Paket tur bedellerinin iadesine korona düzenlemesi

Seyahat acentelerinin, koronavirüs nedeniyle feshedilen paket tur bedellerinin iadesine ilişkin yükümlülüklerinde düzenlemeler yapıldı.

Paket tur bedellerinin iadesine korona düzenlemesi
Paket tur bedellerinin iadesine korona düzenlemesi
GİRİŞ 17.05.2020 10:22 GÜNCELLEME 17.05.2020 10:22 KAYNAK AA

Koronavirüs nedeniyle pek çok turizm acentesi, satın alınan paketleri tesislerin hizmet verememesi nedeniyle iptal etmek durumunda kaldı. Bu durum ücret iadeleri ile ertelemeyi de gündeme getirdi.

Ticaret Bakanlığı konuya ilişkin bir düzenleme yayınlayarak bedel iadelerinin nasıl yapılacağına ilişkin açıklamada bulundu.

14 GÜN İÇİNDE

Bakanlık tarafından hazırlanan Paket Tur Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmeliğe eklenen geçici madde ile, salgın nedeniyle 5 Şubat 2020 tarihinden itibaren ifası öngörülen ve hava yolu ile ulaştırma içeren paket tur sözleşmelerine ilişkin bedel iadelerinde, tüketicilere ödemiş olduğu bedelin, ödenmesi zorunlu vergi, harç ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflar hariç olmak üzere fesih bildiriminin paket tur düzenleyicisi veya aracısına ulaşmasından itibaren 14 gün içinde veya uçuş yasağı kalktıktan sonraki 60'ıncı günü izleyen 14 gün içinde ödenmesine ilişkin seçme hakkı tanındı.

Diğer taraftan, seyahat acentelerine sözleşmede yer alan uçuş bedelinin her halükarda uçuş yasağı kalktıktan sonraki 60'ıncı günü izleyen 14 gün içinde tüketiciye ödenmesini sağlamak üzere finansal esneklik sağlandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL