Adalar'da sokaklar boş kaldı

İstanbul'un yerli yabancı en çok turist ağırlayan cazibe merkezi Adalar, koronavirüs nedeniyle boş kaldı. Dükkan ve restoranların kapatıldığı Adalar'da ilçe sakinleri de Evde Kal çağrılarına uyarak evlerinden çıkmıyor.

Adalar'da sokaklar boş kaldı
Adalar'da sokaklar boş kaldı
GİRİŞ 27.03.2020 13:50 GÜNCELLEME 27.03.2020 13:50 KAYNAK DHA, HABER7

Çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçinin her mevsim ziyaret ettiği Adalar'da koronavirüs salgını nedeniyle sessizlik hakim. Salgına yönelik tedbirler kapsamında dükkan ve restoranların kapalı olduğu görülüyor. Açık kalan bazı işletmeler ise birkaç gün içinde işletme sahipleri tarafından kapatılacak.

Yürüyen ve fotoğraf çekenlerle görmeye alışık olduğumuz Büyükada sokaklarının ise salgın sonrası boş kaldığı görülüyor. Ada halkı ise "Evde Kal" çağrısına uyarak evlerinden çıkmıyor. Dışarıda olan çok az sayıda vatandaş ise ihtiyaçlar doğrultusunda dışarı çıktıklarını ifade ediyor.

TEHLİKENİN BOYUTU GERÇEKTEN ÇOK CİDDİ

Büyükada'da restoranı bulunan ve yarın işletmesini tedbir amacıyla kapatacağını ifade eden Ferdi Demir, "Adalar turistik bir bölge olduğu için ilk etkilenen yerlerden biri de burası oldu. Şu an her taraf boş. İnsanlar evden çıkmamaya gayret ediyor. Biz de birkaç gün çıktık ama iş yerini kapatıp, evimize gitmeyi düşünüyoruz. Tehlikenin boyutu gerçekten çok ciddi. O yüzden gidip herkes evinde oturmalı ve salgının bitmesini beklemeliyiz" şeklinde konuştu.

ADALARA GELEN, GİDENLER İSKELEDE KONTROL EDİLMELİ

İşletme sahibi Mehmet Emin Kele, "Şimdi adalara girişte aslında iskelede kontrol noktası olsa adalara giriş ve çıkış yapan insanların en azından ateşi ölçülme olur. Belki biz, belki onlar hastalık taşıyor.

Hepimiz için böyle olmalı. Adalara çok turist geliyor. Hangimiz kaptık, hangimiz kapmadık. Buna da bir el atılması gerekiyor. Adalara geliş ve gidişlerde insanların kontrol edilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

65 YAŞ VE ÜSTÜ İÇİN EKİPLER ÇALIŞIYOR 

Adalar Kaymakamlığı koordinesinde çalışan "Vefa İletişim Merkezi" 65 yaş ve üzeri ile kronik hastalığı olan vatandaşlara hizmet veriyor. Yapılan çağrılarla birlikte vatandaşların ihtiyaçları karşılanıyor.

Ayrıca kaymakamlık evlerinden çıkamayan ve yalnız yaşayan vatandaşların talebi durumunda evlerin temizliğini de yapıyor. Bu kapsamda evi temizlenen Visal Akçan, "Devletime, milletime minnet ve şükranlarımı özellikle vurgulamak istiyorum. Teşekkür ediyorum. Her biri çok ciddi anlamda bize el uzattılar. Evim temizleniyor. 'Alışveriş ister misin' dediler. 'Yok benim bahçıvanım var o getiriyor' dedim. 'Evde Kal' çünkü ötesi yok. Slogan bu. Ötesi yok" diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL