Sicilya'yı ziyaret edenlere, masrafının yarısı hediye

İtalya'nın tatil cenneti Sicilya'da Koronavirüs salgını sonrasında yazlık tatilin canlandırılması için çalışmalar yapılıyor. Seyahat yasaklarından sonra adaya turist çekmek isteyen Sicilya, turistlerin uçak masraflarının yarısını, konaklama ve kültürel gezi harcamalarının bir kısmını karşılayacağını duyurdu.

Sicilya'yı ziyaret edenlere, masrafının yarısı hediye
Sicilya'yı ziyaret edenlere, masrafının yarısı hediye
GİRİŞ 08.05.2020 15:21 GÜNCELLEME 08.05.2020 15:27 KAYNAK TİMES
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Koronavirüs salgını, yaz mevsiminin gelmesiyle hafifleme başladı. Ülkeler normalleşme sürecine girerken, ekonomiyi canlandırmaya çalışıyor. Canlandırılmaya çalışılan ekonomik faaliyetlerden biri de turizm. Salgından en çok etkilenen ülkelerin başında gelen İtalya, yaz turizmini canlandırabilmek adına ilginç bir yöntem uygulamaya hazırlanıyor.

 

 

ÜCRETLERİN YARISI ÖDENECEK

İngiliz Times'da yer alan bir habere göre,  Sicilya’nın bölge yönetimi, adalarını ziyaret edecek turistlerin uçak biletlerinin yarısını, üç gece boyunca yapacakları konaklamalarının bir gecesini ödeyecek.

Sınırlar açıldığında gezginleri teşvik etmek için, yaklaşık 50 milyon Euro’luk bir bütçe kullanarak, turistlere turizm ofislerinden kültürel noktaları gezmek için ücretsiz bilet verilmesini sağlayacak.

 

 

BÖLGEDE BÜYÜK EKONOMİK ZARAR

Sicilya, 10 Mart’ta sınırlarını turistlere kapatmasından beri, neredeyse 1 milyar dolar gelir kaybetmiş durumda. Seyahat etmenin tekrar güvenli olduğu zamanlarda, yeni turizm düzenlemeleriyle beraber bu bütçenin geri kazanılması umuluyor. Yetkililere göre teklif edilen plan, adaya 50 milyon Euro’ya mal olsa da karantinadan sonra turist ziyaretlerinin kayıp gelirin bir kısmını geri getireceği kanısında.

YORUMLAR 2
  • TuncTunc 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada venedik ve roma´dan sonra hirsizligin en cok oldugu bölge.!
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Ölüme davet !
    Cevapla