu'nun en mistik ilçelerinden biri olan Göynük'te bulunan bu yer ziyaret edilebilecek güzel bir yer. Akşemseddin Fatih Sultan Mehmet'in akıl hocası olduğu biliniyor. 1464 yılında Fatih Sultan Mehmet'in emri üzerine buraya türbesi inşa edilmiş. Bir Osmanlı mimari eseri aynı zamanda.  

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL