Türkiye'de ilk kez Erciyes'te zirve tırmanışları başladı

Türkiye'nin kış turizmi ve sporlarında lider rotası Erciyes, yaz mevsiminde de dağcıları ağırlayacak. Erciyes, yaz sezonu boyunca zirve tırmanışlarına ev sahipliği yaparak Türkiye'de bir ilke imza atacak.

Türkiye'de ilk kez Erciyes'te zirve tırmanışları başladı
Türkiye'de ilk kez Erciyes'te zirve tırmanışları başladı
GİRİŞ 06.08.2020 09:57 GÜNCELLEME 06.08.2020 09:57 KAYNAK İHA

Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en önemli kış sporları ve turizm merkezlerinden olan Erciyes Dağı’ndaki etkinliklerine zirve tırmanışlarıyla devam ediyor. Türkiye’de ilk kez Erciyes A.Ş. tarafından başlatılan zirve tırmanışları yaz sezonu boyunca dağcıları ağırlayacak. 

Büyükşehir Belediyesi, dört mevsim dağ sporlarının yapılabildiği bir merkez olarak ön plana çıkan Erciyes’te yaz aylarında da çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Buna göre Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. tarafından her yıl yapılan zirve tırmanışları bu yıl da yaz sezonu boyunca her hafta sonu devam edecek. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, her yaştan doğaseverlerin etkinliğe katılabileceğini dile getirerek, “ Kayserimizin incisi Erciyes’te yaz aylarında birçok spor aktiviteleri gerçekleştiriyoruz. Zirve tırmanışları da bu etkinliklerimizin başında geliyor. Şehir hayatından kaçıp doğaya saklanmak ve izole olmak isteyenlerin keyifle katılabileceği bir etkinlik. Biliyorsunuz, salgın sürecinde anladık ki, kalabalık ortamlar ve kapalı alanlar risk taşıyor.  Doğayla buluşmak hem sağlık açısından, hem de şehrin kalabalığından uzaklaşmak yönünden çok önemli. Zirve tırmanışları da Erciyes A.Ş.’mizin  profesyonel dağ rehberleri eşliğinde sürdürülüyor. Dağcılarımız 2 bin 800 metredeki Dağ Evi’nde kalıyorlar. Sabahın çok erken saatlerinde tırmanışa geçen katılımcılar güneşin doğuşunu Erciyes’in zirvelerinde seyrederek manzaranın keyfini çıkarıyor” dedi.   

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL