Dünyaca ünlü tema parklarından kapama kararı

Koronavirüs nedeniyle bir kişinin yaşamını yitirdiği ABD'nin dünyaca ünlü film platosu/tema parkı Universal Studios, kapalı kalma kararını sürdürüyor. Disney ise 1 Nisan olarak belirlediği açılış tarihini henüz değiştirmedi.

Dünyaca ünlü tema parklarından kapama kararı
Dünyaca ünlü tema parklarından kapama kararı
GİRİŞ 25.03.2020 11:38 GÜNCELLEME 25.03.2020 11:38 KAYNAK HABER7

Film endüstrisinin en önemli turistik duraklarından olan ABD'deki Universal Studios, Koronavirüs nedeniyle meydana gelen bir ölümün ardından kapılarını ziyaretçilere kapama kararı almıştı. Bu kararın ardından ABD'deki salgın yayılımı devam ederken tema parkının bir süre daha kapalı kalmasına karar verildi.

1 Nisan’da açılması planlanan park, bir süre daha kapalı tutulacak.

YENİ TARİH 19 NİSAN

Konuya ilişkin Universal yönetiminden açıklama geldi. Yapılan açıklamada, “Mevcut koşullar nedeniyle ve ekipler ile misafirlerin sağlığını ve güvenliğini öncelikli hale getirmeye devam ettiğimiz için Universal Orlando Resort ve Universal Studios Hollywood'un kapalı kalma tarihini 19 Nisan'a kadar uzatıyoruz ” denildi.

DISNEYLAND'DA GÜNCELLEME YOK

Universal Studios'tan daha kalabalık bir ziyaretçi grubu bunan Disneyland da kapılarını 1 Nisana kadar kapatma kararı almıştı. Universal'ın aldığı karar sonrasında gözler Disneyland'a çevrilirken, tesislerin açılışına ilişkin yeni bir tarih güncellemesi henüz yapılmadı.

Disneyland'ın normal şartlar altında 1 Nisan'da açılması bekleniyor.

ZİYARETÇİ KORONA'DAN HAYATINI KAYBETTİ

Tema parklarındaki kapatma kararı, 34 yaşındaki bir ABD'li ziyaretçinin hayatını kaybetmesi sonrasında hayata geçirilmişti.  Ziyaretçinin Universal ve Disney World tema parklarını ziyaret etmesinin ardından Koronavirüs'e yakalandığının öğrenilmesi üzerine alınmıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL