NASA'dan çarpıcı Salda Gölü paylaşımı

NASA, resmi Twitter hesabından 'Türkiye'nin Maldivleri' olarak adını tüm dünyaya duyuran Salda Gölü'nün fotoğrafını paylaştı. Paylaşımda Salda Gölü'nün, Dünya'da Mars'taki Jezero Krateri'yle benzer özellikler taşıyan tek göl olduğuna dikkat çekildi.

NASA'dan çarpıcı Salda Gölü paylaşımı
NASA'dan çarpıcı Salda Gölü paylaşımı
GİRİŞ 31.07.2020 15:22 GÜNCELLEME 31.07.2020 22:24 KAYNAK HABER7
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, resmi Twitter hesabından Türkiye'nin önde gelen turizm merkezlerinden Burdur'da bulunan Salda Gölü'nün fotoğrafını paylaştı.

Paylaşımda turkuaz mavisi berrak rengiyle 'Türkiye'nin Maldivleri' olarak adını tüm dünyaya duyuran Salda Gölü hakkında "Türkiye'de bulunan Salda gölü, Mars'taki Jezero Krateri'nde bulunanlara benzer karbonatlar ve çökelme özellikleri içeren dünya'da bilinen tek göldür." denildi.

 

 

Türkiye'nin en derin tatlı su gölü olma özelliği taşıyan Salda, jeolojik yapısıyla ilgili bilimsel araştırmalarda, Salda Gölü’nün kayaç oluşumları ve kumulları, Mars’ın kayaç oluşumlarıyla aynı olarak değerlendiriliyor.

"TÜRKİYE'NİN MALDİVLERİ" SALDA GÖLÜ

Burdur'un Yeşilova ilçesinde bulunan Salda Gölü, ormanla kaplı tepeler, kayalık araziler ve küçük alüvyal ovalarla çevrili hafif tuzlu karstik oluşumlu bir göldür. Turkuaz rengi berrak suyu ve bembeyaz ince kumuyla dikkat çekiyor. Göl suyunda magnezyum, soda ve kil bulunması bazı cilt hastalıklarının tedavisinde yararlı sonuçlara sebep olduğu düşünülürken uzmanların yaptığı araştırmalara göre göl suyu sivilcelere iyi geliyor.

Gölün arka kısmında kalan orman örtüsü keklik, tavşan, tilki, yaban domuzu, göl ise yaban ördeklerine ev sahipliği yapıyor. Göl içindeki suların çekilmesiyle görülmeye başlayan yedi beyaz ada bulunmaktadır.

VALİ'DAN ÇAĞRI: ÇIKIN ÇIKIN SALDA'YA GELİN

Burdur Valisi Ali Arslantaş, Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA), Mars'taki Jezero Krateri ile Burdur'daki Salda Gölü'nün benzer bir mineral oluşumu ve jeolojik yapıya sahip olduğunu açıklamasının ardından Salda Gölü fotoğrafları ile sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Vali Arslantaş paylaşımda, "Salda Gölü, Mars'taki Jezero Krateri ile jeolojik benzerliklere sahiptir diyor NASA. İnsanoğlu henüz Mars’a gidemiyor, ama siz çıkın çıkın Salda gölümüze gelin" dedi.

 

YORUMLAR 24
  • salda 3 yıl önce Şikayet Et
    yaptığı araştırmalara göre göl suyu sivilcelere iyi geliyor.
    Cevapla
  • Alper 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence salda ve pamukkale gibi yerleri özel korumaya almalı 24 saat gözetlemeli 2 km yakınında yerleşime izin verilmemeli
    Cevapla
  • Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet dünyada her güzelliği içinde barındıran tek ülke güzel Türkiye
    Cevapla
  • oğuz 3 yıl önce Şikayet Et
    America toprak olarak Türkiyeden 100 katdaha güzel
    Cevapla
  • Adil 3 yıl önce Şikayet Et
    Trabzon - Uzun göl gibi etrafını betona gömmeyelim. bu bölge için duam budur.
    Cevapla
  • SeRDaR 3 yıl önce Şikayet Et
    sığmadınız dünyaya sığmayasılar yok aya çıkacakmış yok marsa uçacakmış,sanki maldivlere tatile gidiyorlar dünyaya uzaklığı kaç milyon km uzaklığı bana imkansız geliyor.
    Cevapla
  • KAAN 2 yıl önce Şikayet Et
    O zaman Nasa Marsa nasıl rover gönderiyor. Ümkansız DEĞİL.
    Cevapla
  • aaa 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu yazının binlerce km öteden anında okunmasıda bana imkansız geliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle