Güney Kıbrıs'tan tartışmalı Kovid tatil paketi: Ücret iade edilecek

Koronavirüs'ün en çok etkilediği sektörlerden biri de turizm oldu. Turizmin yeniden hareketlendirilmesi adına bazı ülkeler kampanyalar düzenlerken, o ülkelerden biri olan Güney Kıbrıs ilginç bir promosyonu hayata geçiriyor. Rum Yönetimi, ülkelerine gelip yeni tip Koronavirüs kapan tatilcilere ücret iadesi yapıp, karantina imkanı sağlamayı vadediyor.

Güney Kıbrıs'tan tartışmalı Kovid tatil paketi: Ücret iade edilecek
Güney Kıbrıs'tan tartışmalı Kovid tatil paketi: Ücret iade edilecek
GİRİŞ 01.06.2020 10:39 GÜNCELLEME 01.06.2020 10:39 KAYNAK ASSOCİATED PRESS

Koronavirüsle mücadelede normalleşme aşamasına geçildi. Pek çok ülkede hayatlar normale dönmeye başlarken, yaz sezonunun da başlaması turizmi hareketlendirdi. Sektörü yeniden canlandırmak isteyen ülkeler, ücret iadeleri, masraf karşılamaları gibi kampanyaları hayata geçirirken Güney Kıbrıs da ilginç ve bir o kadar da tartışmalı kampanyaya hazırlanıyor.

Güney Kıbrıs, ülkelerini ziyarete gelen kişilerde Kovid-19 virüsünün çıkması durumunda tatil masraflarını iade edip, karantina ve ihtiyaçların karşılanması gibi promosyonları hayata geçiriyor.

KOVİD OLANA TATİL BEDAVA!

AP'nin haberine göre virüs ile temas eden kişinin ve ailesinin, konaklama, yemek, içecek ve ilaç gibi ihtiyaçları, Güney Kıbrıs yetkilileri tarafından karşılanacak. Hasta olan kişiler, sadece havaalanına kadar olan taksi ücretlerini ve evlerine uçuş masraflarını ödeyecekler.

KORONAVİRÜS OTELLERİ

Güney Kıbrıs'ın sadece yabancıların kalacağı otelde, 100 kişiye kadar COVID 19 hastası konaklayabilecek ve burası 500 odası ile hastalara ev sahipliği yapan bir karantina oteli olacak. Ayrıca durumu bakım gerektiren ve durumu kritik olan hastalar için 200 solunum cihazı ile 112 yoğun bakım ünitesi bulunuyor.

GÜNEY KIBRIS'TA KARANTİNA

Güney Kıbrıs'a gelecek olan kişiler, uçuşlarından önce, koronavirüs için test olduklarını gösteren bir belge sunmak zorunda kalacaklar ve havaalanına vardıklarında da termal sıcaklık kontrolüne tabi tutulacaklar.

Ayrıca misafirler, son 14 günü içeren seyahat bilgilerini gösteren, son 72 saatte koronavirüs semptomlarını göstermediklerini ya da enfekte kişiler ile kontakta olmadıklarını detaylandıran ‘Kovid-19 Seyahat Beyanı’ doldurmak zorunda olacaklar. Aynı zamanda ziyaretçiler, Kıbrıs’tayken ücretsiz olarak rastgele bir şekilde ateş ölçüme tabi tutulabilecekler.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL