'Türkiye'nin Maldivleri' Salda Gölü eski günlerine döndü

Geçen yıl sadece bir buçuk milyon ziyaretçiyi ağırlayan Salda Gölü salgın sonrası normalleşme tedbirleri kapsamında yeniden ziyarete açıldı. Ziyarete açılmasıyla yerli turistlerin akınına uğrayan göl cıvıl cıvıl eski günlerine döndü. Bembeyaz kumları ve masmavi göl manzarası ile herkesin büyük ilgisini çeken gölden rengarenk kareler haberimizin detaylarında yer alıyor.

'Türkiye'nin Maldivleri' Salda Gölü eski günlerine döndü
'Türkiye'nin Maldivleri' Salda Gölü eski günlerine döndü
GİRİŞ 29.06.2020 11:35 GÜNCELLEME 29.06.2020 11:36 KAYNAK DHA

Salda Gölü her yıl bir milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlıyor. Bu yıl ise Koronavirüs salgını sebebiyle günlerini boş geçiren göl normalleşme adımlarının atıldığı bu günlerde yeniden ziyaretçilere açıldı. Yerli turistleri ağırlayan Salda Gölü rengarenk günlerine geri döndü. Onlarca kişi Salda Gölü'nün kenarında manzaranın tadını çıkartıp gölün etrafında meşhur fotoğraf çekilme noktalarını boş bırakmadı. 

 

 

Geçen yıl yaz döneminde yaklaşık 1,5 milyon yerli ve yabancı turisti ağırlayan Salda Gölü, 1 Haziran'da normalleşme sürecinin başlaması ve ziyaret yasağının kalkmasıyla eski günlerine döndü. Geçen yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Özel Çevre Koruma Alanı olarak ilan edilen, pandemi döneminde ziyarete kapatılan ve normalleşme adımlarının atılmasıyla ziyaretçilerini ağırlamaya başlayan Salda Gölü, her gün Türkiye'nin her yerinden yüzlerce kişiyi ağırlamaya başladı.

Sakarya'dan geldiğini söyleyen Meltem Yerlikaya, "İlk defa geldim. Anlatıldığı gibi gerçekten güzel. Sessiz, sakin. Herkesin görmesini isterim" dedi. Pervin Yerlikaya ise, "İnternetten gördük, merak ettik. Kuşadası'na geçerken buraya da uğramak istedik. Gerçekten çok güzelmiş" diye konuştu.

 

 

 

‘ARKADAŞLARIMIZ ÖVÜNCE MERAK ETTİK’

Salda'nın herkesin görmesi gereken bir yer olduğunu söyleyen Hayri Kızılaslan da, "Fethiye'den geldim. Salda herkesin görmesi gereken bir göl bence. Çok güzel" ifadelerini kullandı. 

Muğla'dan geldiğini aktaran Erdem Çelebi, "Medyadan gördüğümüz kadarıyla çok güzel bir yer. Daha önce buraya gelen arkadaşlarımız övdüğü için biz de merak ettik. Tam yolumuzun üzeriydi burayı da görmek istedik. Çok güzel. Buraya geldiğimiz için memnunuz" diye konuştu.

İzmir'den gelen Onur Gümüşler de "Salda her zamanki gibi güzel. Sakinliği, suyun berraklığı kaybolmamış. En son nasıl bıraktıysak öyle, Salda çok güzel" dedi.

Salda Gölü hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için Türkiye'nin Maldivleri: Salda Gölü haberimizi okuyabilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL