Şanlıurfa'da 3 dine ev sahipliği yapan tarihi Ulu Cami

Tarih boyunca ev sahipliği yaptığı farklı medeniyetlerin barış içerisinde beraber yaşamasıyla hoşgörü şehri olarak anılan Şanlıurfa, inanç turizminin önde gelen merkezlerinden biri. 3 seamvi dine ev sahipliği yapan Ulu Cami de tarihi geçmişi ve mimari yapısıyla kentin en çok ilgi gören tarihi mekanlarının başında geliyor.

Şanlıurfa'da 3 dine ev sahipliği yapan tarihi Ulu Cami
Şanlıurfa'da 3 dine ev sahipliği yapan tarihi Ulu Cami
GİRİŞ 10.09.2020 16:17 GÜNCELLEME 10.09.2020 16:17 KAYNAK AA

İnanç turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da 3 semavi dine ev sahipliği yapan tarihi Ulu Cami özel sistemle ışıklandırıldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, önce sinagog olarak inşa edilen, daha sonra kiliseye, ardından camiye dönüştürülen Ulu Cami, tarihi geçmişi ve mimari yapısıyla kentin en çok ilgi gören tarihi mekanlarının başında geliyor.

Kentin tarihi ve kültürel değerlerini ön plana çıkarmaya çalışan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Şanlıurfa'nın en özel simgelerinden Ulu Cami için ışıklandırma sistemi kurdu.Özel ışıklandırma sistemi sayesinde cami ve özellikle minaresi, şehrin silüetine farklı bir renk katarak görenleri adeta büyülüyor. Şehrin ilk ve tek saat kulesi olma özelliğini taşıyan caminin minaresine ise dev Türk bayrağı asıldı.Açıklamada görüşlerine yer verilen  Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kentteki tarihi eserlerin görsellerini iyileştirmeye yönelik çalışma yaptıklarını belirtti.

Şanlıurfa'nın 12 bin yıllık kadim bir şehir olduğunu vurgulayan Beyazgül, "Şehrimizin merkezini oluşturan Ulu Cami bölgemizde özel bir silüetimiz var. Özellikle gece görünümünde bu silüeti tamamlamak için bir çalışma başlattık. Ulu Cami'mizi ışıklandırarak alanın görüntüsüne ayrı bir renk kattık. Bu tür çalışmalarımız devam edecek." ifadelerini kullandı. Belediye kısa süre önce de yaklaşık 2 bin yıllık kaya mezarlarının yer aldığı Kızılkoyun Mağaraları'nın bulunduğu bölgenin ışıklandırılmasını sağlamıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL