Korona'nın vurduğu Avrupa'da güvenli yaz tatili önlemleri

Avrupa, koronavirüs etkisini yaz tatili için azaltmaya çalışıyor. İtalya, Belçika, Almanya ve Portekiz de koronavirüs'ten en çok etkilenen ülkeler arasındaÖzellikle ülkenin ekonomik olarak en önemli gelir kapılarından olan turizmi yaz sezonunda yeniden canlandırmayı hedefleyen hükümet, salgına karşı tedbir adına yeni önlemleri devreye sokmaya hazırlanıyor.

Korona'nın vurduğu Avrupa'da güvenli yaz tatili önlemleri
Korona'nın vurduğu Avrupa'da güvenli yaz tatili önlemleri
GİRİŞ 29.06.2020 11:28 GÜNCELLEME 29.06.2020 11:29 KAYNAK HABER7

Yaz aylarının gelmesiyle insanlar yeniden plajlara akın etmeye başladı. Ancak dünyada halen etkisini sürdüren Covid-19 salgını nedeniyle geçen yıllarda olduğu gibi tatilin keyfini çıkarmak zor. Özellikle yoğun kalabalıkların olduğu plajlar ve sahiller virüsün daha da yayılmasına sebep olabilecek potansiyel yerlerin başında geliyor.

Bu riske karşı Avrupa'da bazı ülkeler halkı bu konuda bilinçlendirmek adına bir takım çözümler geliştirdi.

İTALYA'DA SOSYAL MESAFE KURALLARI

ABD'den sonra 22 binden fazla ölümle Koronavirüs salgınının en ağır yaşandığı ülke İtalya'da yaz tatiline hazırlık planları başladı. Ülkenin en önemli geçim kaynaklarından olan plajların kullanıma açılması amaçlanıyor.

 

 

Kültür Bakanlığı, denize sosyal mesafe düzenine uygun girilmesi için bazı kuralları devreye sokmaya hazırlıyor.

 

 

KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ

Otellerde rezervasyonu zorunlu kılmayı getirecek olan İtalya, özellikle plajlardaki, deniz kıyılarındaki yerleri de önlem paketleri arasına dahil etti. Plajlardaki şezlonglara ve oturma yerlerine 1 buçuk metre mesafe, 2 metre yükseklikteki plastik localarda güneşlenme, plajlara yaş gruplarına göre saat uygulaması gibi önlemler getirilecek.

İtalya Avrupa'nın Koronavirüsten en çok etkilenen ülkesi halinde bulunurken, ABD'den sonra dünyada en çok ölüm veren ülke konumunda.

DOLULUK UYARISI

Belçika'da akıllı telefonlar için geliştirilen uygulama ile kullanıcılar plajların gerçek zamanlı olarak doluluk oranlarını görebilecek.

Yeşil renkli plaj veya sahillerde doluluk oranı düşük, sarı renkli olanlar dolu, turuncu ise "çok dolu" olduğu anlamına geliyor. Böylelikle ziyaretçiler az dolu olan yerlere yönlendiriliyor.

Güney Avrupa ülkesi Portekiz'de Çevre Ajansı geçen Info Praia adlı benzer bir uygulamayı tanıttı. Aynı Belçika'da olduğu gibi, yeşil renkli plajlara gitmek teşvik edilirken, kırmızı renkli plajlara gidilmemesi uyarısında bulunuluyor.

ALMANYA'DA BAZI PLALAR KAPALI TUTULACAK

Almanya'da yaz tatili 16 eyaletin 6'sında başladı ve bu yıl yurt dışına çıkamayan turistler Baltık ve Kuzey Denizi kıyılarına akın ediyor. Yerel yetkililer sosyal mesafe alanlarının korunması için bazı önlemler aldı.

Ancak aşırı yoğunluğu önlemek adına bazı belediyeler daha radikal bir çözümü seçti. Günü birlik gelen ziyaretçilere plajlara erişim yasaklanırken, sadece turistik konaklama rezervasyonu yapan ve yerli turistlere izin verme kararı alındı.

Lübeck Körfezi'ndeki Schleswig-Holstein'da yetkililer, gündelik ziyaretçilerin rezervasyon yapabilmeleri için bir uygulama üzerinde çalışıyor.

Avrupa'nın kıyı bölgeleri yurt dışı tatillerini iptal etmek zorunda olan büyük bir turist akını için hazırlanıyor. Bu yıl birçok ülke için turizm sektörünü canlı tutmak ve halkı salgından korumak arasında dengeyi bulmak zor olacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL