Lüks tatili ücretsiz sunan 'çardak kent'e salgın döneminde ilgi

Antalya'da, lüks otellerin yanında denize sıfır 5 yıldızlı tatilin ücretsiz sunulduğu 'çardak kent' bu yıl da kuruldu. Koronavirüs tedbirleri kapsamında, sosyal mesafeye göre sıralanan çardakların sayısının bu yıl 1,5 kat artması, dikkat çekti.

Lüks tatili ücretsiz sunan 'çardak kent'e salgın döneminde ilgi
Lüks tatili ücretsiz sunan 'çardak kent'e salgın döneminde ilgi
GİRİŞ 15.06.2020 10:24 GÜNCELLEME 15.06.2020 10:27 KAYNAK DHA
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

 

 

Antalya'da çoğunlukla 5 yıldızlı otellerin bulunduğu bölgenin hemen yanında yer alan Kumköy Mahallesi'nde, denize sıfır lüks tatili ücretsiz sunan oba ve çardaklar, bu yıl da kuruldu. Aksu ve Serik ilçelerinden gelen yaklaşık 3 bin kişi, her yıl olduğu gibi sahil bandındaki derme çatma çardaklarda yaz mevsimini geçirmeye başladı.

 

 

ARAÇ AKÜSÜNDEN ELEKTRİK

Bazı çardaklarda uydu anteninden güneş enerji paneline teknolojinin her imkanının bulunması dikkat çekerken, bazılarında ise lavabo dışında hiçbir şeyin olmadığı görüldü. Yaşlılar, kadınlar ve çocuklar, günün 24 saatini burada geçirirken, işi olanlar da gündüz saatlerinde ayrılıp, akşam yeniden çardaklarına dönüyor.

500'ün üzerinde ailenin yaşadığı tahmin edilen sahildekiler, elektrik ihtiyaçlarını araçlarının aküsünden karşılıyor.

ÇARDAK KİRALAMA

Koronavirüs salgını sürecinde uzmanların sürekli dikkat çektiği sosyal mesafenin en doğru uygulandığı alanda aileler, çardaklarında vakit geçirip, denize girdiklerinde de mesafe kuralına uygun davranıyor. Çardakların geçen yıla göre sayılarının 1,5 kat arttığı görülürken, bazı çardak sahiplerinin ise kendi çardaklarını, isteyenlere ücreti karşılığında kiraladıkları öğrenildi.

Her yıl yaz tatilini çardaklarda ailesiyle geçiren Muharrem Ekici, bu yıl çardağı kurmak için sabırsızlandıklarını, aylardır bugünü beklediklerini söyledi. Çardakların koronavirüs nedeniyle daha güvenli olduğunu anlatan Ekici, “Burada fiziki mesafe çok iyi. Herkesin yeri ayrı, kimse kimseye yakın değil" dedi.

Tatil yaptığı sürede hem eğlendiğini hem de koronavirüs tedirginliği yaşamadığını anlatan Olcay Dilber ise “Burada kendimi güvende hissediyorum. Yaz boyunca buradayım. Hem fiziki mesafe var hem de bedavaya tatil" diye konuştu. 
 

YORUMLAR 7
  • hıghlander 3 yıl önce Şikayet Et
    Mexica'daki uyuşturucu satılan banliyölere benzemiş.Sadece geceleri silah sesleri fark eder herhalde.Bu ülkede güzel ve ucuz bir yerli karavan kültürü edinemedik gitti.
    Cevapla
  • sefa7 3 yıl önce Şikayet Et
    yasaklanmalı. kimsenin tapulu malı değil.
    Cevapla
  • berkay 3 yıl önce Şikayet Et
    bizim yakacıktaki hayvan pazarı daha düzenli
    Cevapla
  • İCLAL 3 yıl önce Şikayet Et
    bunun bir süresi vardır umarım. 15 gün maksimum mesela. yoksa 5 ay mitili atıp sahile el koyma gaspetmeye girmez mi.
    Cevapla
  • Mrt 3 yıl önce Şikayet Et
    Plajların bir kısmını oteller parsellemiş , bir kısmınıda bunlar artık kondukları yer onlarındır, at atabilirsen, atık demir ve teneke mezarlığına dönmüş sahil oh ne güzel
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle