Taşucu Amphora Müzesi ziyaretçilerini bekliyor

Mersin'in Silifke ilçesinde bulunan Mersin ve Antalya açıklarında balıkçıların ağlarına takılarak toplanan, milattan önce 7. yüzyıl ile milattan sonra 18. yüzyıl arasındaki döneme ait çok sayıda amforaya ev sahipliği yapan Taşucu Amphora Müzesi ziyaretçilerini bekliyor.

Taşucu Amphora Müzesi ziyaretçilerini bekliyor
Taşucu Amphora Müzesi ziyaretçilerini bekliyor
GİRİŞ 01.09.2020 17:30 GÜNCELLEME 01.09.2020 17:30 KAYNAK AA

Mersin'in  Silifke  ilçesinde bulunan Taşucu Amphora Müzesi ziyaretçilerini bekliyor.Taşucu Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı Kurucu Başkanı Arslan Eyce tarafından 1997'de oluşturulan müzede, Mersin ve Antalya açıklarında balıkçıların ağlarına takılarak toplanan, milattan önce 7. yüzyıl ile milattan sonra 18. yüzyıl arasındaki döneme ait çok sayıda amfora yer alıyor.

Vakıf Başkanı  Mustafa Devrim  Eyce, gazetecilere yaptığı açıklamada, müzenin, rahmetli babası tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle kurulduğunu söyledi.Babasının koleksiyoner olduğunu belirten Eyce, "Babamın kendisine ait 500'e yakın amforadan oluşan özel  koleksiyonu vardı. Bunları yıllarca biriktirdi. Tarihe ışık tutması için sahip olduğu koleksiyonlarını  vakfa bağışladı.1997'de de Kültür ve Turizm Bakanlığından destek alarak müzeyi kurdu." diye konuştu.

Eyce, tarihi binada yer alan müzenin, yurt içi ve dışındaki tanıtımı için çalıştıklarını kaydetti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL