Anadolu tarihi ve doğal güzellikleriyle modaya ilham verdi

Geçmişten günümüze pek çok farklı medeniyete ev sahipliği yapan Anadolu, hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistleri cezbederken modaya da ilham veriyor. Modaya yön veren ünlü tasarımcılar, bu yaz Anadolu'dan aldıkları ilhamı yavaş yavaş koleksiyonlarına taşımaya başladı.

Anadolu tarihi ve doğal güzellikleriyle modaya ilham verdi
Anadolu tarihi ve doğal güzellikleriyle modaya ilham verdi
GİRİŞ 05.09.2020 16:43 GÜNCELLEME 05.09.2020 16:43 KAYNAK HABER7, DHA

Tarihin en büyük imparatorluklarına ev sahipliği yapmış, onlarca farklı medeniyeti topraklarında ağırlamış olan Anadolu, çok çeşitli kültürü ve doğanın bin bir rengiyle modaya da yön veriyor. Ünlü moda tasarımcıları, Anadolu'nun kadim kültüründe yer alan önemli değerlerden ilham alarak bu yaz koleksiyonlarını Türkiye'nin önde gelen turizm merkezlerinde sergiledi.

Tasarımcılar, bu yaz Anadolu'nun farklı coğrafyalarını keşfetme fırsatı buldu ve el oyalarından kilim desenlerine, yeşilin bin bir tonundan lavanta tarlalarının mor ahengine bu topraklara özgü her bir parçadan ilham aldı. 

İSHAK PAŞA SARAYI'NDA DEFİLE

Lale Devri'nin son anıtsal yapısı olan ve 17'nci yüzyıldan günümüze ulaşan en önemli tarih miraslarından biri olan İshak Paşa Sarayı, unutulmaz bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptı. Güzellikleri ile sarayı süsleyen mankenler yöre halkının ilgi odağı oldu.

Dosso Dossi Fashion Show'un 2020-2021 kış kreasyonu dijital platform defilesinin çekimlerine Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde başlandı. Ünlü Koreograf Yasin Soy eşliğinde ilçeye gelen ünlü mankenler, üç gün sürecek defile çekimlerine Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan İshak Paşa Sarayı’ndan start verdi.

Aralarında Demet Şener Küpeli, Deniz Akkaya, eski Türkiye güzelleri Şevval Şahin, Buse İskenderoğlu, Ecem Çırpan, Simay Rasimoğlu, Pınar Tartan ve Büşra Turan ile Yiğit Markus Aral’ın da olduğu 22 kadın ve 6 erkek manken, Doğubayazıt halkından ve sarayı gezmeye gelen turistlerden büyük ilgi gördü. Ağrı Dağı’nın ihtişamlı görüntüsü ve 116 odalı İshak Paşa Sarayı’nın büyüleyici atmosferi altında bulunmaktan çok etkilendiklerini söyleyen ünlü mankenler, çekim aralarında hatıra fotoğrafı çekmeyi de ihmal etmedi.

AĞRI DAĞI ETEĞİNDE MODA ŞOV

İshak Paşa Sarayı'nda 3 gün süren defilenin ardından deniz seviyesinden 2 bin 200 metre yükseklikteki Meşar köyünde, Ağrı Dağı manzaralı tarlada devam eden çekimlere Wilma Elles ve Didem Soydan da dahil oldu.

Bölgenin turizm anlamında kalkınması ve ekonomisine destek verilmesi amacıyla Doğubayazıt ilçesinde çok farklı noktalarda gerçekleştirilen çekimlerin ikinci bölümünde yer alan Elles ve Soydan, halktan yoğun ilgi gördü. Eski Türkiye güzelleri Şevval Şahin, Buse İskenderoğlu, Ecem Çırpan, Simay Rasimoğlu, Pınar Tartan ve Büşra Turan ile Yiğit Markus Aral’ın da olduğu 22 kadın ve 6 erkek manken, ünlü Koreograf Yasin Soy eşliğinde başarılı çalışmaya imza attı. Ağrı Dağı'nın en iyi göründüğü noktalardan biri olan Meşar köyünde kreasyona uygun düzenlenen açık alanda yapılan çekimler, Nuh’un Gemisi’ndeki bölümlerle son buldu.

 

.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL