Seyahat edeceklere corona virüs uyarısı: Hastalıktan korunmak için ne yapılmalı

Corona virüsüne karşı özellikle yurt dışına seyahat edenlerin çok daha dikkatli olması konusunda önemli uyarılarda bulunan Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hacıosman, virüse karşı henüz bir tedavi yöntemi ya da aşının olmadığını söyledi. Hacıosman kişilerle iletişim kurarken araya bir metre kadar mesafe koymakta fayda olduğunu belirtti.

Seyahat edeceklere corona virüs uyarısı: Hastalıktan korunmak için ne yapılmalı
Seyahat edeceklere corona virüs uyarısı: Hastalıktan korunmak için ne yapılmalı
GİRİŞ 01.02.2020 09:49 GÜNCELLEME 01.02.2020 09:49 KAYNAK DHA
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çin'in merkezindeki en kalabalık şehir olan Wuhan'da başlayan koronavirüs salgını nedeniyle onaylanmış corona virüsü vakalarının sayısı 10 bini bulurken, ölü sayısı da 210’u geçti. Virüsün yayılımı en çok da turistleri korkuttu. Zira ortak alanlar ile uluslararası bölgelerde bulaşıcılık riski artan virüs gezginlerin korkulu rüyası oldu.

Corona virüsüne karşı çalışmalar hızla devam ettirilirken, henüz bir tedavisi bulunmayan hastalığa karşı uzmanlardan korunma yollarına ilişkin uyarı geldi. Bu uyarı özellikle gezginleri ilgilendiriyor.

 

Çin dışında Avustralya, Kamboçya, Kanada, Finlandiya, Fransa, Almanya, Japonya, Malezya, Nepal, Singapur, Güney Kore, Sri Lanka, Tayvan, Tayland, Birleşik Arap Emirlikleri, ABD ve Vietnam olmak üzere 17 ülkede daha görülen corona virüsünün zamanlaması da endişe verici. Çünkü 25 Ocak'ta başlayan ve 8 Şubat'a kadar sürecek Yeni Ay Yılı kutlaması için birçok kişi ülkeye seyahat ediyor.

HIZLICA YAYILABİLİR

Bu tür virüslerin seyahatlerle bir orman yangını gibi hızlıca yayılabileceğini belirten Nişantaşı Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu’ndan Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hacıosman corona virüsünün solunum sistemini etkileyen büyük bir virüs grubu olduğunu kaydetti. Özellikle yurt dışına seyahat edenlerin çok daha dikkatli olması konusunda önemli uyarılarda bulunan Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hacıosman, "Coronavirüsüne yakalanan insanlarda ateş, titreme, baş ağrısı, nefes almada zorluk ve boğaz ağrısı gibi belirtiler bulunur. Bu belirtileri olanların mutlaka doktora başvurması gerekmektedir" diye konuştu.

KİMLER RİSK ALTINDA?

Virüse karşı henüz bir tedavi yöntemi ya da aşının olmadığını ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hacıosman, “Kişilerle iletişim kurarken araya bir metre kadar mesafe koymakta fayda var. Ve mutlaka maske takılması gerekmekte. Özellikle en koruyucu olanları N95 denilen solunum maskesidir. Ama bu olmadığı noktada normal solunum maskelerinin takılmasını öneriyoruz. Virüs temas yoluyla da bulaşabilmekte. Bundan dolayı kişisel eşyaların kullanımları konusunda da hassasiyet göstermeliyiz. Enfeksiyonun bulaşmış olduğu eşyaları ağız, yüz ve gözlerimize temas ettirmemeliyiz. Enfekte olan kişilerle yakın temasta bulunmamalıyız. Doğal direncimizi iyi tutmak için de dengeli beslenmeli, uykumuzu iyi almalı ve bol sıvı tüketmeliyiz. Şu an için corona virüsünün etkin bir tedavi yöntemi olmamakla birlikte daha çok yaşlı grubu, kalp, böbrek yetmezliği olanlar, kanser, diyabet, astım, koah gibi hastalıkları olan kişiler daha büyük risk altındadır. Bu yüzden erken tanı ile beraber tedaviye erken başlamak çok önemlidir” şeklinde bilgilendirmede bulundu.

YORUMLAR 1
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    tüm ülkeler/ çapulcular tek derdi ıslah, kimsesizlere yetimlere vs yardım olan Türkiye aleyhine birleşmişti..yaa böyle işte.. Şimdi İYİLİĞİN TA KENDİS OLAN ALLAH TEALA Q tek tek fatura kesiyor.. bu saatten sonra hic kimse zalime karşı acitasyon yapmasin..delil Hud sure i celilesi 37. Ayeti kerime
    Cevapla