Göbeklitepe tasarımcılara esin kaynağı oldu

Tarihin sıfır noktası olarak adlandırılan ve düyanın en eski yapılarından olan Göbeklitepe'nin ünü yayılmaya devam ediyor. Göbeklitepe’nin anıtsal mimarisi, ritüelleri ve figürleri, doğal taşlarla üretilen objelerle dünyaya tanıtılacak.

Göbeklitepe tasarımcılara esin kaynağı oldu
Göbeklitepe tasarımcılara esin kaynağı oldu
GİRİŞ 18.02.2020 17:05 GÜNCELLEME 18.02.2020 17:05 KAYNAK HABER7

Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. tarafından İstanbul Maden İhracatçıları Birliği işbirliğinde, Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Halfeti Belediyesi destekleriyle ‘Göbeklitepe Doğal Taş Ürünler Tasarımı Atölyesi’ düzenlendi.

Dört gün boyunca tasarımcılar, Göbeklitepe'nin anıtsal yapılarından, figürlerinden, coğrafyasından, doğasından ilham alarak doğal taşlardan üretilecek tasarımlar geliştirdi.

GÖBEKLİTEPE GLOBALLEŞİYOR

Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. tarafından İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) işbirliğinde düzenlenen ‘Göbeklitepe Doğal Taş Ürünler Tasarımı Atölyesi’, Şanlıurfa’da gerçekleştirildi. Arkeoloji alanında dünyada bilinen tezleri altüst eden Göbeklitepe’nin tasarım aracılığıyla Türkiye'ye ve dünyaya tanıtılmasının, aynı zamanda Göbeklitepe için bir koleksiyon değeri yaratılmasının hedeflendiği atölye çalışmasında amaç; bu eşsiz kültürel mirastan esinlenilerek özgün tasarımların geliştirilmesi.

Tasarımcılar dört gün boyunca Nurcihan Beyazıt’ın küratörlüğünde bir araya gelip, Göbeklitepe'den ilham alarak ürün tasarımları geliştirdi. Bu tasarımlar, Türkiye’nin doğal taşlarıyla üretilerek ‘Göbeklitepe Tasarım Koleksiyonu’ oluşturulacak. Koleksiyon aynı zamanda, Türkiye’nin doğal taşlarının tasarım aracılığıyla tanıtımını da sağlayacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL