UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na giren Afyon'dan damak çatlatan lezzetler

UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na giren Afyonkarahisar, yöresel lezzetleriyle ilgi çekiyor. Özellikle meşhur manda kaymağıyla yapılan Afyon tatlıları, damak çatlatan lezzetler olarak biliniyor.

UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na giren Afyon'dan damak çatlatan lezzetler
UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na giren Afyon'dan damak çatlatan lezzetler
GİRİŞ 26.05.2020 13:19 GÜNCELLEME 26.05.2020 13:19 KAYNAK DHA

Afyonkarahisar'da, bir tatlı firmasının ramazana ve bayrama özel olarak ürettiği manda kaymaklı tatlılar, damak çatlatan lezzetiyle ilgi çekiyor.

UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na yöresel lezzetleriyle gastronomi alanından giriş yapan Afyonkarahisar, çeşitli tatlılarıyla da ilgi çekiyor. Başta ekmek kadayıfı olmak üzere şekerleme üzerine faaliyet gösteren firmaların çeşitli türlerde tatlılar ürettiği kentte, son dönemde özellikle manda kaymağıyla yapılan tatlılar hem görünüşü hem de lezzetiyle hayran bırakıyor. Kentin köklü firmalarından birinde de son 2 yıldır ramazan ayına özel olarak 'manda kaymaklı ekmek kadayıfı', 'manda kaymaklı baklava', 'manda kaymaklı güllaç', 'manda kaymaklı ve Antep fıstıklı ekmek kadayıfı' ve 'manda kaymaklı vişneli ekmek kadayıfı' üretimine başlandı. Yerel besicilerin ürettiği manda kaymakları kullanılarak yapılan tatlılar damak çatlatan lezzetiyle vatandaşların ilgisini çekiyor.

FARKLI TATLARA HİTAP EDİYOR

3 kuşaktır kentte hizmet veren tatlı firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Altınay, farklı lezzetlerle Afyonkarahisar'ın zenginliklerini artırmaya ve farklı damaklara hitap eden kaymaklı tatlılar üretmeye çalıştıklarını söyledi. Ramazan ayı dolayısıyla vatandaşların iftar sofralarını renklendiren lezzetli tatlılar üretmek için çalıştıklarını ve ürettikleri lezzetlere de ilginin yoğun olmasından mutlu olduklarını belirten Altınay, "Ramazanda ekmek kadayıfının arasını kaymaklı yaptık. 'Fıstıklı kaymaklı atom' dediğimiz ekmek kadayıfının yeni çeşidini ürettik. Kaymaklı güllaç üretimi yaptık. Bunun yanında bu aya özel kaymaklı baklava üreterek, müşterilerimizi tercihine sunduk" dedi.

ESNAF OLARAK SIKINTILI BİR SÜREÇ GEÇİRDİK

Koronavirüs salgını nedeniyle sıkıntılı günler yaşandığını, bu sıkıntılı günlerde esnafın da zor bir dönem geçirdiğini kaydeden Ömer Altınay, "Bu sıkıntılı günlerde sokağa çıkma kısıtlaması ve alışveriş esnasındaki sosyal mesafe koşulları nedeniyle vatandaşlar sıkıntı çekerken bizler de esnaf olarak sıkıntılı bir süreç geçirdik. Buna rağmen firma olarak al-getir hizmeti veren arkadaşlarımızla beraber gerek internet üzerinden gerek firmamızı arayarak gerekse al-getir hizmeti veren arkadaşlarımız üzerinden sipariş veren müşterilerimizin taleplerini evlerinden çıkmalarına gerek kalmadan kendilerine ulaştırmaya çalıştık. Mübarek Ramazan Bayramı'nda da müşterilerimiz evde kalmaya devam ederken biz de yaptığımız tatlıları onların evlerine ulaştırmaya çalışacağız" diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL