Çanakkale’nin kalp şeklindeki “Pembe Gölü”

Çanakkale’de Bozcaada’nın karşısında bulunan tabiat harikası göl, kalp şekli nedeniyle çiftlerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

Çanakkale’nin kalp şeklindeki “Pembe Gölü”
Çanakkale’nin kalp şeklindeki “Pembe Gölü”
GİRİŞ 10.05.2020 17:06 GÜNCELLEME 10.05.2020 17:06 KAYNAK İHA
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ezine ilçesine bağlı Dalyan köyünde bulunan kalp şeklindeki göl aşıkların uğrak yerlerinden biri olarak biliniyor. Bozcaada’nın tam karşısında denizin kıyısında bulunan tabiat harikası göl, yılın belli zamanlarında pembe renge dönüşerek keyfine doyumsuz bir manzara ortaya çıkartıyor. Göl bu özelliğiyle dünyadaki 8 pembe gölden biri olarak biliniyor.

Bilhassa çiftler kalp şeklindeki gölü görmek için Dalyan köyüne geliyor. Troas antik kentinin o dönemki iç limanı olarak kullanılan göl bugün her gün çok sayıda turisti ağırlıyor. Kalp şeklindeki göl drone ile havadan görüntülenerek eşsiz güzelliği gün yüzüne çıktı.

Kalp şeklindeki gölü eşleriyle beraber görmeye gelen vatandaşlar, “Böyle bir gölün varlığını öğrendikten sonra görmeye geldik. Burası hakikaten çok güzel. Tabiat harikası bir yer. Burada gün batımını izleyip eşimizle birlikte gölün etrafında gezinti yaptık. Herkese bu gölü görmeyi tavsiye ediyoruz” dediler.   

                           

YORUMLAR 1
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    garip
    Cevapla