Peribacaları bahar renkleriyle ayrı güzelliğe kavuştu

Peribacaları ile olan ilimiz Nevşehir'de bahar geldi. Cıvıl cıvıl renkleriyle baharın gelişini en iyi gösteren çiçekler ise her yerde kendini göstermeye başladı. Kapadokya'nın eşsiz güzellikteki manzarası ile birleşen bahar görüntüleri harika fotoğraf karelerinin ortaya çıkmasına sebep oldu. İşte milyonlarca turisti büyüleyen o manzaranın bahar hali.

Peribacaları bahar renkleriyle ayrı güzelliğe kavuştu
Peribacaları bahar renkleriyle ayrı güzelliğe kavuştu
GİRİŞ 20.04.2020 15:02 GÜNCELLEME 20.04.2020 15:02 KAYNAK AA

Peribacaları, ilginç kaya oluşumlarıyla kaplı vadileri, kayadan oyma tarihi manastırları ve doğal zenginlikleriyle her mevsim farklı bir manzara sunan Kapadokya bölgesi, ilkbaharın gelişiyle farklı bir güzelliğe büründü.

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya, doğanın uyanmasıyla birlikte seyrine doyum olmayan manzaraya sahip oldu.

Milyonlarca yıl önce Erciyes ve Hasan Dağlarının püskürttüğü lavların zamanla yağmur ve rüzgarın aşındırmasıyla ortaya çıkan peribacaları ve doğal kaya oluşumları, çiçekler ve yeşile bürünen doğayla bütünleşerek görsel şölen sundu.

Kış aylarında kar yağışı ile beyaza, sonbaharda sarının tonlarına bürünen Kapadokya'da, ilkbaharda doğanın sunduğu manzara, drone ile gökyüzünden görüntülendi.

Doğal kaya oluşumları ve peribacalarıyla çevrelenen Kılıçlar, Güllüdere, Zemi ve Aşk Vadilerindeki bazı alanlarda köylülerce araziye bırakılan at ve kümes hayvanları da ilginç görüntü oluşturdu.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL