Muhteşem doğası ve tarihi tapınakları ile Bali'de gezilecek yerler

Bali'de gezilecek yerler herkese muazzam manzaralar sunuyor. Öyle güzel gezi yerleri bulunuyor ki giden herkesi kendine hayran bırakan Bali her yıl milyonlarca kişiyi ağırlıyor. Doğanın içinde gezi noktalarına otel odaları da eşlik ediyor. Ailelere özel dinlenme alanları sunan oteller keyifli bir tatil için ideal. Bali nerede, nasıl gidilir, Bali'de neler yapılır, nerede fotoğraflar çekilir bu güzel yeri keşfedelim.

Muhteşem doğası ve tarihi tapınakları ile Bali'de gezilecek yerler
Muhteşem doğası ve tarihi tapınakları ile Bali'de gezilecek yerler
GİRİŞ 18.02.2020 12:12 GÜNCELLEME 18.02.2020 12:20 KAYNAK HABER7

Bali'de gezilecek yerler içinde en güzel adresleri sizler için derledik. Bali, son zamanların en gözde tatil adreslerinden birisi. Ülkemizden de oldukça turist çeken Bali, balayı çiftlerinin uğrak yeri. Endonezya'da bir ada olarak yer alan Bali'de aileler ve çiftler için özel dinlenme alanları sunan oteller bir hayli fazla olduğundan burası çok tercih ediliyor. Aileler otel odalarında kendilerine özel havuzlarda ve dinlenme alanlarında keyifle vakit geçirebiliyorlar. Bali, doğanın içindeki otelleri kadar gezi yerleri ile de herkesin dikkatini çekiyor. Burada yeşilin her tonu mevcut. Öyle güzel bir doğal örtüsü var ki huzurla dolacaksınız. Yemyeşil ağaçlar içerisinde akan şelaleler de cabası. Endonezya'nın en çok turist alan ve ülkemizden de bu kadar çok turisti kendine çeken Bali gezi rehberinde, sizleri buraya dair her şey bekliyor. Bali'ye nasıl gidilir, Bali'de ne yapılır tüm detaylar haberimizin içeriğinde.  

 

 

BALİ'DE GEZİLECEK YERLER 

Bu güzide adada gezi yerleri yeşilin her tonunu sizlere sunuyor. Gezi yerlerinde birbirinden güzel manzaralarla sizi karşılayacak adada maymunların kurallarının geçtiği ormandan, metrelerce yüksekten akan şelalelere kadar her şeyi görebileceksiniz. Ayrıca mimarisi muazzam, devasa tapınaklar da bir diğer gezi yerleri olarak sizi karşılayacak. Bütün gezi yerlerinde ise Bali’de fotoğraf çekilecek yerler bulunuyor. Bu ada tamamen fotoğraf odaklı gezi yerlerinden oluştuğundan size tüm malzemeyi sunuyor. Manzara, salıncak, kuş yuvaları dekorasyonu ve daha nicesi Bali’de sizi bekliyor.  

UBUD MAYMUN ORMANI  

Ubud'da bir tapınak yanında bulunan ormanda binlerce maymun bulunuyor. Burada maymunların orman kanunları geçerli. Onlara yiyecek veremezsiniz, göz göze gelemezsiniz ve temasa geçemezsiniz. Maymunların kanunları sizin can güvenliğiniz için gerekli. Çünkü bazen yırtıcı olabiliyor ve saldırabiliyorlar. Bu yüzden maymunlara çok yaklaşmak ve onlarla temas kurmak yasak. Girişte çantalarınızda yiyecek olmaması gerektiğine dair uyarı alıyorsunuz. Sebebi maymunların çantaları alıp kaçması. Buradaki inanışa göre bu maymunlar yakınındaki tapınağı koruyor. Her ay 10 bin üzerinde aldığı ziyaretçi sayısı ile herkesin görmesi gereken muazzam bir yer burası.  

 

 

TAPINAKLAR  

Bali’de yer alan tapınakların sayısı bir hayli fazla. Gezmeye değer ve mimarisini görmeniz gereken çok güzel tapınakları sizler için Bali'de görmeye, keşfetmeye değer tapınaklar haberimizde derledik. (Üzerine tıklayarak okuyabilirsiniz.) Endonezya’da yaşayan yaklaşık 250 milyon nüfusun yüzde 98’i Müslüman. Bali’de ise durumlar tam tersi. Burada da Müslümanlar bulunmasına rağmen Hindu dini burada daha yaygın. Bu yüzden tapınakların sayısı bir hayli fazla. Geçmişten günümüze kalan devasa tapınakların yanı sıra aynı zamanda günümüzde yapılan minik tapınakları da görebilirsiniz.  

LEKE LEKE ŞELALESİ  

Bu şelale Bali’de gezilecek en güzel adreslerden sadece irisi. Muazzam doğası ve görmeye değer tüm güzellikleri ile ziyaretçilerini bekliyor. Metrelerce yüksekten akan şelale büyük bir gürültüyle dökülüyor. Ancak bu gürültü hiç duyduklarımıza benzemiyor. Huzur veren dinlendiren ve büyük ölçüde stresi atan bir rahatlama sağlıyor. Zaten şelaleye ulaşana kadar çok güzel bir doğa içerisinde yürüyorsunuz. Bu yol huzuru size en süt düzeyde veriyor. Dinlendiren doğa içerisinde ulaştığınız şelale altında yüzebilirsiniz. Serinleme için çok iyi bir adres olabilir.  

SEMİNYAK BÖLGESİ  

Bali'de küçük bir kasaba olan Seminyak turistik yerlerden biri. Bali’de gezilecek yerler içinde de en ön sıralarda bu yer. Çünkü plajları ve doğası herkesin ilgisini çekiyor. Otelleri, dünyaca ünlü restoranları ve butikleriyle ünlü bir yer burası. Daha çok tatil havasında rüzgarlar esen Seminyak Bölgesi'ni de Bali’ye gittiğinizde mutlaka görmelisiniz.  

KUTA PLAJI 

Bali adasının çevresi yaklaşık 400 kilometre plaja sahip. Kuta plajı da bunlardan biri. Enine ve boyuna çok büyük bir plaj. Herkesin akın ettiği bir yer. Dalgalı olduğu için sörf sevenlerin mutlaka geldiği bir plaj. Büyüklüğü ile dikkat çekmesinin yanı sıra uzayıp giden masmavi manzarası da herkesi büyülüyor. Bali’de bunun gibi bir sürü plaj var. Bali tatilinizde mutlaka buraya giderek denizin keyfini çıkartmalısınız. Her daim cıvıl cıvıl olan plajlar renkli ve kalabalık.  

PİRİNÇ TERASLARI 

Bali’de mutlaka görmelisiniz dediğimiz yerlerden biri de bu pirinç terasları. Burada o kadar çok pirinç terası bulunuyor ki hepsi de tamamen turizm odaklı. Şimdiye kadar dünyanın yaklaşık yüzde 90 pirinç ihtiyacını karşılayan Endonezya şimdi kendisi dışardan pirinç alıyor. Bunun sebebi ise Bali’de bulunan pirinç tarlalarının turizme dönüştürülmesi ve yok edilmesi. Burası tamamen turizm odaklı bir yer. Pirinçten daha fazla kazandırıyor ve herkes turizm ile uğraşmaktan daha çok memnun. 8. yüzyıldan beri gelen sulama tekniği ile bazı pirinç terasları hala duruyor. Sebebi ise yine turizm. Turistler bu pirinç teraslarına karşı fotoğraf çekiliyor ve bazı otellerin de manzarası bu yemyeşil manzaraya bakıyor. Herkesi büyüleyen bu manzara Bali'de kesinlikle karşınıza çıkacak.   Dünyayı Geziyorum ekibi Bali'nin tüm güzelliklerini bizlere böyle gösteriyor. 

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları  

Youtube: esirgenc 

Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor 

Facebook: dunyayigeziyorum 

SONSUZLUK HAVUZU BULUNAN OTELLER 

Bali’de çok meşhur olan diğer bir detay da bu otellerin uzayıp giden havuzları. Sonsuzluk havuzları odayı tutan kişilere özel oluyor. Bazı otellerde ise doğanın içindeki çok güzel havuzlar kimsenin görmeyeceği şekilde kapalı bulunuyor. Ailelere ve çiftlere özel dinlenme alanları bulunan otellerde dilediğiniz gibi tatilinizi yapabiliyorsunuz. Sosyal medyada karşımıza çık çıkan sonsuzluk havuzlarını burada görebileceksiniz. Kalabalıktan uzak, gürültünün hiç olmadığı bu yerde dinlenmek büyük keyif verecektir. Bali’de ailenizle beraber vakit geçirebileceğiniz özel dinlenme alanları bulunan bu otelleri HalalBooking sitesinden bulabilirsiniz. Muhafazakâr otel anlayışı ile inşa edilen oteller tamamen size özel alanlar sunuyor. HalalBooking ise bu otellerin indirimli fiyatlarını ve fırsatlarını sizlere sunuyor. Otel seçimi yaparken tercih edilebilecek bir site. Bütün otellerin özelliklerini görebileceğiniz gibi konum olarak istediğiniz yerden tercih edebilirsiniz. Yani otellerin konumlarını da buradan kolaylıkla inceleyebilirsiniz.  

HANDARA KAPISI  

Handara Kapısı da Bali’nin gezilecek en ünlü ve güzel yerlerinden biri. Burası da sosyal medya ile ünlenen ve günümüzde fotoğraf çekilmek için para ödeyerek çekim yapabileceğiniz bir yer. Bali’de fotoğraf çekilecek her nokta ücretli. Bunun sebebi ise binlerce kişinin bu yerlere gelmesi. Her yıl milyonlar akın ediyor Bali'ye Handara Kapısı da tarihi bir kapı ve şehre giriş kapısıymış önceden. Şimdi ise özel bir mülke ait. Bu yüzden sahibi burayı turizme böyle kazandırmış. Bali’de gezilecek yerler içerisinde bulunan bu güzel yer ile ilgili daha fazla bilgiyi Handara Kapısı haberimizden okuyabilirsiniz.  

BALİ’DE FOTOĞRAF ÇEKİLECEK YERLER  

Handara kapısı bunlardan biri. Pirinç teraslarını ve salıncakları da atlamayalım. Buralar dışında ise doğal bir dekor gibi kullanılan kuş yuvaları da var. Kuş yuvaları devasa ve el yapımı. Sadece fotoğraf çekilmek üzere yapılan yerler buralar. 

BALİ’DE NE YENİR? 

Bali pirinç tarlalarıyla ünlü demiştik. Burada tam bir Asya kültürüne uygun olarak pirinç olmazsa olmaz bir yemek. Bali2de ne yenir sorusuna verilecek bir cevap değil. Çünkü ekmek niyetine masada mutlaka bulunuyor. Nerede öğle ya da akşam yemeği yerseniz yiyin yanında pirinç lapası mutlaka göreceksiniz. Bali’de yenilecek yemekler güzel ve taze balıklar oluyor. Buranın lezzetli balıkları herkesin damağında güzel lezzetler bırakıyor. Hediye olarak da alabileceğiniz Luwak kahvesi ise yine en çok tercih edilen ürünlerden. Sabah kahvaltısında ise mutlaka meyve bulunuyor. Kızartma ürünlerini tercih ediyorsanız burada sokak lezzetlerinde de karşınıza çıkacak kahvaltıda öğünler genel olarak kızartmalardan oluşuyor. Muz kızartması burada çok meşhur. Herkes sabahları mutlaka muz kızartması yiyorlar. Ayrıca öğlen yemeklerinde pirincin yanı sıra tofu, salata, karides gibi ürünler de mutlaka bulunuyor.  

Endonezya’da ne yenir haberimizden buraya dair sokak lezzetlerini de görebilirsiniz.  

LUWAK KAHVESİ  

Luwak kedilerinin dışkılarından elde edilen kahvenin çok lezzetli olduğu söyleniyor. Bir fincanı 4 dolara satılan kahve çok pahalı ve yılda sadece 250 kilo üretilebiliyor. Dünyanın dört bir yanına buradan gönderiliyor ve çok tercih ediliyor. Luwak kedileri günün belirli saatlerinde tutuldukları kafeslerden kahve bahçesine salınıyor. Bu kahveleri yiyor ve midelerinde fermente oluyor. Ardından da bir dizi işlemden geçerek en son kavruluyor ve mis gibi içimle severleriyle buluşuyor.  

BALİ'YE NASIL GİDİLİR?

Endonezya vizesiz gidebileceğiniz ülkeler arasında bulunuyor. Vize ücreti gerektirmeden buraya seyahat edebilirsiniz. Türkiye'den 4 saat ilerde olan Bali vizesiz olarak en fazla 30 gün kalma hakkı sunuyor. Bu süre bitmeden ülkenize geri dönmelisiniz. Eğer bu süreden daha uzun kalmayı düşünüyorsanız bunun için 35 Dolar ödeyerek süreyi uzatabilirsiniz. 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL