Yasaklar dünyası: Ülkelerin ilginç yasakları

Her ülkenin kendi kültürü ve tarihinin getirdiği düzeni ve yasakları bulunuyor fakat bazı ülkeler var ki ilginç yasaklarıyla insanları hayretlere düşürüyor.

Yasaklar dünyası: Ülkelerin ilginç yasakları
Yasaklar dünyası: Ülkelerin ilginç yasakları
GİRİŞ 18.08.2021 17:45 GÜNCELLEME 18.08.2021 17:49 KAYNAK HABER7
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dünyanın pek çok ülkesinde yaşam tarzı, kültürü ve yaşanılan coğrafyanın getirdiği bazı kurallar ve yasaklar bulunuyor. Kural, denilince akıllara toplum düzenini sağlayan, kamu yararını destekleyen çeşitli uygulamalar gelir. Fakat bazı ülkeler var ki yürürlüğe koyduğu kurallarla duyanları şaşırtıyor. Her ne kadar şaşırsak da elbette biliyoruz ki bu kurallar, ülkelerin tarihi ve kültürel değerleri neticesinde ortaya çıkıyor. Dolayısıyla her ne kadar turist olarak ziyaret etsek de gittiğimiz ülkelerin kurallarına riayet etmeli ve düzeni bozmamalıyız. 

Yurt dışına çıktığımızda her ülkede kendi ülkemizin kurallarına göre yaşayamayız. Gittiğiniz ülkede başınızın derde girmemesi, sıkıntıya düşmemeniz için ülkelerin aklınıza bile gelmeyecek tuhaf yasaklarını sizler için derledik.

İşte ülkelerin ilginç yasakları...

SAKIZ ÇİĞNEMEK YASAK

Yanlış duymadınız Singapur'da sakız çiğnemek yasak. Eczaneden kimlik bilgilerinizi vererek satın alabileceğinizin sakızın yasaklanması, birkaç rivayete dayanıyor. Bunlardan bir tanesi; bir vatandaşın attığı sakız, metronun arızalanmasına ve ülkenin milyonlarca dolar zarar etmesine neden olmuş. Bazıları da yerlere atılan sakızın çevreyi kirletmesi nedeniyle yasak olduğunu düşünüyor. Neden olduğu bilinmese de Singapur'da sakız çiğnemek yasak bu yüzden Singapur'a gittiğinizde sakız çiğnememeye dikkat etmelisiniz.

BEBEKLER YÜRÜTECE BİNEMEZ

Bebeklerin yürüme sürecini hızlandırmak ve daha güvenli bir şekilde yürümelerini sağlamak için yürüteçler, dünyanın hemen hemen her bölgesinde kullanılıyor fakat Kanada'da yasak. Sebebi ise yürütece binmenin zihinsel gelişimi yavaşlattığı ve bebeklerin hayatını riske attığı olarak gösteriliyor. 

HALI ÇIRPMAK YASAK

Aslında Türkiye'de de bazı bölgelerde olan bu kural, Birleşik Krallık'ta daha sıkı tutuluyor. Birleşik Krallık'ta halı silkeleyemezsiniz fakat sabah 8'den önce küçük paspaslarınızı çırpabilirsiniz.

TOPUKLU AYAKKABI YASAK

Yunanistan gibi tarihi ören yerleriyle kaplı bir ülkeden beklenilecek bir karar topuklu ayakkabıyla tarihi mekanlara girmenin yasak olması. Topuklu ayakkabı giymemeye özellikle antik kentleri ziyaret ederken dikkat etmelisiniz çünkü bu ayakkabılar, sivri ve sert yapısı nedeniyle tarihi eserleri tahrip edebilirler. 

KİRLİ ARABA KULLANMAK YASAK

Nedeni bilinmez Rusya'nın Chelyabinsk Eyaleti'de kirli arabayla gezmek yasak. Eğer bu bölgede bulunuyorsanız arabanızı temiz tutmaya özen göstermelisiniz.

DURİAN TAŞIMAK YASAK

Bir Güneydoğu Asya meyvesi olan durianın faydalarını saymakla bitiremeyiz. Fakat bu meyvenin kokusu da faydaları kadar dillere destan olmuş durum da. Meyvelerin kralı olarak adlandırılan durianı metro, uçak gibi kamusal ve toplu alanlara sokamazsınız. Tadını merak ediyorsanız aldığınızda tezgahta dilimleterek hemen tüketebilirsiniz.

KÖPEK AZARLAMAK YASAK

Dünyanın hayvan haklarına en çok önem veren ülkelerinden biri olan İsviçre'de havlayan bir köpeği azarlamak yasak. İsviçre'yi gezerken aklınızda bulunsun köpekler, havlasa dahi onlara bağırmayın.

SOMURTMAK YASAK

Neşeli, güler yüzlü insanlarıyla tanıdığımız İtalya'da yalnızca Milano şehrinde somurtmak yasak. Uzun yıllardır yürürlükte olan bu yasaya göre cenazeye katılanlar ve hastane çalışanlarına tolerans tanınıyor.

DEDİKODU YAPMAK YASAK

ABD'nin Indiana Eyaleti'nde birinin arkasından konuşmanız ve dedikodu yapmanız yasak. Etik anlamda da hoş olmayan bu davranışı hiçbir yerde yapmamanızı tavsiye ederiz.

PEMBE PANTOLON GİYMEK YASAK

Nedeni bilinmiyor fakat Avustralya, Victorio'da pazar günleri pembe pantolon giymek yasak.

BEBEKLERE TUHAF İSİMLER KOYMAK YASAK

Çağımızda ebeveynler, bebeklerine eşsiz, kimsede olmayan isimler vermek istiyorlar fakat bazen bu istek, ortaya tuhaf durumlar çıkarıyor. Yeni Zelanda, Danimarka, İsveç de bu durumlarla karşılaşmamak için olsa gerek bebeklere tuhaf isim verilmesini yasaklamış. Aileler, çocuklarına devletin hazırladığı listeden isim seçmek zorundadır.

GÖMLEKSİZ ARABA KULLANMAK YASAK

Tayland'da tişört veya atletle araba kullanmak yasak. Eğer araba kullanacaksanız gömlek giymek zorundasınız.

110 KİLODAN FAZLA PATATES YASAK

Batı Avustralya'da evinizde tek seferde 110 kilodan fazla patates bulunduramazsınız.

KUŞLARI SOLLAMAK YASAK

Texas'ta otobanda araba kullanıyorsanız kuşların yol önceliği vardır. Kuşları sollayamazsınız.

KILIÇ KALKANLA MECLİSE GİRMEK YASAK

Kim neden kılıç, kalkan kuşanıp zırh giyer bilinmez ama İngiltere, her ihtimale karşı önlemini almış. İngiltere'de meclise zırh giyip, kılıç ve kalkanla girmek yasak. İngiltere meclisi, yalnızca bu ilginç yasakla da kalmıyor. Tuhaftır ki mecliste ölmek de yasak.

YORUMLAR 1
  • FATİH 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok iyi işime yaradı
    Cevapla